Fick träffa "Idol-Johan"


Emma fick autograf både på armen och i blocket. Och en extra autograf till lillasyster Alice, 11. Jag har snällbyxorna på mig i dag, sa Johan Palm och ritade ett litet hjärta även till Alice. Foto: CURT WARÅS

TROLLHÄTTAN. - Det här är en av de bästa dagarna i hela mitt liv!
Det är en lycklig 13- åring som sjunker ned i bilens baksäte.
Emma har just fått både kramar och en lång pratstund med alla tonårstjejers älskling - Johan Palm.

Emma Häussler Jansson från Kullavik utanför Göteborg drömde om att få träffa Johan Palm.
- Han har en speciell röst och är så söt att titta på. Och han är jättebra för att vara så ung, tycker Emma.
Tack vare GT blev drömmen verklighet.
Just nu är Johan tillsammans med storebror Henrik på signeringsturné. Första cd:n kom för en dryg vecka sedan och på radion hörs hans första singel Emma- Lee.
På lördagen spelade han i Trollhättan och det var strax innan han skulle upp på scenen, som han fick tid till en pratstund med Emma.
Emma har förberett en massa frågor och mjukar upp med att vilja veta vilken favoritläsk Johan har.
- Cola, tror jag, säger Johan och kontrar med att ställa samma fråga tillbaka.
- Cola också, svarar Emma och isen bruten.

Johan fjärtade högt

Emma får veta att Johan Palm trivs bra i sin nya lägenhet i Stockholm och han har så mycket att göra att han inte hinner känna sig ensam. Att han tycker att man hellre ska läsa boken än se filmen, men själv inte orkar leva upp till det särskilt ofta.
Och det mest pinsamma han gjort är när han fes högt i klassen och alla förstod att det var han. Och så är han allergisk mot katter.
Men när det kommer till fobier blir det snurrigt.
- Nej, jag är nog inte rädd för någonting. Spindlar till exempel är ju rätt trevliga, säger han och ropar sedan till 10 år äldre brorsan Henrik:
- Du, är jag rädd för något?
- Ja, du är ju inte så tuff när du ser en spindel, svarar Henrik.
- Du ställde bra och kluriga frågor, jag var ju tvungen att fundera lite, summerar Johan Palm, som snart ger sig ut på sommarturné med eget band.
- Det ska bli hur kul som helst.
Några kramar och autografer senare måste Johan upp på scen - och framför står Emma tillsammans med några hundra andra tonårstjejer.
Men det är bara hon som just suttit i samma soffa som sin stora idol.


Johans Blogg 31 maj 2009, kl 11:37

"Sundsvall" står det på tåget


Johans Blogg 31 maj 2009, kl 01:48

Min ända har formen av ett Volvo-baksäte

Signeringsdags!

Klockan 07:00 stack jag från lägenheten i Estocolmo tillsammans med Henrik och vår konferencier Rasmus, som också har det roliga jobbet att skjutsa oss. Speciellt roligt blev det för honom idag då han totalt har fått skjutsa oss ungefär 88 mil.

Vi nådde Trollhättan efter cirka fem timmars bilande. Väl där fick jag träffa ett fan, Emma tror jag att hon hette, som hade vunnit något slags tävling. Sedan blev det uppträdande och signering så det stänkte om det. Så här skitkul hade folket där:


Nästa anhalt låg behändigt nog precis i närheten. Efter bara 17 timmars ytterligare resande var vi framme vid ett köpcenter i Uddevalla där det blev lite mer skivsignering.


Där träffade jag till min stora förvåning två tjejer som jag åkte på språkresa med förra sommaren och inte sett sen dess. Kul! Där såg jag också skeppet på bilden nedan. Om jag inte hade varit så iakttagen skulle jag förstås ha hoppat upp, lekt sjörövare och haft mitt livs bästa stund.


Efter visiten i Uddevalla så var det dags för hemfärd. Efter Henriks rekommendation stannade vi till i Lidköping för att äta middag på ett pizzaställe som hette Lidans Grill, eller nåt sånt. Lustigt nog hittade jag en egen pizza på menyn, som alla tre tyckte verkade sjukt god. Vi beställde varsin "Johanspecial" med jalapeños, ett val jag sent kommer att ångra. Jag kom fram till att det nog var det godaste jag ätit i hela mitt liv medan Henrik blev tårögd över hur utsökt det var.


Se så belåten jag är!


(Ciggpaketet på bilden är inte mitt, så var inte oroliga!)


Hemfärden tog 34 timmar.


Johan Palm snabb trea


Johan Palm (till höger) under ett besök i Motala.

Fotograf: Anders Törnström


Innelistan

Fredag 29 maj 2009

Stureplans Viktor Barth-Kron levererar veckans viktigaste namn. (Japp, Johan Palm är med den här veckan också.)

4. Johan Palm,
bloggare

Har tappat frekvensen lite den här veckan, men har i alla fall hunnit med att proklamera att han avser köpa ett slott och subtil-håna Kevin Borgs medverkan i High School Musical. Det räcker för att hålla sig kvar på listan.

Johan Palm hälsade på!

Helsköna Johan Palm tittade in i studion imorse!

Vi upptäckte ju honom i Idol 2009 och vilken stjärna han blivit! Mjölbykillen ska släppa egen platta och åka på turné i sommar! Vi passade såklart på att hylla honom för några underbara citat han slängt ur sig.


Här är några bilder ifrån hans besök....


Skateboardtalangen Johan Palm

Från Mjölby till storstan.... men skateboarden tog han med sig!

Hur het är Johan? På en skala ifrån 1-10?


Johan Palm in på albumlistan

12:21 | fredag 29 maj 2009Det går bra för Mjölbysonen Johan Palm. Hans debutalbum "My antidote" har gått direkt in på albumlistans tredjeplats.


På singellistan ligger Johans förstasingel Emma-Lee på 32:a plats.


Johan Palm och EMD i HörsalsparkenNorrköping

Många passade på att lyssna på Johan Palm och EMD när de uppträdde i Hörsalsparken på torsdagskvällen.


Johans Blogg 29 maj 2009, kl 12:08

Bra drag i Norrköping!


Topplistorna: Johan Palm snabb trea


Foto: Scanpix  Flickidolen Johan Palms debutplatta "My antidote" poppar direkt in på albumlistans tredjeplats.


Flickidolen Johan Palms debutplatta "My antidote" poppar direkt in på albumlistans tredjeplats. På singellistan behåller norska schlagervinnaren Alexander Rybak greppet om förstaplatsen med "Fairytale".Veckans albumlista

3( NY)
/ 1/
JOHAN PALM
MY ANTIDOTE
EPIC
SME 88697507432


Sommarkrysset

Under säsongen får Sommarkrysset bland annat besök av artister som Dead by April, BWO, Jessica Andersson, Johan Palm, Moneybrother, Tomas Ledin, Soundtrack of Our Lives, Scotts, Timbuktu och EMD .


Sommarens hetaste artister

TV4


Johan Palm och Arne Hegefors!


Lika som bär...? Morgonens manliga fägring i studion! Arne och Johan. Arne Hegefors är en alldeles fantastisk man, i morse var han Gerts vikarie och vi kan inte komma i håg när vi hade så roligt senast! Arne har tusentals filmer på VHS och för nu en kamp mot tiden för att föra över dem till dvd. Arne fick också en liten frukost och den hann han inte hunnit äta upp innan det var dags att gå igen. Han äter sanslöst långsamt! Johan Palm gästade oss i morse, han är inte morgonpigg men gjorde en lysande insats, körde sin låt Antidote live med den äran och berättade att han ätit efterräts pizza i New York, en calzone med nutella i... Johan drar på turné den 6 juni och premiär är det i Malmö.


Topplistan v 22

Efter nio veckor på listan toppar till sist Måns Zelmerlöws nya album. Starka entréer gör Johan Palm, The Poodles och Tingeling-gänget. På den klassiska listan börjar Cecilia Bartolis dominans bli historisk.

På plats tre finns nykomlingen Johan Palm med My Antidote [Sony Music]. Den hittills mest uppenbara vinnaren av säsongens Idol är bästa nykomling.


Johan Palm - My Antidote


Johan Palm
My antidote
Sony

Johan Palm fick stor uppmärksamhet och ett stort följe av fans under sin medverkan i Idol, med pojkaktig charm och intensitet. Självklart ska ju karriären fortsätta med en platta, med låtbidrag från Niklas Frisk. Jag blev lite nyfiken på hur otyglat det kunde bli, med tanke på att han lätt ger det intrycket, också genom att beskriva plattan som en blandning av britpop och punk. Och man ska nog inte vänta sig för mycket. Visst, det svänger till ibland, men allt är fångat i väldigt strama tyglar, och låter sig väldigt sällan närma sig gränsen som leder bortom svensk vuxen rock, gränsen där allt är möjligt. Fast bortsett från det, visst finns det låtar som är bra, absolut. Tänker att More to her than meets the eye är plattans bästa låt och You're killing me skulle kunna röja riktigt bra live. Men allt som allt känns det blekare än vad det kunnat vara.


Magnus Sjöberg


Johan Palm till Sundsvall

Söndag 31 maj kl. 14

Johan Palm uppträder med låtar från hans debutalbum som släpps 20 maj. Efter uppträdandet signerar han sin nya skiva. Välkomna!
Plats: Scenen vid Foodcourten


Johan Palm till Uddevalla

Artistbesök 

Från Idol 2008 kommer en artist med sitt debutalbum till Torp den 30 maj. Det är Johan Palm!

Johan Palm från Idol 2008 uppträder live och framför några låtar från sitt debutalbum. Efter uppträdandet kan du köpa hans skiva på plats och få den personligt signerad.


Lördag, 30 maj, kl 15:30, Hem & Fritidsscenen


Johan Palm till Överby

2009-05-30  kl 13

Etage

Johan Palm
Nu kommer debutalbumet med Johan Palm. Hör honom Live Lördag den 30/5 kl 13.00 med efterföljande skivsignering. Välkommna
Johan Palm till Barkaby
Vinn två biljetter till Johan Palms spelning i Uppsala den 11 juni!

28 maj, 2009 - 10:31 - Ninath

Jag har ju sedan tidigare lovat att vi ska tävla en hel del på hemsidan framöver... Å det håller jag såklart!
 
Torsdagen den 11 juni kommer Johan Palm till Uppsala och Katalin där han ställer till med konsert. Vi har två biljetter och en  signerad "hälsning" från Johan själv som vi tävlar ut. (Johan skriver en personlig hälsning när vinnaren är vald!)


Johan Palm i Vakna
Nationaldagsfirande i Malmö

Tänker du fira Sveriges nationaldag i Malmö? I så fall har du tur - i Malmö sker det en mängd aktiviteter för alla åldrar. Traditionellt firande blandas med konserter med bl.a. Johan Palm, känd från Idol!


Malmö Folkets Park från kl 12


Nationaldagen firas i Folkets Park på traditionellt vis med körsång, flagghissning och folkdans. Dessutom bjuder dagen på nationaldagspicknick, skojig barn- och familjeunderhållning samt andra aktiviteter.

Johan Palm, känd från Idol, står på scenen kl.17!

MALMÖ

Lördag 6 Juni kl: 17.00 Plats: Folkets park Inträde: Fri entré


Johan Palm - Turnépremiär


Johan Palm startar sin turné på självaste Nationaldagen med en gratiskonsert i Malmö Folkets Park. Den skivaktuella poprockaren med punkinfluenser sjöng sig in i svenska folkets hjärtan under Idol 2008. Där efter har han arbetat hårt med sitt kommande debutalbum och singeln  "Emma-Lee" har klättrat upp till en stark andraplats på Singeltoppen.


Rix MorronZoo

Johan Palm gästade oss i morse, han är inte morgonpigg men gjorde en lysande insats, körde sin låt Antidote live med den äran och berättade att han ätit efterräts pizza i New York, en calzone med nutella i... Johan drar på turné den 6 juni och premiär är det i Malmö.


JOHAN PALM TILL KATALINI de lokaler där SJ en gång i tiden hanterade gods finns nu över 1200 kvm lokaler specialanpassade för musik- och restaurangverksamhet. Det finns en musikdel och en pubdel - bägge delarna har scen. Köket är anpassat för att serva musik- och pubdelen, samt Katalins Vinbar

Torsdag 11 juni
JOHAN PALM!
JOHAN PALM TILL KATALIN

17-åringen Johan Palm från Mjölby slog igenom stort i Idol 2008. I maj kommer debutalbumet "My Antidote" och i sommar väntar en lång sommarturné. Första singeln "Emma-Lee" från plattan från kom i april och gick upp som etta på singellistan.

Albumet är skrivet av bland andra Niklas Frisk, Andreas Mattson, Peter Månsson, Linda Sundblad och såklart Johan Palm själv. Resultatet är en mix av brittpop och punkrock, där ett retrosound á la Suede kompletteras av färskare Mando Diao- och Franz Ferdinandinfluenser. Konserten är ca 30-40 minuter lång.

INGEN ÅLDERSGRÄNS


Köp biljett till evenemang på Katalin


Johans Blogg 27 maj 2009, kl 18:03

Såg Kevin på stan


Anna Books blogg


Coola Johan Palm & jag. Gissa om min son blev stolt att mamma fick träffa duktiga Johan. Tänk vilken Idol han blev på bara en natt ;) KUL!

Anna Book


Johan Palm gästar Rix MorronZoo

I morgon är legenden Arne Hegerfors vikarie för Gert och Johan Palm lirar live

I morgon kommer Arne Hegefors och vikarierar, vi gillar Arne!
Vi gästas av Johan Palm och hoppas att han har hatten på sig. Han ska spela live för oss i studion!


OBS! Bilden är en länk.


Johan Palms kravlista


av vaknafan

Johan Palm stylad av Fab Five


av vaknafan

Johan Palm - min nya bloggfavorit!

26 maj, 2009, 9:24Fråga mig inte hur jag lyckades nästla in mig på denna blogg, men den är faktiskt riktigt bra! Och cynikern i mig fick sig en känga. Jag missade den säsongen av "Idol" då Johan Palm var med, just för att jag inte tittar på barnprogram (om jag inte måste, tillsammans med min son och han må vara 3 år, men ändå liiite för liten för barnprogrammet "Idol") och jag förstod aldrig hypen kring den där Pete Doherty-stylade halvfiguren som såg ut att vara 9 bast. Men skitsamma, Johans blogg är bra och underhållande. Kortfattad och välskriven. Puttefnask kan ju stava! Och han har humor och självdistans.


Johan Palm live hos Babben


Johan Palm i Vakna

Du kan kolla pa programmet HÄR

Norrköping City!

Torsdag 28 maj har vi Marknadsafton i city!

Kom och se EMD, Johan Palm och Kingen i Hörsalsparken!

Norrköping City

Johan Palm filosoferar...

Tuesday, May 26, 2009efter inspelningen av Söndagsparty träffades alla från inspelningen upp på Gemma, en populär restaurang i The Meat District. Johan Palm sitter och filosoferar på bilden, men vi ville egentligen fotografera de fina ljusstakarna i bakgrunden!


När det gäller vill inte publiken kännas vid sina trista svenneval

Nöjesbladets Jenny Seth om "Idol"-vinnarna

Det vilar en förbannelse över "Idol"-vinnarna.

En förbannelse som det svenska folket själv har uttalat.

Daniel Lindström, Agnes Carlsson, Markus Fagervall och Marie Picasso. Namnen låter bekanta. Tydligen vann de varsin "Idol"-final, men jag kan inte minnas låtarna. Eller att jag sett dem på sistone. Darin, Måns Zelmerlöw, Amanda Jenssen och Danny Saucedo är däremot svårare att glömma.

Att vinna en tävling ger berömmelse men bara ett kort tag. För vinnarna verkar idolstatusen bara hålla i sig tills den sista kameran har stängts av. Och nu har Kevin Borg trillat i samma hål. Varför?

Min teori är underdog-röstandet. Deltagarna med mest stjärnpotential får lovord och röster i början men kan aldrig vinna. De sållas bort av tittarna till förmån för snällare, mer slätstrukna personer.

I slutändan vill Svensson hellre se granntjejen eller en helt vanlig grabb som vinnare. Inte någon som sticker ut eller tar för mycket plats i rampljuset.

De "verkliga vinnarna", Darin, Måns, Amanda, Danny och nu senast Johan Palm, har varit antingen lite för snygga, lite för udda eller utstrålat för mycket attityd. Det uppskattas inte alltid hemma i stugorna. Men när det är dags för skivsläpp vill publiken inte kännas vid sina trista svenneval utan köper hellre "Cara mia" med snygg-Måns.

Fenomenet är inte unikt för "Idol" och även en jury kan rösta fel. Jämför bortglömda vinnaren Sandra Oxenryd med linslusen Linda Bengtzing i "Fame factorys" sista säsong. Och BWO:s Martin Rolinski åkte ur "Popstars" 2002, tävlingen som samma år bildade Supernatural vars medlemmar jag inte skulle kunna peka ut ens om livet stod på spel.

Tv-tävlingar är ingen garanti för en popkarriär, men har ju visat sig vara en perfekt språngbräda in i musikalvärlden. Kanske kan Kevin Borg uppbåda tillräckligt med karisma i sin roll i "High school musical" för att häva "Idol"-förbannelsen.


Johan Palm  Johan Palm
My antidote(Sony BMG)Pop Första tanken när jag lyssnar på My antidote: "Det låter inte så dåligt i alla fall."


Johan Palms debutplatta är rejält mer påkostad och genomarbetad än de flesta andra som kommit ut från Idolfabriken. Han står stabilt i sina trasiga jeans och kommer ut som ett extra snällt Sugarplum fairy. Det är precis lika slätstruket som det ska vara, men tack vare material från bland annat Niclas Frisk, uppvuxen i Mora, och Andreas Mattsson klarar han lätt marginalen för godkänt.


Men bra blir det bara bitvis (som på All the time in the world). Och efter att den första lättnaden lagt sig återstår sex trista låtar.


Skivan har fått medelbetyget
2,6 Baserat på 20 recensioner från kritiker.se

Jessica Dalman

Johan gästar RIX Morron Zoo på torsdag!

26 maj, 2009 - 11:49 - Ninath


På torsdag är det upp med tuppen igen som gäller för Johan Palm...


Han är inbjuden att gästa det überpopulära morgonprogrammet RIX Morron Zoo med Titti, Roger och Gert (eller är Gert på den där långpromenaden fortfarande?)...

Ställ klockan, upp och hoppa och lyssna på Johan på torsdag. Inget annat godkännes såklart!

Snart tisdagslunch... Mmmm!

/ninath


Johan Blogg 27 maj 2009, kl 00:22

Vilse i lingonskogen

I kväll kände jag och brorsan för att ta en promenad, udda nog. Vi tog ut en riktning på måfå och började gå. Vi gick och gick och gick. Självklart gick vi fullständigt vilse. Det fina var att vi råkade ramla på mitt framtida boningshus. Jag köper det imorgon!
Här spejar vi över slottsvidderna.


Johan Palm - Antidote (unplugged)


Johan gästar Paul, Josefine & Jacob!

26 maj, 2009 - 18:22 - Ninath


Alla vill visst prata med Johan på morgonkvisten...


Fick precis ett meddelande från Johans pressagent Johanna som meddelar att Johan medverkar i "Vakna med The Voice" i morgon onsdag klockan 07:30. (Programmet sänds direkt i Kanal 5 och på The Voice, radiostationen såklart.)

Jag kikar alltid på det där programmet på morgonen... Gillar de aktuella gästerna som tittar förbi, och morgonprogram blir ju lite som ens kompisar när man precis stigit upp. I morgon joinar Johan Palm den kompisskaran då han medverkar i programmet. Flott, tycker jag!

Vakna... i morgon 07:30!

/ninath


Mitt första inlägg fran Frankrike

Jag är här och ska föesöka göra mitt bästa.
Lite komplicerat kan det bli. Jag hoppas ni ursäktar.
Jag kom fram som jag skulle, allt är bra.

Imorgon kl 11.45 tar jag Flyget till Frankrike

Hoppas kunna blogga som vanligt.
Det kommer säkert finnas lite tid till det också.
I pingsthelgen har vi en stor fest hemma, då kanske det blir lite mindre tid över.
Vi får se.
Kommer tillbaka den 11e juni.

Lite bilder från Terese - Johan i Gävle


Om ni vill låna bilder av Terese, hon har en massa andra, så är det bara fråga henne.


Och antalet medlemmar fortsätter att öka, verkligen roligt

Kl 23.18
Totalt antal medlemmar: 1525


Johans Blogg 25 maj 2009, kl 21:31

Om jag brukar vara ironisk, vad är då inte detta?Tydligen är jag mest inne trots att jag inte kommer in.


Johan Palm och brorsan Henrik spelar låten Antidote
Johan Palm får tjejerna att skrika
Aftonbladets recension av "My Antidote" i tidningsversion


Johan Palm

Skivor i dag 08:01


FAKTA

Titel: Johan Palm

Artist/Grupp: Johan Palm

Betyg: * * * 


Är det jag som blir äldre, eller blir pophoppen från Idol-skolan bara yngre och yngre? Nästan ett halvår har gått sedan Idol avslutades med tonårsflickornas egen idol Johan Palm på fjärde plats. Debutalbumet har föregåtts av förväntan, kanske med tanke på de etablerade låtskrivare som tillsammans med Johan Palm själv ligger bakom lyriken, och stora ord. Den blonda 17-åringen till stjärna säger sig ha skapat en "perfekt mix av brittpop och punk". Resultatet? Det är okej. Det alternativa sound som Johan Palm lyfter fram i ord, lyser med sin frånvaro i musiken. Låtarna är poppiga och radiovänliga - likt Disneyfenomenet Jonas Brothers - men varken repetitiva eller intetsägande. Tvärtom: Johan Palm har åstadkommit en rad ganska olika, svängiga melodier. En hit är medryckande Emma-Lee, More To Her Than Meets the Eye uppvisar i verserna Green Day-anda och Antidote är en finstämd poplåt med elektroniska inslag. Variationen, kvalitén och Johan Palms - trots allt, eller kanske just för att skenet bedrar - mogna röst samverkar för att ge debutalbumet My Antidote klart godkänt.

Matilda Källén


Småtjejerna skrek efter Johan Palm

Publicerad 25 maj 2009

Örnsköldsvik Johan Palm, som tävlade i senaste Idol, spelade i Oskarsgallerian.
Det blev lätt hysteriskt och småtjejerna skrek efter honom.


Tillsammans med sin bror Henrik Palm framförde flickidolen bland annat hitsingeln Emma-Lee.

Det hela lät faktiskt rätt bra och Johan Palm har utvecklats röstmässigt sedan Idol-tiden. Fast fortfarande har han kvar sin osäkra och luffiga stil.

Hans låt Danger, danger är svängig för övrigt.

Palm är just nu på promotionturné för albumet My Antidote och upplägget är genialt:

Han spelar knappt en handfull akustiska låtar och signerar sedan skivor för 100 kronor styck - för att inte tala om pr-vinsten.

Johan Palm spelade i trappen, ovan fiket Barista, och redan två timmar innan framträdandet var Oskarsgallerian fylld - med skrikande och förväntansfulla småtjejer.

Det hela började i höstas då den lille rågblonde sångaren Palm var med i Idol och blev omåttligt populär bland landets tweens - prepubertala ungdomar, främst tjejer; fångade i händerna på marknadskrafterna.

De är hängivna och okritiska - köpstarka, samt saknar sunda estetiska värderingar (för att låna en definition av Hanna Fahl).

Nu när det dessutom har gått trend i att simulera panikattack, i samband med att Johan Palm uppträder - är Beatlesliknelsen nära.

Det hela är rätt charmigt:

Den unga publiken fotograferar och filmar med små kompaktkameror och mobiltelefoner. Vissa försöker sjunga med, men de engelska texterna är för avancerade - så det blir till allt skrika:

De flesta skriker.

Tomas Izaias Englund


Johan Palm, 17, spelade i Oskarsgallerian.

Fotograf: Elin Söderström


Klipp från New York (del 2)


Bilder från Marlenes blogg på Johan Palm

JAG HAR SETT JOHAN PALM
Dessa bilder har jag fått lov att lägga så ta dom inte utan att fråga Marlene.


Johan Palm in på Mix Topp 20

MIX TOPP 20 - V. 21

15. (NY) JOHAN PALM - EMMA-LEE  


Palm charmade fansen

Publicerad 25 maj 2009

GÄVLE Johan Palm är ingen stor stjärna i fysisk bemärkelse. Men den spenslige ynglingen i hatt är tillräckligt stor för att skapa en autografkö av unga tjejer från ena änden av Köpis till den andra.
Men ingen hann före Annika Lundgren, som kuppade till sig den första autografen.

Många tog med sig föräldrarna till Valbo köpcentrum i går för att få se och höra Idoldeltagaren live och ta med sig autograf, skiva och väggprydnad hem.

- Han är bäst bara, han har allt, försökte Maya Juuti Åsberg, tolv år, förklara.

Hon hade, med hjälp av lillasyster Molly, förmått mamma att åka från Kungsgården till Valbo i går.

Hur mycket jag än ogillar att vara kategorisk så är det bara att kapitulera inför det faktum att en publik med väldigt unga tjejer som känner väldigt mycket för sin idol låter på ett speciellt sätt. Som tusen uppspelta spädgrisar som åker berg- och dalbana.

Någon borde forska på varför. Kanske har någon gjort det. Det är sånt man tänker på när man för alltför länge sedan passerade målgruppsåldern.

Men 17-åringen på den provisoriska scenen är duktig och artig och tillräckligt ödmjuk för att se lite förlägen ut inför kärleksförklaringarna som ropas ut.

- Jag älskar er också, säger han och får ett ännu längre och gällare Iiiiii till svar.

En tjej längst fram tar sig för ansiktet och ser ut som om hon plötsligt får väldigt ont. Det har hon nog inte, hon är bara så glad att vara just där, just då.

Efter låtarna ordnas autografkön. Det är då Annika Lundgren, som nog är den äldsta av fansen, äntligen får utdelning för att hon placerat sig bakom scenen med sin idolbild i ett fast grepp.

Annika kuppar och klättrar snabbt upp på scenen bakifrån. Hon blir den första att få autograf av Johan Palm, som ser lite förvånad ut över den plötsliga uppenbarelsen. Sen stjäl hon en kram också.

Efteråt ler hon nöjt från öra till öra.

- Johan Palm är bäst av alla. Fast det är ju de andra Idoldeltagarna också. Såg du utstrålningen? undrar hon.

Och det gjorde jag ju. Annikas.

Sofia Öhlander

Annika Lundgren kuppade och blev den första att få autograf av idolen.

Fotograf: Lars Wigert


Systrarna Molly och Maya Juuti Åsberg hade kommit från Kungsgården för idolen.

Fotograf: Lars Wigert


GD

Johans Blogg 24 maj 2009, kl 23:04

Gävlar vilken kul ordlek


Lite av folket i Gävle. Här köar de för att få träffa världens bästa människa.

Och så här kul hade tomtebror i logen (som egentligen var ett mycket avlångt konferensrum utrustat med furstligt tilltugg i form av fyra prickiga bananer och en tom PET-flaska).

Efter avslutat dagsverke styrde vi Volvon ut till Hedesunda för att äta mycket gratis lyxmat och rasta våra solglasögon. I förgrunden en till synes stenad turnéledare och strax bakom en Alice som förstås kommer att älska mig för att jag bloggar den här bilden.


Härlig grej från JPFC
Johan Palm i Gävle

Dessa bilder har jag fått lov att lägga upp av Sara Wängmark.


Alices blogg

Parapapa

Jag har haft en jättemysig eftermiddag/kväll med bröderna Palm och Rasmus. Mickis hängde på också och vi har grillat och fikat och bara haft allmänt trevligt. Solen sken och vi har suttit ute på altanen och skrattat och skrönat.Betty fick en dollar av Johan som belöning när hon för första gången drack kaffe.

Alices blogg

Får till Gallagher-vibb

Publicerad: 2009-05-24


Foto: Urban Andersson, Björn Lindahl

3 + Johan Palm känns inte så lillgammal

"My antidote" (POP/ROCK)

Med Amanda Jenssen i final 2007 fanns det plötsligt plats för en ny sorts Idol. Typen som föredrar Springsteen-gitarrer framför Celine Dion-ballader. Och som hellre övar på sin rockattityd än danssteg.

I höstas bekräftade en ung man från Mjölby trenden när han valde att tolka låtar med The Killers och Oasis. Allting med honom var lite fladdrigt: gesterna, rösten, snacket och den blonda emoluggen. Men Johan Palm charmade varenda tjej under femton och resten är flickfavoritshistoria.

På debuten verkar det som man haft Amanda Jenssens lyckade samarbete med Wannadies-mannen Pär Wiksten i bakhuvudet. Låtskrivarlistan dignar nämligen av namn från gitarrpopens värld: Niclas Frisk och swindie-kungen Andreas Mattsson, Linda Sundblad, John ME med flera.

Symbiosen över generationsgränserna funkar. Singeln "Emma-Lee" är en powerpop-pärla och många av låtarna hamnar någonstans mellan Melody Club och Sugarplum Fairy. Britpopens ande är ständigt närvarande och man har lyckats få till lite Gallagher-vibb och The Verve-känsla på balladerna.

Ibland kan det kännas brådmoget när en ung person påverkas mer av storasyskons och föräldrars musiksmak än jämnåriga kompisars.

Men Johan Palms debut känns faktiskt inte så lillgammal. Kanske är räddningen dosen av amerikansk rock från den unga poppiga skolan. Det låter i vilket fall en hel del Panic! At The Disco över "More to her than meets the eye".

Synd att det inte görs härligt lättsamma highschoolfilmer i Sverige. Då skulle "My antidote" kunna vara det perfekta soundtracket.

90-talspop för 90-talister.

Bästa spår: "Antidote".

Jenny Seth


Johan Palm i Umeå - Medley


av Kaffetusch

Johan Palm möttes av skrikande fans i Valbo

Publicerad 24 maj 2009

VALBO Ljudet av skrikande fans var öronbedövande när idolen Johan Palm uppträdde i Valbo i går.
- Johan, vi älskar dig.

Det rullar på för Johan Palm. Sedan han var med i tv-programmet Idol har han skapat hysteri bland sina unga fans. Förra söndagen var 17-åringen i New York för att delta i Filip och Fredriks tv-show, i går var han i Valbo köpcentrum för att uppträda och signera skivor.


Det var pirrigt av förväntan framför scenen. Fans från bland annat Bollnäs, Söderfors och Östhammar hade åkt till Valbo för att se idolen. En av dem var Sara Wängmark från Edsbyn.


- Jag har åkt ända hit bara för att få se honom. Johan är alltid sig själv och han är en underbar person.


Flickorna i publiken stod redo med kameramobiler när Johan äntligen äntrade scenen. I Söndagsparty med Filip och Fredrik gjordes Johan Palm om och han fick en ny, preppy stil. Men till fansens glädje såg Johan ut som vanligt med yvigt hår och svart hatt. Han sjöng och spelade akustisk gitarr med sin storebror Henrik. När de framförde "Emma- Lee" sjöng publiken med i varenda versrad.


- Han är så jävla bäst, utbrast Sofie Fröjd, 16 år, från Bollnäs.


Hon stod längst fram vid scenen och höll upp ett rosa plakat där hon skrivit en mängd kärleksförklaringar till Johan. Efter framträdandet, som bestod av fem låtar, ställde hon sig i den långa signeringskön och väntade tålmodigt på att få överlämna det gigantiska kärleksbrevet.


- Jag hoppas att han tar kontakt med mig.


Det var idoltätt i Gävle i går. Idolen Alice Svensson var också i Valbo för att lyssna på sin vän Johan. Men hon höll sig lite bakom scenen, en bit ifrån de skrikande fansen. Och på Gävletravet uppträdde en annan idol, nämligen Måns Zelmerlöw.


PÅ TURNÉ. Till fansens lättnad hade Johan Palm inte anammat den nya, mer vattenkammade stilen som han fick i Filips och Fredriks tv-program i New York förra söndagen. Johan var sig lik med det lingula håret och den svarta hatten.

Fotograf: Bernd B ttner


LOOK ALIKE. En liten Johan Palm-kopia väntade tålmodigt i den långa kön för att få en autograf av idolen.

Fotograf: Bernd B ttner

Johan Palm i P3

Härlig intervju!
Vill du lyssna igen?
Här är länken.P3 Star

lördag 23 maj 2009 14:03

med Linda Sundblad. I dag blir det stor intervju med albumdebuterande Johan Palm. Vi träffar också finska Sunrise Avenue och bjuder på livemusik med souliga Veronica Maggio. Linda Sundblad får fint besök i studion av Idolfavoriten Johan Palm som i dagarna släpper sitt debutalbum "My Antidote". Johan har bland annat lovat att spela upp två spår ifrån skivan förutom singeln "Emma-Lee" och så tänker Linda också ta reda på om han är singel och vem av Idol Agnes och Idol Alice som han helst vill hångla med?! P3 Stars reporter Amit Paul träffar den här veckan det finska pop-rockbandet Sunrise Avenue som slog igenom för tre år sedan med låten "Fairytale Gone Bad". Just nu är de aktuella med nya albumet "Popgasm". Dessutom har Linda laddat upp med tre grymma livelåtar med skönsjungande och grammishyllade Veronica Maggio. Som vanligt så är det P3 Live som spelat in livemusiken som du hör i P3 Star på lördagarna.


Idol skapar tjejhysteri i JönköpingFredag 22 maj 2009

Inte helt otippat var det mest tjejer som väntade på Idol-Johan, 17-årige Johan Palm, när han kom till Jönköping idag.


Han slutade fyra i tanlangtävlingen på TV, men för dem som kom dit idag för att se honom i riktiga livet, är han bäst!


Det regnar över Jönköping under eftermiddagen, men det struntar en skock tjejer i idag, för deras idol, i dubbel bemärkelse, Johan Palm är i stan för att sjunga och signera skivor.


Och det är en kille som väcker många starka känslor hos tjejerna!


Johan-hysteri i Jönköping


Jag lider av Palmsjukan

Behöver ett botemedel!
"My Antidote".!

Nu är det 106e gången jag lyssnar på den!
Problemet är att man blir beroende.
Men det gör inget, jag mår bra av det.

Verkligen ett botemedel mot all tristess!

Har du koll på nöjesveckan?Den första frågan är nog svårast, hihi

Jag fick 9 av 10.

JOHANS HUMORTjena, Johan Palm här!
Nu är mitt debutalbum, mitt första debutalbum "My Antidote" ute.
"My Antidote" är verkligen rena botemedlet så köp det receptfritt redan idag!

Resa till Frankrike för mig nästa vecka

På tisdag åker jag till Frankrike och kommer tillbaka den 11e juni.
Kommer att kunna sköta min blogg där så normalt kommer det att rulla på som vanligt.
Kan bli lite förseningar beroende på hur mycket tid jag får till bloggandet.
Måste ju träffa lite folk också, bland annat min härliga familj och mitt barnbarn.
Stackarna, dom kommer att få tåla mitt tjat om Johan Palm, hihi.

Tele 2 - Musikbutiken

TOP 10 TRACKS

 Emma-Lee
Johan Palm


Johans väg på Realtones

Vecka 16, 14 april 2009
11( NY)
/ 1/
JOHAN PALM
EMMA-LEE
Vecka 17, 21 april 2009
14( 11)
/ 2/
JOHAN PALM
EMMA-LEE
Vecka 18, 28 april 2009
14( 14)
/ 3/
JOHAN PALM
EMMA-LEE
Vecka 19, 5 maj 2009
11( 14)
/ 4/
JOHAN PALM
EMMA-LEE
Vecka 20, 12 maj 2009
Inte bland Top 20
Vecka 21, 19 maj 2009
Inte bland Top 20

Nästa Vecka 22, 26 maj 2009

Johans väg på Singellistan

Vecka 15, 10 april 2009
27( NY)
/ 1/
JOHAN PALM
EMMA-LEE
Vecka 16, 17 april 2009
2( 27)
/ 2/
JOHAN PALM
EMMA-LEE
Vecka 17, 24 april 2009
1( 2)
/ 3/
JOHAN PALM
EMMA-LEE
Vecka 18, 1 maj 2009
3( 1)
/ 4/
JOHAN PALM
EMMA-LEE
Vecka 19, 8 maj 2009
9( 3)
/ 5/
JOHAN PALM
EMMA-LEE
Vecka 20, 15 maj 2009
21( 9)
/ 6/
JOHAN PALM
EMMA-LEE
Vecka 21, 22 maj 2009
42( 21)
/ 7/
JOHAN PALM
EMMA-LEE

Nästa är Vecka 22, 29 maj 2009

Johans väg på Digilistan

24NY1Johan PalmEmma-Lee
20242Johan PalmEmma-Lee
32203Johan PalmEmma-Lee
36324Johan PalmEmma-Lee
27365Johan PalmEmma-Lee
24276Johan PalmEmma-Lee
47247Johan PalmEmma-Lee
 

Lugnt och stilla runt Johan Palm idag

Idag kommer han att vara i Gävle, Valbo Köpcentrum kl 15.00

Vi får väl se om det skrivs något om det.

Har inte hittat något angående hans uppträdanden och signeringar igår.
Kommer kanske senare?

Johan Palm: My antidote


Johan Palm. Bild: ScanpixPublicerad: 20 maj 2009, 01:15

Pop Idolpojken Johan, med punk i blicken, har på sin debutplatta fått kompromissa lite. Punken har blivit mer brittisk slamrig pop, lite Atomic Swing i anslagen. Trots att han har en ljus och ganska tunn röst växer hans uttryck på plattan. Den är omöjlig att avfärda, hans attityd sticker ut, går sin egen väg. Han lyckas förmedla både känsla och kaxighet.

Både "All the time in the world" och "Satellite" är oväntat kraftfulla ballader som funkar alldeles utmärkt i tonårsrummet. Jag misstänker att Johan Palm live blir punkigare än plattan, men hans kompromiss håller.

Åsa Carlsson


Johan Palm - Emma-lee

Äh, tyckte jag hörde en ny bra låt på radion idag men så var det bara den där Johan Palm som hade släppt sin första singel.. Pallar inte killen för fem öre men låten var ju bra.. Damn it!
 

KOLLA HÄR

Johans album engagerar - Kul

Totalt antal röster: 24
Favoritlåt på "My Antidot
08. You're Killing me (0YK)
9
05. Danger Danger (0DD)
5
04. All The Time In The World (0AT)
4
09. More To Her Than Meets The Eye (0MT)
3
07. Satellite (0S)
1
03. Come On (0CO)
1
01. Teenage Battlefield (0TB)
1
10. Let The Dream Begin (1LT)
0
06. Antidote (0A)
0
02. Emma-Lee (0E)
0


Som ni ser så verkar You're Killing Me vara en av favoriterna just nu.
Tänk på att rösta! Visa vad ni gillar!

Johans Blogg 23 maj 2009, kl 18:31

Rast i NorrlandStannade till och sträckte på benen lite. Så här snygga är rastplatserna här uppe.


Citat: Johan PalmNy kategori med citat från musiker. Först ur är Johan Palm. Citat är hämtat ur Johans intervju hos P3.
Han fick frågan om de killar som gillade hans musik bara var gay.
Johans klockrena svar/ Tess


Johan Palm

Kommentarer til Stefan Stenudds inlägg "För lite Johan Palm"

Ironia sa...

Visste att jag kunde lita på att få en mer nyanserad recension av dej. Sen är vi inte överens i alla stycken men ...Häftigt att du också hör att han låter så kvävd på plattan. Johans artisteri ligger i hans sätt att skrika och brista vilket gör att det är där man hittar hans musikaliska själ. Håller med om att den som hittat på att han ska hålla tillbaks och sjunga vackert verkligen gjorde ett felval....Näväl Tack också för de finna orden i din kommentar vilka betyder extra när de kommer från en sån välskrivande människa som du själv....


den 21 maj 2009 14:33


Anonym sa...

Jag håller med om att Johans storhet ligger i den spruckna rösten och uttrycket och att det inte kommer fram så mycket som man kan önska på skivan. Ändå är det inte så dumt och ju mer man lyssnar desto mer Johan hör man.

Något jag personligen inte tycker om så mycket är att det är någon form av ljudmatta (elgitarrer?) under de flesta låtar som dränker Johans sång. Man kan också fundera på texterna. Passar de Johan? För det är nog som du säger att det är mycket viktigt för en artist att han eller hon kan förhålla sig personligt till dem för att lyckas förmedla känslor gång efter annan på konserter etc.

När det gäller Johans inflytande över plattan har jag ändå fått uppfattningen att han fått vara med och bestämma riktigt mycket. Det har han också sagt själv vid flera tillfällen. Jag har dessutom hittat lite intressant information om produktionen av plattan där en av låtskrivarna(?)menar att Johan har fått styra och ställa så till den milda grad att resultatet hade blivit bättre om han inte hade fått påverka så mycket. Här kommer en länk:

http://www.gylleneskor.se/blogg/eva-li/ ... -popcirkus

I övrigt - tack för en intressant och välskriven artikel! Och
visst gillar vi Johan!

Hälsningar
Diza


den 21 maj 2009 16:19


Anonym sa...

Ovanstående länk är felaktig. Här kommer den riktiga länken.

http://www.gylleneskor.se/blogg/eva-li/kort-gott-om-skivslaepp-tingeling-och-popcirkus

Hälsningar
Diza

den 21 maj 2009 16:27


Beatrice sa...

det är alltid lika intressant att läsa dina texter om johan. tack för ännu en grym text!


den 21 maj 2009 16:46


Anonym sa...

kanske är johan inte så "bra" som alla har förväntat sig han har trots allt valt alla låtar själv och vait med och skrivit på några det kommer nog ta några år innan han blir lika stor som t.e.x oasis som alla verkar tycka att han ska vara.


den 21 maj 2009 17:09


Anonym sa...

mycket bra artikel om johan palm.
fast jag är helt fel åldersgrupp har jag instinktiv förstått från ögonblicket han ställde sig inför idol juryn(som jag förresten tycker var helt inkompetent) att han är speciell.
han skiljer sig markant från resten.
han var annorlunda, personlig....ja, en blivande star.
jag hoppas innerligt att man låter honom utvecklas i lugnt och ro och att man låter honom framföra sina EGNA låtar och att man även låter honom framföra dem på SITT sätt....(.vilket förmodligen inte kommer att hända om inte han själv är otrolig stark och värnar om sin personliga integritet.)
han MÅSTE tillåtas att gå sin egen väg.
hälsningar
irene i solna


den 21 maj 2009 18:30


Tomas sa...

Johans publik har fastnat för hans annorlundahet. Den publiken är mer krävande och analyserande än den slölyssnande medelsvensson. Om man försöker följa den breda mittfåran och gör en platt platta med en artist som har sina speciella egenheter är risken att man inte tilltalar någon alls. Det är lika dumt som att tillverka en folk-ferarri.


den 21 maj 2009 18:42

Anonym sa...

Hej Stefan, det här var nog det bästa recensionen jag har läst eftersom du har skrivit om musiken och inte bara ytligheter, som nästan alla andra!
Ville även bara säga att Teenage Battlefield inte ens är Johans låt utan från början (?) är gjord av The Sounds. Inget viktigt men bara lite onödiga fakta ;)


den 21 maj 2009 19:59

Stefan Stenudd sa...

Där ser man. Jag visste inte att Teenage battlefield var en låt av the Sounds. Nu har jag hört deras version och tycker egentligen att Johan gör den med mer umpf, om man säger så.


den 21 maj 2009 21:12

Anonym sa...

Tydligen har The Sounds framfört låten (som filmmusik) men den är inte skriven av dem. Den lär inte heller finnas på någon av deras plattor.


den 21 maj 2009 21:33

Tomas sa...

Kolla på den här, från signeringen idag, http://www.youtube.com/watch?v=C3pFq6KrRB8, man anar världsklass, inte många som har den pondusen och självsäkerheten som övertygar så här med bara sång och gitarr, jag kommer just nu på Johnny Cash, Tracy Chapman. Fortsätter han så här så finns det ingen övre gräns.


den 21 maj 2009 23:48

Tomas sa...

Kollade igen... visst skulle det där ha fungerat lika bra på Wembley arena?


den 21 maj 2009 23:59

Stefan Stenudd sa...

Anonym 21:33, enligt Wikipedia är låten från den tyska filmen "Big girls don't cry" (Große Mädchen weinen nicht, 2002). Låten kallas också Bombs bombs away och är skriven av Niclas Frisk och Andreas Mattsson, en låtskrivarduo med diverse band bakom sig.


den 22 maj 2009 00:01

ironia sa...

Tomas:Har också kollat youtubeklipp från idag. Det är de som får se Johan Palm live som kommer att dra det långa strået. Är också fascinerad av den självklarhet som finns hos Johan med bara en gitarr och brorsan.


den 22 maj 2009 00:06

Stefan Stenudd sa...

Tomas, kul med en "unplugged"-version av Antidote där bröderna spelar ihop, vilket de verkar trivas utmärkt med.

Men ser inte Johan väldigt trött och sliten ut? Han skickas väl just nu runt på skivsigneringar, intervjuer och allt vad det är, utan hänsyn till hans hälsa eller chans till återhämtning.
Skivbolagen drar sig inte för att slita ut sina artister, som om de vore slavar, för att hinna tjäna alla pengar de bara kan.

Jag tycker också det hörs att låten är långt ifrån den starkaste på skivan.


den 22 maj 2009 00:11


Kicki sa...

Tack för en eftertänksam recension. Jag har själv köpt skivan och blev både besviken och lättad samtidigt, besviken då jag förväntade mig mer, men lättad då skivan är så pass bra att den sticker ut bland andra "Idol-skivor".
Tittade även på klippen från Södertälje igår och insåg att det är live man ska se Johan. Då ser man verkligen vad han kan vilket man inte gör på skivan.
Men som mamma med söner i samma ålder som Johan blev jag ledsen när jag såg hur trött han var, håller verkligen med dig, Stefan.
Jag tror att det kommer att gå bra för Johan i framtiden, det måste vara svårt för en 17-åring att stå emot ett stort skivbolag när drömmen att släppa en skiva går i uppfyllelse.


den 22 maj 2009 19:48

Kicki sa...

En annan länk där man även ser att Teenage battlefield är betydligt bättre live
http://www.youtube.com/watch?v=Rwsg-_bnIf8


den 22 maj 2009 19:53

Robsten sa...

hade jag varit hans pappa hade jag nog satt stopp för hela cirkusen, grabben utnyttjas ju hänsynslöst. Skall han förresten se lika blek och andrgyn ut efter sommaren?


den 22 maj 2009 20:04

Robsten sa...

Du skriver rätt långt Stefan 8jag också understundom) Winston Churshill skrev en gå i ett brev "ber om ursäkt för mitt långa brev, har inte haft tid att skriva kort" ;-)


den 22 maj 2009 20:06

Ironia sa...

Kicki med fler: När jag såg tv4 framträdandena så satt jag ock tänkte på en sak hela tiden och det var att Johan precis varit i New York, spelat in Babben mm. Nu när man kollar hans signeringsschema så är det inte vettigt, hur hinner han med och när ska han få vila.Och han verkar redan trött. Jag har en tonårskille och jag tror Johan väcker mammakänslan....Hoppas han inte bränns ut alldeles eller blir utnyttjad....Vad tror du, Stefan?


den 22 maj 2009 20:41

Simon sa...

har bara skumläst lite nu i brist på tid, men det verkar lovande. Du verkar ju vara en av de få som kan uttrycka dig nästan hur du vill om Johan utan att fansen tar det som påhopp på honom. Jag själv till exempel som skriver recensioner på fritiden får skit såfort jag säger ett ont ord om Emma-Lee eller de andra sämre inslagen på albumen.


den 22 maj 2009 22:08

Anonym sa...

Jag är också orolig för Johans hälsa. Tokigt det här med signeringarna. Och snart drar turnén igång. Och han har ju tydligen anlag för migrän. Jag är mamma till en son i Johans ålder, så det är klart man oroar sig. Men oj, vad jag gillar Johan - han väcker så många känslor!


den 22 maj 2009 23:17

Stefan Stenudd sa...

Kicki, jag tittade på videon med Teenage battlefield och känner ändå att dess verser med de låga tonerna är onaturliga för Johan. Han försöker krama ur låten, men den har inte så mycket i sig. Jag tror att han kommer att droppa den så fort han kan.

När jag var rockrecensent bevittnade jag hur skoningslöst skivbolagen sliter på sina artister, för att hinna krama pengar ur dem den korta tid de flesta artister har i rampljuset. Det är verkligen grymt.
Så ja, jag oroar mig för hur Johan ska orka. Det kan gå riktigt illa när man utsätts för sådan orimlig press.


den 23 maj 2009 02:11


Anonym sa...

Det blir mycket mer Johan när han kör låtarna live.
Johan och hans band var med i TV4:s Nyhetsmorgon 20/5 och framförde Emma-Lee och Teenage battlefield. Klipp från programmet finns på TV4:s hemsida.
Johan ska vara med i kvällens Babben&Co som sänds i Svt1 kl 20:00.
Du missar väl inte Johans turnépremiär i Malmö Folkets park den 6:e juni (fritt inträde).

/Hasse


den 23 maj 2009 11:19

Man ska ha en egen stil!

Publicerad: 2009-05-22

P3 Star har träffat Johan Palm som är aktuell med albumet "My Antidote" och singeln Emma-Lee. I ett lunchrum, bakom en radiostudio, berättar Johan vad han har på sig och vad han kallar sin stil med ett enda långt ord!Johan Palm, artist.

Berätta om dina kläder! Vad har du på dig idag?
Jag har en slapp stil idag, med slappa jeans från Acne, t-shirt från H&M, skor PF Flyers och en skinnjacka från JC.

Vad skulle du kalla din stil?
Jag skulle kalla min stil för indie-punk-pop-glamrock´n´rollish-typ.

Varifrån får du inspiration till din stil? Förebilder?!
Jag har inga direkta inspirationskällor. Det är inte alltid jag kan sätta fingret på vad det är som är snyggt. Jag kollar nog en hel del på min brorsa, som klär sig snyggt.

Vad ska man tänka på om man vill ha din stil?
Det ska man inte tänka på. Man ska ha en egen stil. Ta det som du själv tycker är snyggt. Se vad jag har, vad andra har, och hämta inspiration därifrån! Riktiga kläder ska sitta snyggt.

Hur mycket pengar lägger du ner på kläder per månad?
Jag shoppar alldeles för mycket. Men, jag har egentligen ingen koll alls, jag platsar inte i lyxfällan, men något för mycket blir det.

Vad skulle du aldrig ta på dig?
Jag skulle aldrig ta på mig vida hiphop-byxor.

Mest misslyckade köp?
Jag köpte en tröja som jag inte har använt en enda gång. Det är en t-shirt i persikoorange som ändrar färg när man blåser på den. När jag kom hem såg jag att färgen var knallrosa istället!

Mest lyckade köp?
Min skinnjacka är det bästa köpet!/Sofia Carlberg


Innelistan - Stureplan1. Johan Palm, mångsysslare När listan dömt ut Aftonbladets koncept med "artistbloggar" som ett hot mot den svenska offentligheten så sker ett mirakel. Östergötlands tanigaste 17-åring kliver fram - och som han gör det. Han skriver bra! Han skriver roligt! Och han är hämningslöst kaxig! Skit i om musiken är kass. Bokmärk Johan Palms blogg - där han bland annat avslöjar att han vill ligga med sig själv - redan idag.


"Det är mer hysteri nu än i höstas"


Johan Palm, 17, slog igenom i "Idol" trots att Mjölbygrabben inte ens kom bland de tre bästa. Nu har han släppt sitt debutalbum som fått bra recensioner. Foto: Joel Nilsson

Albumaktuella Johan Palm har flyttat hemifrån, till storstan - och vuxit upp.
Eller?
- Nej, tvärtom. Det är ingen idé att gå ut för jag kommer ändå inte in nånstans, säger Johan som fortfarande får nöja sig med att stanna hemma och dricka O'boy.

Johan Palm, 17, var inte ens i topp tre i årets "Idol". Ändå rusar tjejer fortfarande efter honom så fort han går utanför dörren.
- Det är mer hysteri nu än i höstas. Helt sjukt är det. Jag tror inte att jag själv förstår hur känd jag är, säger han, samtidigt som han undrar om han kan få en Redbull att dricka under intervjun.
Det får han inte.
- Du blir för speedad, säger hans presskontakt.

Inspirerad av Suede
Och så var det slutpratat om det.
Efter årsskiftet fick Johan Palm skivkontrakt med Sony BMG och första singeln, som släpptes i april, "Emma-Lee" gick direkt upp Sverigetopplistans förstaplats. 20 maj, släpptes debutalbumet "My Antidote" där Johan själv varit med och skrivit en hel del texter.
- Det är nog rätt mycket brittiskt stuk. Mycket av inspirationen har kommit från typ Suede, säger han.
Du släpper ditt första album som egen artist, har flyttat från Mjölby till Stockholm, och tvingats växa upp snabbt. Hur har det varit?
- Kul. Men man får tänka sig för. Så att man inte gör nåt dumt i officiella sammanhang.
Vad menar du?

"Inget privatliv längre"
- Jag vet inte riktigt. Men jag har typ inget privatliv längre så om jag är ute nånstans så måste jag tänka på vad jag gör. För min image. Det där lät dumt eller hur? Äh. Det är ju så.
- För några månader sen visste ingen vem man var. Så är det ju inte direkt längre...

En dag i Johan Palms liv

10.00: Vaknar och är väldigt trött. Min bror bor hos mig rätt mycket och vi vaknar samtidigt. Snoozar alldeles för länge.

10.30: Äter frukost hemma. Det kan bli allt möjligt. Varm choklad, kaffe, te, mjölk, mackor, fil, müsli.

11.30: Har nåt möte. Kanske en press- grej. Gör intervjuer.

13.00: Äter lunch. Oftast äter jag ute. Jag kan laga mat själv också, fast är inte jättebra. Det blir enklare att köpa.

15.00: Repar med mitt band inför kommande turnén. Vi har samma replokal som vi är i jämt men jag kanske inte ska säga var, för då blir det hysteri. Men det är på Söder i Stockholm.

20.00: Ser en film eller spelar data- spel hemma.

24.00: Pratar med min bror. Somnar.


Nu har medlemsantalet överstigit 1400

Kl 11.13
Totalt antal medlemmar: 1402


Söndagsparty - Johan Palm går "Man School" med Pontus Gårdinger


av Pasabol

Johan Palm - Emma Lee


av FazlokAaAaAaA

Var är vi äldre fans?

När man kollar på artiklar och annat angående Johan Palm så pratas det alltid om alla dessa unga fans.
Men vi då? Finns inte vi?

Vi är en hel del, mer än vad många journalister tror. Normalt dom ser bara hysterin kring Johan.
Men vi finns där och vi är välgigt många. Vi hörs inte, vi syns inte men vi finns där för att stödja Johan på sin väg till stjärnorna.
Vi kommer alltid att finnas där, vi är dom trogna som en gång dom fastnat för en artist alltid kommer att gilla och följa och beundra och stödja.

Vi är dom bortglömda i Johans snurrande värld just nu.

Johan Palm - Emma-Lee (acoustic)


Johan Palm spelar sin första singel Emma-Lee med ett exklusivt slut.

av Mirrorcrush

Johan Palm i Söndagsparty


av Mirrorcrush

Johan Palm goes Stekare


av Mirrorcrush

Johan Palm - Teenage Battlefield


av FazlokAaAaAaA

Johan Palm - Emma-Lee (live @ Babben & Co)


av Mirrorcrush

Corren Publicerad 14:53

"Han är söt och sjunger bra"Kameror och mobiltelefoner höjs i luften. Framför scenen är det fullt av unga flickor och klämdagslediga föräldrar. Johan Palm är i stan.

Tre låtar, sedan är det slut. Mjölbystjärnan gör en kort akustisk konsert i Ikano-huset, sedan är det dags för skivsignering. Kön ringlar lång.


Nästan sist står Alice Hertzman, 10 år, från Mantorp. Hon har ny mobiltelefon och den har krånglat lite när hon skulle fotografera.

- Han är söt och sjunger bra, säger hon som förklaring till varför Johan Palm är en idol.


Har det betydelse att han kommer från Mjölby?

- Ja, kanske, Mantorp är ju inte så långt därifrån.


Bakom den lilla scenen står Camilla Johansson, 11 år, från Linköping och rullar ihop en nysignerad plansch.

- Han sjunger bra. "Emma-Lee" är den bästa låten, säger hon.


Varför verkar inte så många killar gilla Johan Palm?

- De kanske inte tycker att han är gullig, och så.


Johan Hed, 8 år, gillar Johan Palm. De har ju samma förnamn.

- Jag tycker att han sjunger bra, säger Johan och berättar att han gillar lite rockigare musik. Som gruppen Heat från Melodifestivalen.


När Johan Palm var med i "Idol" ringde Johan Hed lojalt och röstade på honom.

- Jo, tack, det gjorde han allt, säger pappa Pär och mamma Helene som står bredvid.

De fick ta hand om räkningen.

CORREN


Nätversionen av artikeln i Länstidningen

Publicerad 22 maj 2009

"Han är så himla söt"


Nathalie Söderman, idolen Johan Palm, Linnéa Lindius och Sandra Lindberg-Alfredsson.

Foto: Mats Andersson

Idolmöte När Idol-deltagaren Johan Palm i går gästade Södertälje var Linnéa Lindius en av de tjejer som fick hjärtat satt i brand.


Redan på förmiddagen samlades de första fansen vid kravallstaketet framför scenen på Politikertorget. När Johan Palm sedan klev upp på scenen och tog sina första toner steg jublet från den då fyra hundra huvuden stora publiken.


17-åriga Johan Palm blev känd när han medverkade i Idol förra året, och i onsdags släpptes hans debutplatta My antidote. Det var låtar därifrån som han framförde i går
när hans skivsigneringsturné tog honom till Södertälje.


När de sista tonerna från Johans gitarr ebbat ut var det dags att lotta ut en exklusiv idolträff. Av 40-talet inskickade mobilnummer valdes tre slumpmässigt ut och den första att höra sin ringsignal var tolvåriga Linnéa Lindius från Nykvarn.
- Jag blev helt chockad när det ringde! Jag tänkte att det måste vara de från tävlingen, säger hon.


Linnéa har gillat Johan Palm ända sedan han var med i Idol, hon röstade intensivt på honom och var till och med på plats för att se honom på en fredagsfinal.
- Jag vet inte vad det är som är så bra, han är så himla söt och så sjunger han jättebra, säger hon, och erkänner att hon är lite småförälskad i honom.


Och det märks! Linnéa blir så nervös att hon skakar när hon ska få träffa Johan Palm. Eftersom hennes föräldrar inte finns på plats får hon ta med sig kompisen Hanna som stöd. Tillsammans har de gjort en teckning som de ska ge till Johan och så får han också en liten mjukisåsna.

Fotograf: Mats AnderssonFotograf: Mats Andersson


Fotograf: Mats Andersson


Fotograf: Mats Andersson


Johan Palm i P3 Star imorgonP3 Star i P3 den 23 maj
Johan Palm, Sunrise Avenue och Veronica Maggio!

I P3 Star på lördag blir det stor intervju med albumdebuterande Johan Palm. Vi träffar också finska Sunrise Avenue och bjuder på livemusik med souliga Veronica Maggio.På lördag i P3 Star får Linda Sundblad fint besök i studion av Idolfavoriten Johan Palm som i dagarna släpper sitt debutalbum "My Antidote". Johan har bland annat lovat att spela upp två spår ifrån skivan förutom singeln "Emma-Lee" och så tänker Linda också ta reda på om han är singel och vem av Idol Agnes och Idol Alice som han helst vill hångla med?!

P3 Stars reporter Amit Paul träffar den här veckan det finska pop- rockbandet Sunrise Avenue som slog igenom för tre år sedan med låten "Fairytale Gone Bad". Just nu är de aktuella med nya albumet "Popgasm".

Dessutom på lördag så har Linda laddat upp med tre grymma livelåtar med skönsjungande och grammishyllade Veronica Maggio. Som vanligt är det P3 Live som spelat in livemusiken som du hör i P3 Star på lördagarna.

Missa inte nya favoriter och tips i Lindas blogg - Lindas fashion!

P3 Star lördag 14.03-16.00 i P3 med Linda SundbladJohan Palm

Publicerad 22 maj 2009

Johan Palm ville göra sin rockskiva. Han har pratat om att låta som Pete Doherty, rocka loss som tidig Oasis eller åtminstone få ha lite raspighet i hösten. Men det vill uppenbarligen inte skivbolaget och de har vunnit den kampen. På sin debut gör Johan Palm Rix FM-pop, perfekt för reklamradion. Bara på några få spår ("Danger Danger" och "Satellite" är kanon och garanterade sommarplågor!) tillåts rösten låta lika desperat som den ibland kunde göra i "Idol" i höstas och som vi älskade. Och jag misstänker att det inte riktigt var det Johan Palm ville göra. Men han är uppenbarligen för värdefull som artist att marknadsföra till unga flickor och det är absolut inte något fel med det. Men när Johan har mer att säga till om så måste han få göra den skiva han borde ha gjort.


MIKAEL FORSELLGD Nöje


Johan Palm i Linköping

Har fått dessa bilder av Monica från Mjölby, Hennes dotter Mariza har tagit bilderna

Här får Monica en kram av Johan.
Johan Palm - Målbrottsrösten nedslipad

IDOLROCK

Johan Palm
My antidote (Sony)Det har inte gått speciellt lång tid sedan vi såg Johan Palm i "Idol". Trots det verkar hans röst på bara några få månader ha åldrats några klädsamma år. Visst är det en fördel för produktionen, men med tanke på den stundande sommarturnén där det förmodligen är tänkt att Johan ska sjunga live, kanske man inte borde slipat ner hans karaktäristiska målbrottsröst så hårt. Musiken landar nånstans mellan Noice och Suede under den sena och dåliga perioden. Med tanke på att låtskrivare som Mattsson/Frisk och Mattias Edlund bidragit, kunde man väntat sig ett bättre resultat än detta. Johan Palms fans kommer dock inte bry sig det minsta om det.

JOHANNA KARLSSON


Publicerad: I dag: 07:30 Uppdaterad: I dag: 10:46


Johan Palm - Antidote


Expressens recensent menar att Johan Palms debutalbum kommer göra honom till en sann idol. Foto: Christian Örnberg

Bästa spår: "Antidote"."Jag tänker bli en legend, en David Bowie. Jag vill inte bara ha radiohits utan även låtar som blir klassiker", säger Johan Palm i pressreleasen.

Det vore kanske på sin plats att avslöja hur saker och ting ligger till här i världen men det är ju precis den naiva kaxigheten, kombinerat med gullig vaplighet, som gjorde honom oemotståndlig i "Idol" i höstas.

Den här skivan kommer att göra Mjölbys mest kända 17-åring till en sann idol.

Linda Sundblad, John ME, firma Niklas Frisk/Andreas Mattson och självklart Peter Kvint är några av de låtskrivare som murat en solid grund för Palms debut. En skiva som, till skillnad från vinnaren Kevin Borgs genomtrista vinnarplatta, har en okonstlad identitet. Det handlar om en basic men lyckad korsning av brittisk indiepop och amerikansk fm-rock.

 Alla som sett Johan framföra de nya låtarna akustiskt tillsammans med brorsan Henrik på nätet vet att flickidolens stämband knappast är att jämföra med Bowies. Jag har ett svagt minne av att falsksången öppnade för att han blev utröstad ur teve och även här hör man hur Johan Palm får kämpa för att träffa rätt toner.
Men spela roll? Inte i det här formatet.

"Antidote" är knappast en framtida klassiker - den siktar lite väl hårt på radiospelningar, chansar aldrig och framförs av en sångare som snarare leker rockstjärna än är äkta vara - men jag är ändå positivt överraskad.
Jag trodde inte att han var så bra.

Av Anders Nunstedt


Johan Palm till UmeåPublicerad: 2009-05-22

Johan Palm, som tävlade i senaste Idol, kommer till Umeå.
Besöket blir redan i helgen.


Det blir på Media Markt som 17-årige sångaren Johan Palm dyker upp nu på lördag, den 23 maj. Tiden är 12.00. Där kommer han att spela några låtar akustiskt och sedan signera skivor.
Johan Palm är aktuell nu i veckan med släppet av sitt debutalbum.


Från Länstidningen i Södertälje

Johan Palm mötte fansen i Jönköping

Publicerat 22 maj 09 kl. 16:27


Johan Palm på HamnplanFoto: Fanny Révay

Idol-Johan var på fredagseftermiddagen i stan för att signera sitt nysläppta album "My Antidote". Han passade också på att spela tre låtar för de samlade fansen.

Det regnade i Jönköping men när Johan Palm ställde sig på scenen vid Hamnplan sken solen upp. De samlade fansen skrek när den unga blonda popidolen kom upp på scenen. Brorsan Henrik Palm var också med och de spelade tillsammans låtar från det nya albumet. Många nyfikna hade samlats för att få sina album signerade och få träffa Johan.


De två fansen Lisa och Klara var på plats:
Hur känns det att Johan har kommit till Jönköping?
-Det är jättekul tycker vi!
Vilken är favoritlåten från skivan?
-Emma-Lee tycker vi är bäst.


Johan själv verkade smått stressad efter alla spelningar och signeringar men log ändå för vår kamera. På frågan om vad han tycker om att komma till Jönköping svarade han:
- Jag tycker att det är kul att vara här idag!


Johans Blogg 22 maj 2009, kl 10:05

Blogg från bilPå väg mot hemtrakterna. Idag är det Ikanohuset i Linköping som ska få sig en omgång.

Johan Palm i Eskilstuna


Klicka på bilden för att titta på uppträdandet.

Idolhysteri när tjejmagnet spelade på Tuna ParkIdolen Johan Palm lockade fram tårar hos sina fans när han spelade på Tuna Park under torsdagseftermiddagen.

Fotograf: Tommy Larsson


Fotograf: Tommy Larsson


Fotograf: Tommy Larsson

Eskilstuna Det rådde stort jubel, näst intill hysteri, när flickornas Idol-favorit, Johan Palm, stod på scenen i Tuna Park under torsdagen. Tillsammans med storebror Henrik spelade Johan Palm låtar från senaste plattan.

Senaste singeln Emma-Lee inledde spelningen, sedan följde ytterligare två låtar från My Antidote. Överallt blixtrade kameror och många tjejer hade skrivit idolens namn i ansiktet och på tröjor. Efter spelningen signerade Johan Palm sina skivor.


Johan Palm: My antidote

Publicerad 22 maj 2009 kl. 04:00

Skivor. Jag hade inte blivit mer förvånad om jag så vaknat med huvudet fastspikat i golvet. Den blonde Mjölby-valpens debut är tillsammans med Amanda Jenssens "Killing my darlings" den bästa platta jag hört av en "Idol"-stämplad artist. Fjärran från den sedvanliga mixen av andefattiga r'n'b-ballader och omotiverade stilbyten har Johan Palm, med stöd av dryga dussinet låtskrivare, tillåtits odla något som liknar en egen musikalisk personlighet.


Driven, refrängstark powerpop med brittisk touch, så som den lät när artisten gick i blöjor, är huvudsaken. Inga konstigheter och hitvarningslampan blinkar frekvent albumet igenom. Öppningen "Teenage battlefield", signerad Niclas Frisk och Andreas Mattsson, fäster som ett Hubba Bubba under skosulan. Nästan lika självhäftande är "Come on", som efter en trevande inledning exploderar i en uppmanande, Håkan Hellströmsk refräng.


Allt är inte guld - en lam ballad och ett par rätt styltiga Stereophonics-pastischer drar ner helhetsintrycket. Men det mesta tyder på att Johan Palm kan räkna med en idoltillvaro även efter att han har blivit könsmogen.

Johan Palm: My antidote, betyg: 3


Magnus Ransheim


Från Johans BDB

18 MajIdag är jag ännu sexigare!

Radiorat


Jag skriver om Stenudd som skriver om My Antidote

Precis som tidigare, är det bästa som skrivits om Johan Palm författat av Stefan Stenudd. Fansen - och troligen även Johan Palm - har inte väntat på Stefans respons i onödan. Han är den enda av alla musikrecensenter som musikvetenskapligt recenserar "My Antidote" och dessutom bjuder läsaren på en kontextuell analys av både musikbranschen och den aktuella skivan.


"Skivbolagen är och förblir de största hoten mot varje artist - för att de tänker så fel, så fel. Och de struntar blankt i artisternas önskemål och behov. För de stora bolagen är artisterna blott förbrukningsmaterial, besvärande omvägar till pengarna som de hellre hade varit utan."


För lite Johan Palm - tycker Stenudd i sin utförliga analys av "My Antidote", men medger att skivan trots allt låter förvånansvärt bra:


"Inte alls som en Idolplatta, om man säger så. Lite ruffigare och ledigare, en aning naknare. Några låtar är bara busenkel pop, medan andra är nästan drömska - och de flesta kan nog Johan blåsa ordentligt liv i på scen, när han själv styr mer över framförandet och framför allt kan släppa loss sin röst helt."


Klicka här för att läsa Stefan Stenudds blogginlägg om "My Antidote".

ALLT OM JOHAN PALM


Johan Palm Södertälje 2009 05 21 Antidote

Min egen film


Johan Palm Södertälje 2009 05 21 All The Time In The World

Min egen film


Johan Palm Södertälje 2009 05 21 Emma Lee

Min egen film.


Alla fick också en härlig affisch som Johan signerade. 70X50


Johan Palm My Antidote

Publicerad 2009-05-20 13:09


Betyg: 3 av 5

 

Kevin Borg vann "Idol" men man får nog säga att 17-årige Johan Palm vann publikens hjärtan. Tjejer grät när de såg honom, en del svimmade. De blir nog väldigt nöjda nu när debutalbumet kommer och faktiskt, det är oväntat bra. Det är glatt, poppigt, punkigt, hårt, mjukt - allt på samma gång. "All The Time In The World" är ett av de bästa spåren, den betydligt lugnare "Satellite" är bra på ett helt annat sätt och också värd att nämna.


Det är mycket möjligt att fler än 14-åriga tjejer kommer söka sig till Stadsfesten när Johan spelar där om en dryg månad.
Elisabeth Eriksson


Stefan Stenudd den 21 maj 2009

För lite Johan PalmJohan Palms debut-CD har ett stort fel: det är för lite Johan Palm på den. Han sjunger förstås alla låtarna, men har inte skrivit någon av dem och får inte spela något instrument. Skivbolaget vågar inte låta honom, vilket är hänsynslöst - och ett stort misstag.

Skivbolaget Sony Music är förstås desperate så här i fildelningstider. De vill mjölka ur Johan Palm varenda krona de kan, och fort som sjutton, för det handlar om deras överlevnad.

Men de tänker helt fel. Det är Johan Palms personlighet och personliga anslag i musiken som gett honom så många fans. Därför är det vansinne att dölja honom bakom studiomusiker och professionella låtskrivare. De borde göra raka motsatsen - låta Johan själv komma till tydligt uttryck och lita på att hans fans tar det till sig.

Kanske tänker skivbolaget så här: Fansen kommer att köpa skivan hur den än låter, så de satsar på att utforma den för att så många andra människor som möjligt ska fastna. Men det är riskabelt. Sådant kan leda till att fansen ledsnar, och då har de ingenting kvar.
När man försöker göra musik som ska passa för alla så brukar det passa ingen.

Någon textsnutt
Av de tio låtarna på skivan har sex skrivits helt av andra personer - professionella låtskrivare som gör schlagers och pop åt vem som helst. I de återstående fyra låtarna anges Johan sist i en lista på tre eller fyra låtskrivare, vilket förmodligen betyder att han har fått ändra några ord i texten, knappast mer.

Så kan man inte skapa en genuin artist, utan bara på sin höjd en räcka hitlåtar - oftast inte ens det.
Men det handlar om pengar. Låtskrivandet ger STIM-pengar och andra inkomster som är oberoende av fildelning. Där ligger framtidens största rikedomar för musiker. Johan får bara vara med på en liten smula av den kakan.

Men för honom som artist är inte pengarna lika viktiga som vad han på konserter ska framföra igen och igen, med innerlig övertygelse och förtjusning. Det klarar han knappast med låtar som bara stuckits i handen på honom av branschfolk, även om han har fått välja några av dem.

Texten är vad alla sångare lutar sig emot och hämtar inspiration ur när de ska uppträda. Ju oftare man måste sjunga samma sång, desto viktigare är det. Därför får en sång liv blott om sångaren kan förhålla sig personligt, för att inte säga intimt, till sångtexten. Och därför kräver de flesta personliga sångare att få skriva sina egna texter.

Något gitarrackord
Samma problem gäller instrumenten som spelar på skivan. Idel studiomusiker, som känner föga för just Johan Palm. Själv har han bara fått klappa händer på tre låtar och spela några gitarrackord i slutet på två.

Det må vara smidigt och effektivt med rutinerade musiker i inspelningsstudion, men det berövar skivan karaktär. Studiomusiker låter förstås ungefär likadant vad de än spelar, medan artisterna själva ofta hanterar olika instrument tillräckligt väl för att med dessa förstärka det personliga anslaget.

Johan kommer dessutom att kräva att få spela en hel del gitarr på sina konserter, så då är det underligt att han inte får göra det på sin skiva.
Förmodligen kommer han att ta med sin storebror på turnéerna, så varför fick inte brorsan vara med på skivinspelningen?

Skivbolagen är och förblir de största hoten mot varje artist - för att de tänker så fel, så fel. Och de struntar blankt i artisternas önskemål och behov. För de stora bolagen är artisterna blott förbrukningsmaterial, besvärande omvägar till pengarna som de hellre hade varit utan.

Men hur låter skivan då?
När allt det ovanstående blivit sagt är det hög tid att prata om hur skivan låter. Förvånansvärt bra, trots allt. Fast den är tillkommen helt på branschens villkor ger den ett ganska spontant och friskt intryck.

Inte alls som en Idolplatta, om man säger så. Lite ruffigare och ledigare, en aning naknare. Några låtar är bara busenkel pop, medan andra är nästan drömska - och de flesta kan nog Johan blåsa ordentligt liv i på scen, när han själv styr mer över framförandet och framför allt kan släppa loss sin röst helt.

Någon idiot till producent har hindrat honom från att ta i med rösten, som om popmusik handlade om att sjunga rent och städat. Johan fattar eld när han skriker och låter rösten brista, och han gör det med sådant artisteri.
Så varför är hans sång närmast kvävd på skivan? Han behöver ju inte längre anpassa sig efter någon stelbent Idoljury.

Nej, den potential som gömmer sig i låtarna kommer att visa sig på konserterna, när Johan gör dem till sina så gott han bara kan.

Låtarna
Några låtar kommer då att växa sig riktigt stora, såsom den vackra balladen All the time in the world, som han faktiskt har varit med lite och skrivit. Jag kan redan höra hur smäktande och gripande den kommer att bli när den förmodligen avslutar hans konserter.
Där kan han visa hur mycket han förmår gjuta liv i musik och uttryck.

Det märks också att Emma Lee var ett självklart val som första singel. Den står ut med en glad spänst som sätter sig på hjärnan.

Däremot är Teenage battlefield ett farligt svagt öppningsspår. Melodin är ganska kul, lite tidig Bowie ungefär - men texten är bedrövlig. Det märks också att Johan sjunger den alienerat, utan att hitta in i den eller känna för orden:
"Love is danger and danger is fear, I fear that love can be near, cause it's a weekend" är näranog rent nonsens. Och värre blir det: "Out in the night, suburban boys feet are stomping, in discotheque lights, girls gather and kick drums are pumping".

Krystat, klumpigt och förvirrande. Som om en gammal gubbe skrev det när han från sitt fönster betraktade tonårslivet på stan en lördagskväll. Därför blir det ofrånkomligen svårt för en tonåring som Johan att blåsa liv i orden och känna dem meningsfulla. Det är helt enkelt inte hans perspektiv.

Come on är en bedrövligt slentrianmässig popdänga med alldeles för många toner i melodin, vilket tar död på dess rytm, och nästan bara floskler i texten. Det låter rätt kul på grund av produktionen och Johans tryck i rösten, men själva låten är ett bedrövligt hopkok, som försöker låta som alla andra upbeat-poplåtar som finns samtidigt.

Nästan exakt detsamma kan sägas om Danger danger, en smått neurotisk popdänga som försöker så mycket att det blir ganska larvigt, och en text som är rent nonsens med alltför många klichéer från här och där i populärkulturen.
"She's wanted, wanted for the web she's spun, so she runs, so wanted, suspect number one" heter det i refrängen. Suck.
Johan verkar dock ha kul med attacken i låten, som nästan blir lite rock. Och han tar i ovanligt mycket med rösten.

Antidote är skivans titelspår, men det är en eländig komposition. Versens melodi är förfärligt avig och onaturlig, refrängen är så seg att sången omöjligt kan lyfta. En rent klantig låt, både vad gäller melodi och text.
Dessutom är arrangemanget mossigt - något mitt emellan Melodifestival och Gyllene Tider.
Jag begriper inte varför de valt att döpa hela CD:n efter denna låt. Kanske bara för att det är ett kul ord?

Satellite, som kommer direkt efter, är ett betydligt starkare kort. Här finns Beatles-tongångar och en känsla av George Martin i arrangemangets framträdande stråkar. Maffigt. Skön som allsång också.

Melodin är smäktande och ledig, liksom självklar, och detta över såväl vers som refräng. Brittpop när den är som bäst. Man tänker på Oasis och på the Verves fantastiska hit Bittersweet symphony. Riktigt vackert, och Johans röst hittar in till sångens kärna, dess bultande hjärta.

Texten är inte så pjåkig den heller. En sorgesam ballad om misslyckad kärlek förstås, uttryckt med en enkelhet som biter: "Wish my feelings didn't take so long, wish I could've seen that I was wrong, miss so much of you I can't go on."

Det är bara ordet (och titeln) "Satellite" som jag har svårt för. Det leder mina tankar till Ted Gärdestads gamla schlagerlåt. Kunde de inte ha stoppat in t.ex. "Eiffel tower" i stället? Det hade också gjort texten begripligare. Eller "Ivory tower".

You're killing me är en överarbetad bagatell, ungefär som Come on och Danger danger, uppenbart skriven i ett försök att på artificiell väg ta fram en hitlåt, förgylld med diverse musikaliskt krimskrams och små stumpar från pophistoriens brokiga historia.
Sången saknar identitet, vilket gör den flåsigt desperat. Texten är samma nonsens. Johan kämpar för att ge det någon mening, men jag undrar om han har hjärtat i det. Förmodligen var han lättad när inspelningen av den var över.

More to her than meets the eye är ganska punkig både till musikaliskt arrangemang och text. En ganska skojig liten grej. Inte precis någon hit, men rätt munter och busig.

Let the dream begin låter väldigt melodifestival. Kanske är det en låt som inte klarade uttagningarna till den tjatiga tävlingen och i stället har dumpats på stackars Johan. Den hade passat bättre för en utpräglad schlagersångerska.
Melodin är enfaldigt och fantasilöst komponerad, arrangemanget är en karaktärslös ljudmatta och texten säger ingenting alls.

Det är tråkigt att denna låt har lagts sist. Någon producent tror mer på den än den förtjänar. Sista låten ska alltid vara den storslagna balladen eller någon annan låt som gör ett varaktigt intryck. Den sköna långa eftersmaken.
Men den här låten smakar lösgodis.

Johan kanske själv tror att låten är vacker, men när han har framfört den på några konserter kommer han nog att ändra mening. Det är en sådan låt som sångaren redan i första versraden intensivt längtar till slutet på.

Det hade varit ofantligt bättre om skivan avslutades med t.ex. All the time in the world, eller kanske Satellite om den fått heta något annat.

Nästa skiva
Johans debutplatta kommer säkert att sälja tillräckligt mycket för att han ska få göra en uppföljare. Och han kommer säkert att göra intryck i folkparkerna under sommaren, vilket ytterligare befäster honom som en artist med framtid.

Förhoppningsvis ska skivbolaget inte vara lika mycket kontrollfreaks när det är dags för andra skivan, så att Johan får breda ut sig själv mer över den.
Måtte han då också ha några helt egna låtar med - gärna allihop. En artist kommer så gott som ingenstans i längden utan eget material. Det har varit sant sedan Beatles.

Visst, man kan få en hit, till och med flera, men man lever bara så länge som låtarna gör det på hitlistorna - och man kan inte tränga särskilt djupt in i sina fans hjärtan.
Johan Palm har potential att tränga ända in, om han bara får chansen att försöka på sitt eget sätt.


My Antidote av Johan Palm

maj 21, 2009 av ironiasbloggDet här är en platta som behöver många genomlyssningar speciellt om man som jag vill hittta det unika för Johan Palm i den.  Jag  har förut skrivit om Johans musikaliska intelligens och kreativitet. Jag vill inte ha skönsång av Johan Palm. Jag vill ha raspig, sprucken, rockighet med intensitet och framför allt desperation och känsla...Jag vill ha punk och skrik....skönsången kan andra få ta hand om.....


Men skönsång är vad jag får  med en återhållsamhet som gör att jag hela tiden väntar på det där lilla extra.....när rösten spricker, när Johan i desperation skriker........men jag väntar och väntar.... Samtidigt som jag vet at Johan hela hösten fick kritik för att han inte kunde sjunga. Kanske det är så att han med den här plattan behöver visa att han kan sjunga för att hitta lyssnare bland dessa kritiker. På det här sättet så får Johan antagligen nya lyssnare. Jag har läst flera bloggar där man säger att man inte tyckte att han kunde sjunga förut men att Emma-Lee är bra....Så avvägningen mellan kommersiellt och själen i kreativiteten kanske är svår. Tycker Johan själv uttrycker det bra ""Det jag är mest nöjd med är att låtarna är så bra. Sen tycker jag väl att produktionen är lite tillrättalagd, det vore kul att göra något som är mer åt Pete Doherty-hållet i framtiden. - Men det är nog bra att kompromissa lite, för jag vill själv att första skivan ska vara hyfsad kommersiell."


Första gången jag hörde My Antidote så kände jag att det var en återhållsam Johan Palm utan den intentsitet och desperation han vant oss vid under hösten. Det kändes rätt platt och trallvänligt med en allt för stor flört med Suede och brittisk pop i vissa låtar och tolkningar. Jag vet att Johan influeras av brittpop men när det blir mer Suede än Johan Palm då är det inte vad jag söker. Eva Linde på Gyllene skor skriver att att hon saknar hans ironi och självdistans i låtarna och att det känns påklistrat seriöst.  Jag kan inte annat än att hålla med henne. Johan har inte tagit på sig en för stor kostym men han har tagit på sig fel kostym.  Han är 17 år med en stor talang. Han pratar i intervjuer om hans rötter i Brittpoppen men det betyder inte att det egentligen är det forum han tar sig bäst uttryck i.


Jag gillar ,trots det jag skriver ovan ,plattan och den har spelats om och om igen. Det är några låtar som sticker ut och där Johan mer kommer till sin rätt. Framför allt gäller det låten More to her than meets the eye som är en låt med tydliga influenser från The Clash. Jag är dock inte förvånad att just den låten är ett starkt kort för Johan. Jag har ju alltid hävdat att han ska sjunga punkrock och här får vi nån slags snäll variant av just detta. Johan får leka med rösten lite. Det får han också göra i You`re killing me och Danger Danger. You`re killing me har ett skönt sväng och Johan är inte alltför tillrättalagd. Danger Danger har ett dramatiskt inslag som passar Johan bra. Jag har hittat två röstningar om vilken låt man tycker bäst om , på forumet på Johan Palms hemsida och på Annkis blogg. På bägge omröstningarna är det i skrivande stund  inte allt för förvånande dessa tre låtar som ligger i topp.


Låten Antidote lämnar mig i studioversionen rätt oberörd men den akustiska versonen (vet ej om den bara finns på iTunesversionen) är strålande med Johan Palm- intensitet. Come on är en låt som Johan i intervjuer sagt att han är mest nöjd med och jag har verkligen lyssnat men den lämnar mig rätt oberörd. Det är en radio hit-dänga som säkert kommer att spelas....men det är väldigt lite Johan Palm i den. Satellite är  underbar och som ballad för johan Palm är den genialisk. Det kommer att vara många tjejer som kommer att gråta till den precis som Johan föruspått. All the time in the world är också en bra ballad om än väldigt "schlagertrallig". I slutet kommer det ett Johan Palm skrik vilket känns väldigt befriande i allt det schlagertralliga.


Recensenterna verkar ha svårt att recensera Johan Palms musik utan mycket handlar om Johan som fenomen De vill göra  honom till en hype som helt bygger på 14-åringars oförmåga att förstå musik. Så är ju inte fallet vilket jag själv är ett levande exempel på. Stefan Stenudd skriver om de recensioner Johan fått. Han skriver att Johan är arrogant recenserad. De recensioner som jag läst (förutom Eva Lindes) raljerar en del med Johan som fenomen. Jag väntar med spänning på den recension Stefan Stenudd lovat. Den kommer nog bli mer nyanserad.


Jag kan fundera  på hur det ska vara att vara 17 år och ha såna förväntningar på sig som Johan har. Han är rätt så oslipad i all sin valpiga tonårsattityd. I de intevjuer jag sett honom i så är han alltid väldigt trevlig och jag kan tycka att han är en bra förebild för andra ungdomar. Jag skulle bli väldigt fövånad om jag under sommaren får läsa i tidningarna att Johan Palm vandaliserat hotellrum, liksom.


Över lag tycker jag att det är en bra skiva och jag kommer att lyssna mycket på den.


.......Men ibland  när jag saknar den icke tillrättalagda och polerade Johan Palm så kommer jag  lyssna på hans tolkning av You do`nt know what love is.......


Då vet jag att jag kommer att köpa hans nästa skiva också......

IRONIA


Mina tjusiga skivsigneringar för dagen


Fick också autograf av Henrik


Johan Palm i Södertälje 2009-05-21Har också spelat in dom 3 låtarna han sjöng men blev lite för stor fil så den måste klippas.
Den kommer alltså senare.

Johan Palm i Södertälje


Ny röstning på min blogg

Nu kan ni som känner för det, rösta på vilken låt ni gillar mest på Johans album "My Antidote"
Som vanligt ligger röstningen högst upp till höger.

Avslutar min röstning idag

    
31%

S-t
29%

J-t
15%

Iv-
13%

Ho-
9%

D-t
3%

Totalt antal röster: 78
Tyck till om min blogg
Superbra - tittar in flera gånger varje dag (S-t)24
Jättebra - tittar in varje dag (J-t)23
Inget vidare - tittar in väldigt sällan (Iv-)12
Helt okej - tittar in då och då (Ho-)10
Duger - tittar in ibland (D-t)7
Ingen åsikt (Iå)2

Det har varit kul att veta vad mina läsare tycker om min blogg och det är överväldigande positivt.
Jag vill tacka alla som röstat.

Albumsläppen som inte kan älskas av kritikernaBlogginlägg | 2009-05-20

Det har släppts några album idag och så har det meddelats att Alice Svensson släpper eget. Vi har bl.a. Jonathan Fagerlund som släpper albumet "Welcome to my world", Johan Palm som släpper "My Antidote" och Grotesco som släpper "Tingeling". Inget av albumen har fått något jättebra mottagande och man undrar varför?Jag tänker inte tjata om Johan Palm som killen från Idol utan tycker det börjar bli dags att bedöma honom utanför det forumet.


Liksom jag tyckte debutsingeln "Emma-Lee" var för tillrättalagd för Johan Palm kändes först hela albumet lika platt. Men det är lätt att avfärda en skiva på första lyssningen, när den tycks mala på i samma stil utan egentligen våga visa känslor, innan man inser att man måste vidga perspektivet. Ju längre man kommer i genomlyssningen desto mer växer Johan Palm fram och efter ett par varv och med tanken att man sätter honom på en scen och låter honom sjunga utan krav på att låta bra blir materialet riktigt bra.


Så måste man komma ihåg att han är 17 år och med det också ska få låta så. De långsammare spåren är riktigt lätta att tycka om, som t.ex. "All the time in the world" - jag kan verkligen se flickorna drömma sig bort till den. Samtidigt som Johan Palm verkligen växer när han får ta i lite som i "You´re killing me" eller "More to her than meets the eye".


Men man måste tyvärr tänka sig bort från studioinspelningarna för att verkligen uppskatta skivan. Jag saknar lite av Johans ironi och självdistans i låtarna som nu känns påklistrat seriösa. Jag citerar Corren: "Ambitionerna rimmar inte med paketeringen, det blir tralligt, lättlyssnat och harmlöst" - tills man föreställer sig Johan Palm live framför sin publik.


Men Johan Palms skivdebut får 2,8 i genomsnitt av kritikerna. Det verkar finnas en viss rädsla att våga skriva upp en rufsig 17-åring som vill bli legend men som i nuläget inte är mer än en kommersiell produkt. Att han själv varit med i skapandeprocessen skrivs istället som om det endast var tomma ord och en trend bland unga musiker idag. Lite löjligt.

Eva Linde

GYLLENESKOR


Johan Palm hos Babben & Co


Johan Palm i New York (del 1)


av johanpalmchannel

Veckans skivor - Johan Palm "My Antidote"


Foto: Marc Femenia

Johan Palm, Idol-deltagare, släpper sitt debutalbum i veckan.


Johan Palm
My antidote
Betyg: 2D
en enda riktigt stjärnan i höstens Idol var förstås Johan Palm. Och nu vill han göra sin rockskiva. Han har pratat om att låta som Pete Doherty, rocka loss som tidig Oasis eller åtminstone få ha lite raspighet i hösten. Men det vill uppenbarligen inte skivbolaget och de har vunnit den kampen.
På sin debut gör Johan Palm Rix FM-pop, perfekt för reklamradion. Bara på några få spår tillåts rösten låta lika desperat som den ibland kunde göra i Idol i höstas.
(TT Spektra)

Mikael Forsell


Veckans skivor - Johan Palm "My Antidote"

May 20, 2009 by Kulturbloggen

Johan Palm, 17-åringen som gjorde succé hos flickorna då han var med i Idol. Alla som sett Idol minns väl hysteriska flickor som skrek så fort de såg honom.
Det är egentligen synd om Johan att utsättas för det.
Nya skivan får bra kritik, nästan lite överraskande. Han har i intervjuer hävdat att även om han inte skrivit låtarna har han varit med och påverkat. Låtarna har skrivits av ett axplock ur svenska låtskrivareliten som Niclas Frisk, Andreas Mattson, Peter Kvint och Linda Sundblad.

Tja, det är rakt på poprock och något mer rockigt än de mer smöriga andra idolerna. Jag förmodar att det är en skiva som kommer att sälja bland tonårstjejer i stora upplagor.


Johan Palm om frågorna i chatten


Klicka på bilden för att titta

Johan Palm - Teenage battlefield


Klicka på bilden för att titta

Låtarna på skivan - EMMA-LEE


Låtarna på skivan - TEENAGE BATTLEFIELD


Recension - Johan Palm "My Antidote" i Metro


Alices blogg

Soliga morgon

jag vaknade vid 8tiden utav att Henrik palm ringde och ville påminna mig om att Johan och han skulle spela i nyhetsmorgon om 20 min. Så jag pallrade mig upp för att njuta utav lite musik sådär på morgonkvisten. Det lät mycket bra och jag är impad av att Johan ens stod på benen fastän det var så tidigt på morgonen och dessutom led han ju av jetlag eftersom han kom hem från New York igår. Bra var det iallafall. 17 grader visade termometern imorse när jag klev upp, fantastiskt! Varför blir det alltid fint väder när jag ska åka hemifrån!? Åker ner mot Stockholm vid lunchtid och ska jobba lite med Jocke och sedan ska jag möta upp Bella och Jossan som kommer ner för att festa lite med mig ikväll, haha. Vi ska till Sturegård som har premiäröppning kväll, det blir nog himla trevligt tror jag. Jag antar att jag inte kommer att hinna blogga mer idag, men jag ska gottgöra det senare, LOVAR!

Ha en trevlig dag.
Johan Palm - My Antidote

20/5 2009 av Elina WessmanDet finns inte så mycket att tillägga om Johan Palms debutskiva utöver det du redan vet: My Antidote är en slipad, hittig och tillrättalagd Idol-produktion utan kanter, själ och egensinne. Men pluskontot är inte tomt. Man har valt att fokusera på smårockiga, refrängstarka upptempolåtar istället för smetiga storballader, vilket passar Palms juvinala energi utmärkt.

Släpps: 20/5 2009

Skivbolag:

Artist:

NÖJESGUIDEN


Johans Blogg 20 maj 2009, kl 10:45

Backstage under inspelningen av Babben & C:o


Johans Blogg 20 maj 2009, kl 12:48

I ottan med TV4Nyhetsmorgon gick bra i morse. Härligt!

Förresten så känner jag mig väldigt snygg idag. Jag vill liksom ligga med mig själv.


Stefan Stenudd den 20 maj 2009

Johan Palm arrogant recenseradJohan Palms CD My Antidote släpps idag och det måste förstås tidningarna skriva om. Men snobbiga musikrecensenter vrider sig som masken på kroken. De vågar inte ta honom på allvar, av rädsla för att de därmed ska anses mindre seriösa själva.

I DN skriver Malena Rydell en recension som nästan bara ironiserar över att Johan (förmodligen i pressmaterialet) betonar att han varit med i skapelseprocessen. Hon skriver:
Om artister förut sade "Vi vill inte bli placerade i ett fack" heter det nu som hos Johan Palm: "Jag har varit involverad i allting!"

Märklig logik. Är Malena Rydell missnöjd med det? Ville hon hellre ha en nickedocka till artist?
Den korta recensionen (17 rader) hinner sedan inte säga mycket mer om själva skivan än att den är "ovanligt oklyschig".
Betyget är 3 av 5.

I Svenska Dagbladet skriver Kristin Lundell en ännu kortare recension - bara tio rader - som mest handlar om att han är en idol bland små tonåringar. Arrogant formulerat, som om det vore något fel. Betyget är 4 av 6, men själva texten säger varken bu eller bä.

I GP skriver Johan Lindqvist så beskt om Johan Palm att det ser ut som avundsjuka. Jantelagen i sin prydno. Att Johan Palms singel tog sig upp till förstaplatsen är skämmigt, hans glädje och energi står recensenten "upp i halsen", det trasiga jeansknäet är hyckleri och musiken menlös.
Andra ord om musiken på skivan är det inte plats för i den korta recensionen (tolv rader). Betyget är 2 av 5.

De tre recensionerna från de tre största morgontidningar är samstämmiga i sin korthet och sin ovilja att behandla musiken på skivan. I stället raljerar de över Johan Palms popularitet och entusiasm inför sin artistkarriär i vardande.
Även om nästan ingenting blir sagt om Johans skiva, avslöjar recensionerna desto mer om det sorgliga läget hos musikrecensenterna. De sitter fast i attityder så till den grad att de inte kan genomföra sitt uppdrag.

Märkligt nog har Aftonbladet ännu inte kommit med en recension, fast de skriver floder om Johan Palm. Inte heller Expressen och Sydsvenskan.
Jag gissar att de har bestämda dagar för sina skivrecensioner och inte kan frångå det. DN gör på samma sätt men har just onsdagar, kanske även Svenskan. Det är ett urbota dumt system, som om de inte kan tänka sig att skivor kan vara nyheter.
Dagstidningar borde skriva dagligen om det som händer, inte skjuta upp för någon ordnings skull.

Jag har själv inte skaffat skivan ännu, men ämnar göra det idag - som en liten födelsedagspresent till mig själv. Jag är mäkta nyfiken och ska försöka mig på en recension när jag har lyssnat igenom den.
Jag var rockrecensent på DN förr i tiden (se mer om det här) och inbillar mig att jag skötte jobbet betydligt bättre än de ovanstående exemplen. Vi får se om bloggens läsare håller med.


Johan Palm i Julia


Vilken lycka! Nu har skivan kommit!
Johan Palm - My antidote

Skivor - Pop

My antidote

4

Johan Palm

Publicerad: 20 maj 2009, 01.00. Senast ändrad: 20 maj 2009, 09.02

Han säger att han ska bli en legend och att hans debut kommer att ge honom en äldre publik. 17-åriga Johan Palm, den blondtuffsigt späde rockkillen från Idol, har rätt i att låtarna, som skrivits av bland andra Niclas Frisk och Andreas Mattson, inte är skräddarsydda för hans yngsta publik. Snarare är det klassisk pop som tagit intryck av sin samtid. Gitarren i Come on ekar av Broder Daniel medan You're killing me osar av Oasis. Detta kommer dock inte att hindra fötter i storlek 35 från att studsa med under Palms viktigaste uppdrag: att återlansera tonårsidolen i ett Sverige där fjortonåringar samlas framför Allsång på Skansen-scenen för att skandera att de älskar Anders Lundin.

Kristin Lundell


Johan Palm - Emma-Lee/Nyhetsmorgon


Klicka på bilden för att titta


Johan Palm chattade om skivan och kärlekenJohan Palm chattar i Nyhetsmorgon Foto: TV4

Succéartisten från Idol 2008 gästade Nyhetsmorgon för att bjuda på musik från debutplattan My antidote. Dessutom passade han på att chatta med besökarna på tv4.se - läs alla frågor och svar här.

emelie: du sjunger jätte bra tycker jag. är det inte läskigt att sjunga in för så stor publik? snälla svara på min fråga! en tjej som heter emelie och tycker du sjunger jätte bra.
Johan Palm: Tack! Jag tycker konstigt nog inte att det brukar vara så läskigt. Snarare mest skitkul!

MallzaWillow: Cool punkig version av Emma- Lee du körde nyss =) Vad var roligast med resan till New York?
Johan Palm: Tack! Det roligaste var nog att medverka i programmet och firandet efteråt.

Lulu: Vad gör du just nu? Ja missade dig på TV, finns det någon repris ?
moderator: Liveuppträdandena med Johan palm kommer att läggas upp på tv4.se/nyhetsmorgon under dagen.

Linnea :): Johan! Du har en fantastisk röst, jag undrar om det var du själv som bestämde dej för att söka in till Idol? Eller var det någon annan som sa att du måste söka in? Emma-lee är den bästa låt jag hört ;D <333333333333333333333333
Johan Palm: Det var flera vänner som ville att jag skulle söka. Men det var helt klart mitt eget beslut och för att jag själv ville. Det var ju knappast någon som tvingade mig! ;)

MallzaWillow: Grymt bra skiva Johan =) Vilken låt på skivan tycker du är roligast att spela live?
Johan Palm: Jag har inte spelat så många låtar live än, men det blir det ändring på i sommar! När jag repar känns de flesta låtarna riktigt roliga, faktiskt.

Victoria Wocale: vad tycker du om alla din fanbloggar? :) Som tex. johanpalmfan.blogg.se och februaritjej.blogg.se
Johan Palm: Det är såklart jättekul med fansidor!

joSSAN: Du var bra i IDOL, var det inte läskigt?? Är det inte jobbigt att alla är så galna i dig??
Johan Palm: Det är aldrig läskigt och sällan jobbigt. Oftast är det bara hur kul som helst!

Ukka: Vill du ha barn i framtiden? I så fall, hur många?
Johan Palm: Det vill jag nog, men inte på ett lååångt tag. Hur många vet jag inte. 2-4 stycken kanske?

Syster yster: Du var skitbra och W rockade på som vanligt när han såg dig!
Johan Palm: Hehe, härligt! Go William!

Mikaela: Hej Johan! Jag undrar om du kommer till Stockholm någon gång i sommar? Vi stockholmare behöver lite live Johan Palm musik :D
Johan Palm: Hej! Jag inte bara är där någon gång, jag BOR i Stockholm! Undrar du över turnéschemat så finns det på min hemsida, johan-palm.se

Linnea: Hej sötnos! :) När var du tvungen att gå upp i morse? :)
Johan Palm: Halv tre på morgonen (natten?) fick jag gå upp.

Erika Wallenäs: Gitarristen i ditt kompband är en av dom bästa. Simon Janlöv, bättre kompgitarrist går knappast att hitta. Hälsa honom!!!
Johan Palm: Han är verkligen grymt bra! Ska snarast hälsa från dig.

Lulu: Var de kul att flyga till new york ?
Johan Palm: Jovars, men att vara där var mycket roligare än själva flygresan...

Anna: Hej Johan, Kan du tänka dig att göra en platta på svenska i framtiden? :)
Johan Palm: Kanske det! Det vore verkligen roligt att göra nån gång.

Emma: Funderat på att färgat håret brunt??
Johan Palm: Det har faktiskt varit brunt ett tag innan Idol! Nu funderar jag istället på att raka av håret helt förutom en liten fläck i nacken som jag färgar vit.

Klotjohan: Sjukt bra Johan. Jävligt tajt band =) Blir nästa låt Teenage Battlefield eller?
Johan Palm: Klotjohan! Det var ett tag sen! Jadå, det kan du ge dig fan på att det blir!

Dennis: Anser du att du är känd? och på vilket sätt är du en bra artist och en bra förebild för våra yngre? lycka till med musikkarriären!
Johan Palm: Japp, att jag är mer eller mindre känd är väl nästan ett faktum, men tanken är jag inte så van vid än. Har jag påstått att jag är en bra artist och förebild? ;)

Victoria Wocale: om man vill träffa dig på stan, vart ska man vara då? :) jag älskar dig så det gör ont johan <3
Johan Palm: Om det är på stan man vill träffa mig så är det väl på stan man bör vara. Annars blir det lite svårt. Det lättaste sättet att träffa mig är nog annars att gå på mina spelningar!

Emelie: Hur var tiden i Idol?Jag har undrat ett tag nu.:D
Johan Palm: Det var otroligt overkligt och framförallt roligt!

Anna: Hejsan.. Har du flickvän eller lever du det ljuva singellivet??
Johan Palm: Svaret på det får bli: Ja!

eva andersson: ska du hålla på med musik hela livet nu?
Johan Palm: Om allt går som planerat, ja.

:):) :):): är det inte tråkigt att vara singel ? jag tänkte du kan ju få nästan vem du vill :)
Johan Palm: Nej, tvärtom! Det vore tråkigt att vara fast i ett förhållande, då jag ju kan få nästan vem jag vill. ;)

Anna: Ja på att du har flickvän eller att du är singel??
Johan Palm: Där skojade jag allt till det lite, eller hur? Jag är faktiskt fortfarande singel, så oroa er inte.

Linnea: Är du singel?
Johan Palm: Ja!

Frida: Har du Flickvän?
Johan Palm: Nej!

ensomgillarjoha: har du flickvän ? :O
Johan Palm: NEJ!

eva andersson: ja vill säga att du är en bra artist! tryck aldrig ner dej själv JOHAN glöm aldrig dett snälla,ja tycker du är bäst.eva
Johan Palm: Okej, jag ska inte trycka ner mig själv. Jag trycker ner mig själv alldeles för mycket. Jag är så dålig som gör det! Usch, vad jag är dålig som jag det! Jag är världens sämsta människa!! Buhuhu!

Emma Bengtsson: FATTA JOHAN PALM :DD hej johan jag älskar dig (A) eller typ musiken, idag är jag sjuk :( och mår inte alls bra men jag tänkte gå in på tv4 och se om et vah ett pogram som jag inte har sett... och då stog det chatta med johan palm fatta kul asså! :D jag har typ drömt om dig i ett år känns det som första gången jag såg eller hörde dig i idol ville jag ringaoch rösta på dig! men vrf är inte du i skolan?
Johan Palm: Jag har inte tid det här läsåret, så jag fortsätter efter sommaren.

Anders: Med svart hår skulle du ju vara en perfekt yngre version av marylin manson
Johan Palm: Jag hoppas verkligen att du skrivit fel och egentligen menar Brett Anderson.

neea: om du fick göra vad du ville en hel dag, vad skulle du göra? :) du ägeeer verkligen johan!!
Johan Palm: Jag gör redan det jag mest av allt vill göra!

moderator: Nu avslutar vi chatten för i dag! Tack för alla frågor, och tack Johan som tog sig tid att svara. Kom ihåg att ni kan vinna nya plattan här: http://www.tv4.se/1.1005248/tavla_om_ett_signerat_johan_palm_album

NYHETSMORGON

Johan Palm: My antidote

Skivor i dag 05:21


FAKTA

JOHAN PALM
My antidote
Epic/Sony
Betyg: 2/5

Synthslingan som inleder Teenage battlefield, första låten på Idol-Johan Palms debutskiva, får mig direkt att tänka på några som var tonåringar för 30 år sedan: Noice. Över huvud taget har 17-åriga Johan Palm en del gemensamt med Noice frontfigur Hasse Carlsson: samma kaxighet, samma målbrottsröst, samma androgyna och omedelbara charm.
Men när Noice var uppkäftiga och punkiga har Johan Palm, oavsett vad han säger, hamnat i Idol-slipningsmaskineriet. Trots god låtskrivarhjälp från Niclas Frisk, Andreas Mattsson och Linda Sundblad blir det ofarlig och platt radiorock, om än med vissa Suede-influenser.

Helena Söderlundh


Skivrecensioner

Johan Palm, "My antidote", (Sony).

4 CITY
 

POP. Johan Palms pappa lyssnade på Suede på 90-talet. Han måste dansa indiedans av glädje över att Popsicle och Atomic Swings frontfigurer skrivit låtar till sonens debutplatta. Lille Palms ryckiga dans och rufsiga barr lyser rakt igenom radiohitproduktionen på ett alldeles bedårande sätt. Tänk vad 17-åringen skulle uträtta om texterna var på svenska.

Annah BjörkNöje - Johan Palm

Johan Palm

2 spårvagnar

My antidote


Sony music
POP

Johan Palm
är en smal ung pöjk med ljus kalufs från Mjölby, om någon nu skulle ha missat det. Valpig, ung charm blev ett vinnande koncept i Idol som fick unga flickhjärtan att smälta. Nu är det slut på delfinaler och liveframträdanden på bästa sändningstid.

På debutplattan ska Johan Palm försöka profilera sig mer på egen hand. Fast det kanske är att ta i - han har en hel bunt skivbolagssnubbar och professionella låtskrivare i ryggen som kan de typiska radiohitkoncepten. Trots att de försöker ruffa till soundet lyser det kommersiella igenom. Det hörs, det känns, det luktar. När Johan pratar om punkinfluenser och brittpop fastnar allt i en diskret schlagerhinna.

Ambitionerna rimmar inte med paketeringen, det blir tralligt, lättlyssnat och harmlöst.

Johan gör så gott han kan och kämpar på bra. Bara hoppas att hans oförstörda drömmar att bli en David Bowie inte kvävs i en beräknande musikindustri.

Henrik Lindberg


Johan Palm: "My antidote"

 Skivrecensioner

Publicerat i dag. 06:00

Idol-tävlingarna har inte bara gett oss en ny kategori artister, de har även gett oss en ny uppsättning musik-truismer.

Om artister förut sade "Vi vill inte bli placerade i ett fack" heter det nu som hos Johan Palm: "Jag har varit involverad i allting!"


 Liksom, jag har varit med och gjort den här skivan, jag lovar, det var inte min skugga som gjorde det. Jag har använt min "identitet" och "integritet". "Jag är en kreativ person och sådana måste vara med under skaparprocesser", säger Johan Palm, 17, som växte upp på 90-talet med en Suede-lyssnande pappa och betraktar den eran som något som hör retro-forntiden till. "My antidote" låter följaktligen som genmodifierad britpop med turboeffekt.


Han har fått ovanligt starka låtar av den svenska låtskrivareliten, från Niclas Frisk och Andreas Mattson till Peter Kvint och Linda Sundblad och han framför dem med det friskaste humör jag hittills hört hos en Idol-kille. Dramatiken utspelar sig på "ton­årens slagfält" men är i i sammanhanget ovanligt oklyschig.


Bästa spår: Antidote och Teenage Battlefield


Malena Rydell


Johans Blogg 20 maj 2009, kl 07:47

Hemma igen!

Igår kom jag hem till Sverige igen. Resan har varit riktigt kul!

Efter sändingen i söndags så firade vi först lite i studion. Sedan blev det middag med Fredrik Wikingsson, Pontus Gårdinger och flera andra medverkande i programmet. Riktigt trevligt!

En smarrig pizza blev det för min del. Till efterrätt åt jag faktiskt en till pizza - en nutellafylld calzone som ni ser på bilden ovan. (En bild som jag faktiskt inser är felvänd, men jag orkar bara inte rätta till det.) Otroligt nyttigt förstås. Jag mådde inte så jättebra efter den.

Efter middagen festades det vidare på någon cool takvåning nånstans. Ett fantastiskt avslut på en fantastisk kväll.


Johan Palm i New York
Johan Palm - My Antidote (tv-reklam)


av johanpalmchannel

Idol på Katalin

Publicerad: 2009-05-19 11:09


I sommar drar Idol-Johan ut på sin första turné.  Foto:Scanpix

KONSERT. Torsdagen den 11 juni gästar Johan Palm från Idol Katalin i Uppsala och för ovanlighetens skull kommer det vara stängd bar och fri åldersgräns.

I Idol 2008 slog 17-årige Johan Palm ifrån Mjölby igenom med buller och bång. I april toppade hans låt Emma-Lee singellistan och i maj släpps hans debutalbum My Antidote. Det är skrivet av bland andra Niklas Frisk, Andreas Mattson, Peter Månsson, Linda Sundblad och så klart Johan Palm själv, och är en mix av brittpop och punkrock.
För ovanlighetens skull kommer Katalin att stänga baren och ha fri åldersgräns.

Biljetterna släpps onsdagen den 20 maj klockan 09.00.


Johan Palm från Idol är lat


FOTO: Scanpix    Johan Palm spelar in en video på Drottninggatan i Stockholm.

Träffade ju Johan Palm från Idol i förra veckan så här är intervjun från dagens SvD.
Han berättade också att han skrivit flera låtar och fått hjälp av namn som Niklas "Atomic Swing" Frisk, Andreas "Popsicle" Mattson och Linda "Lambretta" Sundblad
- Mina låtar kommer oftast när jag inte har tid att skriva. Men det brukar också gå om jag bestämmer mig för att sätta mig ner och verkligen skriva låtar. Jag är lat och det blir ofta halvfärdiga projekt.

Plötsligt börjar han sjunga: "Sitter i en intervju, oh yeah, pratar om låtskrivande, oh yeah". Lät så där faktiskt.

Här är en webbtvintervju jag gjorde med honom plus låten Antidote som han spelar tillsammans med sin bror Henrik.

Harry Amster 2009-05-19 13:39

Johan Palm signerar sitt debutalbum

Skrivet av Redaktionen den 5/19/09 •På Fredag den 22 Maj besöker Johan Palm Jönköpings och signerar sitt debutalbum som släpps på Onsdag, den 20 Maj. Skivsigneringen av debutalbumet My antidote kommer ske på Kanalplan i centrum klockan 15:30.


Johan Palm blev under 2008 flickfavoriten i TV-programmet Idol på TV4 och släppte sin första singel Emma-lee 1 April 2009.


Nyhetsmorgon onsdag: Chatta med Johan Palm!


Johan Palm Foto: Pontus Lundahl /Scanpix

Trots att han slutade på fjärde plats var Johan Palm det stora utropstecknet under förra årets upplaga av Idol. Skrikande och gråtande fans följde hans minsta steg, och nu är det dags för 17-åringen från Mjölby att släppa sin debutplatta.

Jag har inte sett sådan hysteri sedan Beatles, sa Laila Bagge om Johans fanatiska fans under Idolfinalerna förra året.

Debutsingeln Emma-Lee tog sig omgående upp på Sverigetopplistan och på fullängdaren My antidote har Johan Palm fått hjälp med låtskrivandet av tunga namn som Niklas Frisk, Linda Sundblad, Peter Kvint och John ME .


- Jag tänker bli en legend, en David Bowie . Jag vill inte bara ha radiohits utan även låtar som blir klassiker så att folk kommer ihåg en, säger Johan själv på sin hemsida.


Nu på onsdag kommer han till Nyhetsmorgon för att bjuda på ett par låtar från plattan och dessutom chatta med besökarna på tv4.se! Missa inte chansen att snacka direkt med succéartisten på onsdag klockan 08:30.

Publicerad 19 maj 2009 14:36

Leo Frejrud

Ställ dina frågor redan nu!

NYHETSMORGON


Johan Palm - Emma-Lee


Klicka på bilden för att titta

Nu släpper Johan Palm debutalbum


Klicka på bilden för att titta

Tävla om ett signerat Johan Palm-album


Foto: TV4

Nu släpps Johan Palms debutalbum My Antidote. Kan du din idol kan du vinna ett av Idolsajtens tio signerade ex.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Juryn består av representanter för tv4.se. Juryns beslut kan inte överklagas. Vinnarna meddelas via e-post och presenteras på tv4.se 29 maj.

Vilken låt sjöng inte Johan i Idol 2008?

Coldplay - Viva La Vida
Magnus Uggla - Johnny The Rocker
The Killers - Human

Motivera varför du ska vinna:

TV4


Johan Palm

Uppdaterad: 2009-05-19 15:15Pop
Johan Palm
My antidote


(Sony)

Skivbolaget Sony skryter med att Johan Palms singel Emma-Lee petat ner Tingaling från singellistans förstaplats. Det säger en del om hälsotillståndet för den listfixerade delen av musiksverige. Men Johan Palm hugger förstås sin chans med all sin tonåriga framfusighet. Och det gör han alldeles rätt i. Han bär en valpig talang och en möjlighet som kanske aldrig kommer åter ska förstås utnyttjas. Det som står mig upp i halsen är hur just Johan Palms glädje och energi knös in i ett paket anpassat för tweenies-publiken. Johan Palm säger göra en "perfekt mix av brittpop och punk". I själva verket handlar det om menlös Peter Kvint-pop där ett sönderrivet jeansknä är tänkt att illustrera upproret. Har vi inte kommit längre än så här? Är vi lurade igen? Jajamensan, det är vi.

Johan Lindqvist


Musikrecensioner - Johan Palm


Johan Palm. Fotograf: Marc Femenia/Scanpix

Titel: My antidote.
Kategori: Pop
Betyg: 2 av 5

Den enda riktigt stjärnan i höstens "Idol" var förstås Johan Palm. Och nu vill han göra sin rockskiva. Han har pratat om att låta som Pete Doherty, rocka loss som tidig Oasis eller åtminstone få ha lite raspighet i hösten. Men det vill uppenbarligen inte skivbolaget och de har vunnit den kampen.


På sin debut gör Johan Palm Rix FM-pop, perfekt för reklamradion. Bara på några få spår ("Danger danger" och "Satellite" är kanon och garanterade sommarplågor!) tillåts rösten låta lika desperat som den ibland kunde göra i "Idol" i höstas och som vi älskade.
Och jag misstänker att det inte riktigt var det Johan Palm ville göra. Men han är uppenbarligen för värdefull som artist att marknadsföra till unga flickor och det är absolut inte något fel med det.
Men när Johan har mer att säga till om så måste han få göra den skiva han borde ha gjort.

Mikael Forsell/TT Spektra


Från Söndagsparty


Och sist men inte minst - fast kanske yngst - supertrevlige Johan Palm.


Nätversionen i SvD - Turnédrömmen blir sann

Publicerad: 19 maj 2009, 11.22. Senast ändrad: 19 maj 2009, 14.58

Foto: Dan Hansson

Johan Palm har redan haft en etta på singellistan med Emma-Lee. Nu kommer fortsättningen, i form av ett poprockigt album.

Johan Palm nådde inte fram till finalen i Idol. Men fansens hjärta vann han. ­Redan under deltävlingarna skrek tjejerna så fort han ­visade sig. Imorgon släpper 17-åringen sitt debutalbum.

Kevin Borg vann visserligen Idol 2008 men frågan är om det inte är Johan Palm som i längden kommer får mest uppmärksamhet. Det är lite antika Beatles-vibbar över fenomenet Idol-Johan som råkar ut för hysteriska skrik så fort han visar sig. Själv är han redan trött på att få frågor om vad det beror på att hans fans skriker.


-Jag vet inte. Att jag är så läskig? Det känns lite konstigt att de just skriker vilket inte är en naturlig reaktion. Jag skulle aldrig skrika i ett sånt sammanhang. Fansen jagar nog upp varandra men det kan bli rätt kul.


Flickidolen får många kärleksbrev, ett par varje dag hem till föräldrarna i Mjölby.


-Många skriver att de älskar mig eller att de inte är som mina andra skrikande fans, utan mer lugna och unika. De kan också säga att de skulle tycka om mig även om jag inte var känd.


Johan Palm blev snabbt en av de tongivande i Idol förra året, 16-åringen som sjöng med sprucken röst. När han gav sig på låtar han vuxit upp med, som Suedes Beautiful one, så ägde han scenen. Även när rösten sprack i Abba-låten The winner takes it all skrek fansen lika mycket. Eller ännu mer. Skrikstödet och utstrålningen höll honom kvar vecka efter vecka.


Idoläventyret började med att han sökte Sista chansen, vilket innebär att man lägger upp ett klipp på nätet och därifrån går vidare till en audition med tio andra.


-Jag och min kompis Lisa skulle söka i Karlstad men det blev inte av. Så hon kom med det briljanta förslaget att lägga upp ett klipp när jag sjunger. Några dagar efteråt hörde de av sig från TV4.


Vad tycker du om Idol så här efteråt?


-Att komma fyra är ingen förlust direkt. Frågan är om man vill komma etta och spela in en färdigskriven poplåt som ska passa flera finalister.


När albumet My antidote släpps den här veckan har Johan Palm redan en singeletta med Emma-Lee bakom sig på singellistan. Han har gjort en platta med många raka pop- och rocklåtar och en del sätter sig direkt.


-Det ska bli intressant att se reaktionerna. Jag har drömt länge om att få göra en skiva och en stor turné. Nu händer det, vilket är fantastiskt.


På frågan om han fått vara med och bestämma om hur plattan ska göras blir han nästan irriterad.


-Det är ju min skiva! Jag har blandat mig i det mesta men det är klart att det blir kompromisser i produktionen av låtarna.


Johan Palm gick tekniska programmet på gymnasiet någon månad, men slutade när han kom med i Idol. Till hösten pluggar han naturvetenskapligt på distans.


-Jag hoppade inte av skolan utan tog ett sabbatsår, nästan skriker han.


-Den här chansen kommer bara en gång så det är större än skolan. Det vore idioti att inte ta den.


Han växte upp med pappans och brorsan Henriks skivor och gillade Suede, Nordman och Metallica som treåring. Ungefär tio år senare blev han sångare i The Exit, som sedan bytte namn till The Looop (ja, det ska vara tre o:n)


"Jag tänker bli en legend, en David Bowie", säger Johan Palm i pressreleasen för nya plattan. Men det vill han inte stå för.


-Såna saker säger inte jag, säger Johan Palm snart ska uppfylla ännu en av sina drömmar, en turné runt Sverige.

Harry Amster


Johan Palm till Ö-vik

Publicerad 19 maj 2009


Johan Palm är aktuell med skivsläpp, sommarturné och Ö-viksbesök. "Det känns verkligen som jag lever mitt liv till fullo", säger han.

Fotograf: Marc Femenia / SCANPIX

Örnsköldsvik Fyra i "Idol" och tonårsflickornas favorit. Nu släpper Johan Palm sitt debutalbum och åker på sommarturné. Men innan turnén gör han ett stopp i Ö-vik, närmare bestämt i Oskargallerian.
- Det känns jättekul, säger gallerians informatör Veronica Poultney.


Den 27 december förra året skapade Kevin Borg, Alice Svensson och Danny Saucedo idolhysteri i Oskargallerian. Nu på lördag blir det förmodligen ny hysteri när 17-årige Mjölbysonen Johan Palm kommer till gallerian.

- Han kommer att framföra några sånger akustiskt med efterföljande skivsignering, berättar Poultney.


Palm kommer till Ö-vik för att marknadsföra sitt nya album "My antidote", som släpps på torsdag.

- Det känns jättekul att Johan kommer till Ö-vik. Han siktar på att bli en världsstjärna, så det ska bli spännande att höra hans debutalbum, säger Poultney.


För Idol-stjärnan själv ser framtiden ljus ut. Nästan ett halvår har gått sedan Palm röstades ut ur tv 4:s populäraste talangsåpa. Men det är fem högst händelserika månader.

- Allting är lite overkligt, så mycket har förändrats. Jag har utvecklats som person, det känns verkligen som jag lever mitt liv till fullo, säger Johan Palm.


Och 17-åringen har fått fin hjälp att göra debutplattan. Bland annat har han fått assistans av Niclas Frisk (Atomic Swing, A Camp), Andreas Mattsson (Popsicle, Hello Saferide) och Linda Sundblad (Lambretta).

- Det jag är mest nöjd med är att låtarna är så bra. Sen tycker jag väl att produktionen är lite tillrättalagd. Men det är nog bra att kompromissa lite, för jag vill själv att första skivan ska vara hyfsad kommersiell.


Sedan succén i tv har Johan Palm fått uppleva både för- och nackdelar med kändisskapet.

- Det är nästan alltid roligt, men det beror på hur folk beter sig. I bland förstår de inte när det räcker, som när jag sitter och äter och vill fortsätta prata med mitt sällskap. Men även i de sammanhangen måste man vara trevlig, säger han.


I sommar ska Johan Palm ut på sin första stora turné, med ett 20-tal datum på schemat.

- Jag tror att jag kommer vara en förnuftig rockstjärna. Det var något band som sa det, att om man ens orkar festa efter spelningen har man inte gjort ett tillräckligt bra jobb.


Peter CarlssonJohan Palm.

Fotograf: Marc Femenia / SCANPIX

allehanda


Johan Palm gästar TV4:s Nyhetsmorgon!

19 maj, 2009 - 15:47 - Ninath

I morgon onsdag är det bara att glömma allt vad eventuell sovmorgon heter...

Johan Palm släpper ju sitt efterlängtade debutalbum "My Antidote" i morgon och TV4:s Nyhetsmorgon har bjudit in honom för intervju, livemusik och chatt denna stora releasedag!

http://www.tv4.se/samhalle/nyhetsmorgon http://www.tv4.se/1.1005077/2009/05/19/nyhetsmorgon_onsdag_chatta_med_johan_palm

Bunkra upp med lite extra god frukost och njut av en morgon full av Johan Palm!

Å givetvis hoppas vi ju att Ni springer till skivaffären och köper Er ett exemplar av den rykande färska skivan... Nu ska Johan Palm upp på topplistans förstaplats!

/ninath


Aftonbladet idagMetro idag


Artikel i SvD idag

Babben & Co

2009-05-18 10:52

Dessutom uppträder tonårsstjärnan Johan Palm med sin första singel "Emma-Lee" i en akustisk specialversion.

Läs hela artikeln HÄR

Nyomstylade Johan Palm!
Johan Palm vill ha tjejer med utstrålning

Publicerad 2009-05-19 08:28


Foto: Urban Brådhe  

Metro tar fram basfakta om idolen som i morgon släpper sin debut-skiva, "My antidote" och låter honom fylla i en "Mina vänner"-bok.

Din singel "Emma-Lee" går varm på radio och i flickrum, men vem är hon?

- En tjej bara.

Är du kär?
- Nej.

Hur är din drömtjej?
- Det är inte utseendet som spelar roll, utan utstrålningen. Annars är det kul med tjejer som har en personlighet. 
 Louise Jacobson


Biljetter till Johan Palm

Biljetter till:

 

Johan Palm

Katalin, Uppsala

17-åringen Johan Palm från Mjölby slog igenom stort i Idol 2008. I maj kommer debutalbumet "My Antidote" och i sommar väntar en lång sommarturné. Första singeln "Emma-Lee" från plattan från kom i april och gick upp som etta på singellistan.

Albumet är skrivet av bland andra Niklas Frisk, Andreas Mattson, Peter Månsson, Linda Sundblad och såklart Johan Palm själv. Resultatet är en mix av brittpop och punkrock, där ett retrosound á la Suede kompletteras av färskare Mando Diao- och Franz Ferdinandinfluenser. Konserten är ca 30-40 minuter lång.

Ingen åldersgräns!


Välj datum och tid:
 
 Datum:Evenemang:Plats:Prisintervall:Övrigt: 
 to 11 jun 2009, kl 19.00  Johan Palm    Katalin, Uppsala    150 SEK  Släpps 090520 kl 09.00 Släpps 090520 kl 09.00  
 
 
 Resultatsida: 1  
LedigtFåtalUppbokat
 


TV: Se Johan Palms "stekiga" förvandling


Söndagsparty med Johan Palm

Kolla på klippen här.


Klicka på bilden för att kolla

Nu har medlemsantalet överstigit 1200! Fan va kul!

kl 18.53
Totalt antal medlemmar: 1205


KÖP, KÖP, KÖP, KÖP JOHAN PALMS ALBUM - MY ANTIDOTE

Ni kommer inte att ångra er.
Det är bara så "awesome", inget snack.
Har lyssnat på det i varv några gånger redan och kan bara säga -Helt underbart!!!
Förlåt om jag tjatar men jag vill inte att någon ska missa detta.
Jag vet att alla fans redan gjort det (eller kommer att göra det när albumet kommer ut) men alla andra ute på nätet som tvekar. KÖP! Ni kommer inte att ångra er.

Förlåt, jag kanske är lite jävig, hihi.
Men öppna era sinnen och lyssna så får ni se att jag har rätt.

3 vinnare utsedda i Babben & Co-tävlingen!

18 maj, 2009 - 15:02 - NinathDet har regnat in mängder av svar på tävlingen där biljetter till TV-inspelningen av Babben & Co stod på spel!

Vi har dragit tre vinnare som hade rätt svar och i detta nu försöker jag få kontakt med vinnarna...

De lyckliga som får ta med sig varsin kompis och gå på TV-inspelningen är:
Alexandra Constantinidou
Hanna Jensen
Amanda Axelsson Duarte

STORT GRATTIS TILL ER TRE, TJEJER! Vi ser fram emot att se Er i rutan på lördag - pigga och glada!

Fler tävlingar kommer snart här på hemsidan, och jag kan redan nu tipsa om att det är en fördel om Ni är aktiva här på http://www.johan-palm.se/... Då får man minsann lite gräddfil in hetluften!

/ninath


Johan Palm - My Antidote

Albumet är enormt!!
För dom som tvekar, köp det! Det är ett album som har allt!
Man blir glad av att lyssna på det.
Johans röst och personlighet finns där.
Kommer nog att lyssna hundra gånger idag, hihi.

JOHAN , DU ÄR BÄST!!

My Antidote släppt på iTunes

18 maj, 2009 - 11:28 - Stefan

Nya albumet My Antidote är nu släppt på iTunes och övriga digitala återförsäljare.

iTunes-versionen innehåller dessutom en exklusiv akustisk version av låten Antidote samt en digital booklet!

Köp den redan nu på iTunes för endast 90 kronor:Johan & New York-gänget!

18 maj, 2009 - 10:14 - Ninath

Det var inte vilket smågrus som helst som Johan Palm träffade på i New York under sketchinspelningen & direksändningen av Söndagsparty med Fredrik & Filip! Nedan bjuder vi på bildfest från helgen som gått...

Glad måndag på Er!

/ninath
Karusellen rullar på för Johan Palm

Fyra i "Idol" och tonårsflickornas favorit. Nu släpper Johan Palm sitt debutalbum och åker på turné. - Det är omtumlande på samma sätt som en rolig karusell, säger han.


"Idol"-fyran Johan Palm blir gärna ännu mer känd. "Dels för att jag vill göra folk glada med hjälp av min musik, sen är det självklart den här biten med pengar och glamour" skrattar han. Foto: Marc Femenia/Scanpix


Idolen och nyblivne Stockholmsbon Johan Palm är aktuell med både skivsläpp och sommarturné. "Det känns verkligen som jag lever mitt liv till fullo" säger han. Foto: Marc Femenia/Scanpix


Idolen och nyblivne Stockholmsbon Johan Palm är aktuell med både skivsläpp och sommarturné. "Det känns verkligen som jag lever mitt liv till fullo" säger han. Foto: Marc Femenia/Scanpix


"Idol"-fyran Johan Palm blir gärna ännu mer känd. "Dels för att jag vill göra folk glada med hjälp av min musik, sen är det självklart den här biten med pengar och glamour" skrattar han. Foto: Marc Femenia/Scanpix


Idol-Johan signerar debutplattan i Jönköping


Johan Palm.Foto: Pressbild

Idol-Johan är på väg till Jönköpings centrum för sitt livs första skivsignering. Med sig har han debutplattan My antidote.


På fredag, den 22 maj får Jönköping idol-besök. Mjölbysonen Johan Palm finns på plats för skivsignering av debutplattan My antidote på Kanalplan i centrum. Det är den unga idolens första skivsignering men fler lär det bli framöver.


Bland låtskrivarna på nya plattan märks kända namn som Niklas Frisk, Linda Sundblad och John ME. Enligt Johan Palm själv är det musikaliskt en perfekt mix av brittpop och punk.


Söndagsparty

Kolla på Johan här.

Johans Blogg 18 maj 2009, kl 01:52

Söndagsparty är över...

...men kvällen i NY är ung! Nu blir det middag med Söndagspartygänget!

Här har ni två bilder på mig ifrån studion:
Johan Palm loves New York.


Jespers Blombergs blogg

söndag 17 maj 23:00

Johan palm i kavaj och backslickJohan palm i kavaj och backslick! Sjukt kul

Johan Palm till Rättvik i sommar

Publicerad: 2009-05-18 08:26

RättvikHan kom fyra i Idol och har satt flickhjärtan i brand. Nu är det klart att albumaktuella Johan Palm kommer till Rättvik i sommar. Den 18 juli spelar han på Sjövillan vid Siljans strand.


Medlemsantalet närmar sig 1200

Kl 08.53
Totalt antal medlemmar: 1175

Kl 15.53
Totalt antal medlemmar: 1190


Johan Palm bubblare i Mix Megapol

Varje fredagkväll ger Thomas Hindersson dig Sveriges bästa topplista - Mix Topp 20.

20 av dagens absolut största hits framröstade av dig! Röstar gör du via formuläret här nedan. I Mix Topp 20 hör du också de största Mix Megapol-artisterna berätta om sina låtar och sig själva.

MIX TOPP 20 - V. 20


BUBBLARE

MILOW - AYO TEHCNOLOGY
JOHAN PALM - EMMA-LEE
BRITNEY SPEARS - IF YOU SEEK AMY
E.M.D. - YOUNGBLOOD
BEYONCÉ - HALO

Glöm inte att rösta!


Johan upp 3 steg på DigiListan24276Johan PalmLyssna, klicka på länken till högerEmma-LeeColumbia


Johan i Söndagsparty

Tyvärr så jobbade jag till 22 ikväll och kunde inte se Johan.
Men en positiv sak är att jag spelat in programet på dvd.:n så jag kommer att kunna se det sedan.
Kommer säkert att bränna en skiva av Johans närvaro där.

Undrar hur han blev efter stylingen? Hihi.

Klick - nätversionen

Publicerad: 2009-05-17


Johan ser fram emot att vara med i Filip och Fredriks "Söndagsparty" nu på söndag. - Det är hur jäkla kul som helst. Foto: Björn Lindahl

"Jag saknar mammas mat"

"Idol"-stjärnan Johan Palm om tjejer, hysteri och Filip & Fredrik

Från Mjölby till Stockholm.

Från "Idol" till toppen på singellistan och en kommande sommarturné.

Mycket har förändrats i Johan Palms liv den senaste tiden.

- Det har blivit lättare att få tjejer, säger han.

När Johan Palm, 17, ska berätta vad han pysslat med sedan "Idol"-tiden suckar han lite, himlar med ögonen och säger "vilken originell fråga, eller jag menar, ja det kan jag göra". Sedan ger han det fåordiga svaret att han har fått skivkontrakt och nu repar med sitt band inför sommarturnén. Men det har hänt mer än så.

I vintras flyttade den långbente blondinen från familjen i Mjölby för att ensam stå för matlagning, rena kläder och städning i Stockholm. Johan säger att han känner några stycken i sin nya hemstad, men att pressa ur honom något mer konkret är lika svårt som att räkna kvalster.

- Jag känner mig inte ensam här. Men det är klart att jag saknar vissa människor från Mjölby - och mammas mat, säger han.

Turné i sommar

Själv drar sig Johan från att laga mat "eftersom det är så jobbigt att diska". När Klick! träffar honom klockan 12 i foajén till skivbolaget ska han precis hugga in på sin frukostmacka som sköljs ned med Coca cola.

- Jag dricker nästan alltid cola och kaffe. Det blir mycket koffein och socker. Om jag är på café väljer jag alltid största bakelsen, säger Johan.

I juni drar han ut på sommarturné och nu är dagarna är fyllda av rep med bandet och möten med skivbolaget. Men när representanter från "Söndagsparty" ringde och frågade om han ville intervjuas av Filip och Fredrik skapades snabbt en lucka i det pressade schemat. På söndag sitter den 17-åriga debutanten som gäst hos humorduon i New York.

- Det är hur jäkla kul som helst. Filip och Fredrik är bland de roligaste i Sverige. Jag hoppas att jag kan tillföra något intressant, säger Johan.

Hur är din kontakt med de andra "Idol"-deltagarna?

- Jag brukar hänga med Alice och Robin B när de är i Stockholm. Jag borde ringa Lars också, vi har haft alldeles för dålig kontakt.

Vad gör du om fem år?

- Förhoppningsvis kan jag leva på musiken och har släppt några plattor. Jag bor tillfälligt i England för att påverkas av språket och bli bättre i mitt uttal.

Har du förlorat några kompisar efter alla framgångar?

- Nej, inte en enda. Jag märker ganska snabbt om någon är falsk. Och om det är så att jag umgås med någon som har lyckats dölja att den är falsk så har den personen gjort ett bra jobb. Det är inget jag behöver må dåligt över.

Vad är den tråkigaste frågan du fått?

- Nästan alla frågar om jag skulle kunna tänka mig att dejta ett fan. Det är en jättedum fråga, den är inte logisk överhuvudtaget. Hon kanske gillar min musik, är man ett fan då?

Hur behandlas du i Mjölby?

- Väldigt annorlunda mot i andra städer. Det är mer familjärt, väldigt kul.

Du sjunger om en "Emma-Lee" som är påhittad. Hur är din drömtjej?

- Jag har inget ideal, det är svårt. Men gärna en rolig och smart tjej.

Var det väntat med en förstaplacering på singellistan?

- Framgång är inte viktigt för mig. Jag vill bara göra den musik jag vill.


"Jag har visst satt bältet bakochfram. Betyder det att man är homosexuell? Jag bara skojade". Foto: Björn Lindahl

Sanna Eriksson


Johans Blogg 17 maj, 2009 - 18:22

Trash and VaudevilleHittade en cool klädbutik med det namnet där jag bland annat hittade en skitsnygg hatt. Inte den på bilden, utan en annan som ni nog får se ikväll på TV. Missa det och ni begår ett stort misstag.

Karusellen rullar på för Idol-Johan


Idolen och nyblivne Stockholmsbon Johan Palm är aktuell med både skivsläpp och sommarturné. "Det känns verkligen som jag lever mitt liv till fullo", säger han. Foto: Marc Femenia/Scanpix


Också ett litet inlägg om medlemsantalet på Johans hemsida

Kl 01.08

Totalt antal medlemmar: 1142


Röstningen just nu

Nu har denna röstning legat på min blogg en tid.
Frågan är om alla som velat har röstat?
Tänkte snart ta bort den så om du ännu inte röstat så är det dags nu.
Jag har fått jättebra feedback och är väldigt nöjd över vad mina läsare tycker om bloggen.
Tack till alla som röstat.

    
37%

J-t
35%

S-t
17%

Ho-
8%

D-t
3%

Iv-
0%
Ingen åsikt 0 röster
Totalt antal röster: 60
Tyck till om min blogg
Jättebra - tittar in varje dag (J-t)22
Superbra - tittar in flera gånger varje dag (S-t)21
Helt okej - tittar in då och då (Ho-)10
Duger - tittar in ibland (D-t)5
Inget vidare - tittar in väldigt sällan (Iv-)2
Ingen åsikt (Iå)0

Johan Palm - All The Time In The World (akustiskt smakprov)


av
 johanpalmchannel

Lyssna på Johan på radion


Klicka på bilden för att lyssna.

Johan Palm - Danger Danger (akustiskt smakprov)


av
 johanpalmchannel

Johans Blogg 16 maj, 2009 - 07:42

Utsikten från den roterande resturangen The ViewJohans Blogg 16 maj, 2009 - 07:23

Purfärska skor i läderVad tycker ni?

Johans Blogg 16 maj, 2009 - 07:15

Bilder från dagens inslagsinspelning

Mer eller mindre exklusiva sådana!


Självklart undrar ni vad jag och Pontus Gårdinger spanar in på sista bilden. Svaret får ni förhoppningsvis på söndag

Tankar runt Johan Palm - vår nästa stora internationella stjärna

Här sitter jag och gråter glädjetårar över Johans härliga äventyr.

Jag trodde på honom från första början. Jag som kollade Idol sådär ibland, började toktitta, ville inte missa något.
Kom någon vän hem oannonserad till mig när jag tittade så fick dom snällt sätta sig i soffan och vara tysta.
Var helt tagen av hans personlighet, hans enorma scennärvaro. Så naturlig, så härlig, bara så bra. Svårt att hitta ord.

Dagen han åkte ut så grät jag. Jag grät för att jag ville se mer av honom. Det blev som en drog. Ville se honom i final med Kevin där Kevin skulle stå som vinnare så att Johan skulle få lite frihet.

Sedan kom nyheten om skivkontraktet och jag skrek högt YEAH! Där kom det också en dos glädjetårar. Känslan var helt underbar. Vilken lycka, vi skulle få höra Johan på ett eget album.

Sedan har det bara fortsatt att snurra, snurra.

Emma-Lee kom. Skön låt som får en att vilja röra på sig. Lyckad video också som får en att le och skratta och må bra, bara bra.

Sedan kommer exploisionen. Smakprov från albumet My Antidote med alla dessa härliga låtar, man bara njuter. Svårt att välja en favorit. Alla sånger har sin grej.

Sista veckan har Johan varit med i flera tidningar och då handlar det inte om några små notiser eller en liten artikel. Dubbelsidigt!!

Just nu är han i New York för att medverka i Söndagsparty.
Lördag den 23 maj är han gäst hos Babben.

Det känns så otroligt! Så härligt!
Därför mina glädjetårar.
Jag har alltid och kommer alltid att önska honom all lycka och allt väl. Det är han värd! Verkligen värd!

JOHAN DU ÄR BÄST!

Förhandslyssna


Johan Palm får tjejerna att skrika


Jag och Johan Palm. Båda är trötta.

Intervjuade Johan  Palm, killen från idol som fick tjejerna att skrika hysteriskt. På onsdag släpper han sitt debutalbum så jag passade på att ställa några frågor till honom. Tillsammans med brorsan Henrik kör han också låten Antidote. På tisdag kommer min intervju i SvD.
Intervju från SvD


Johan Palm med i Babben & Co lördagen den 23 maj


Karusellen rullar på för Johan Palm

Stockholm


Fyra i "Idol" och tonårsflickornas favorit. Nu släpper Johan Palm sitt debutalbum och åker på turné.


-Det är omtumlande på samma sätt som en rolig karusell, säger han.

Nästan ett halvår har gått sedan Johan Palm röstades ut ur TV 4:s populäraste talangsåpa. Men det är fem högst händelserika månader.


-Allting är lite overkligt, så mycket har förändrats. Jag har utvecklats som person, det känns verkligen som jag lever mitt liv till fullo, säger han.

Sedan januari bor den 17-årige Mjölbysonen i Stockholm, där han fått uppleva både för- och nackdelar med kändisskapet. Han blir dagligen stoppad av fans på stan.


-Det är nästan alltid roligt, men det beror på hur folk beter sig. I bland förstår de inte när det räcker, som när jag sitter och äter och vill fortsätta prata med mitt sällskap.
-Men även i de sammanhangen måste man vara trevlig, jag kan ju inte bli arg på någon som kommer fram för att de tycker om mig. Det vore dessutom dåligt för mitt rykte, tillägger han.


Kan kännas obehagligt


I "Idol"-studion skapade den blonde popynglingen hysteri bland tonårspubliken, och när han spelade in sin första video på Drottninggatan i april hängde flickorna i klungor efter honom.


Johan Palm trivs med att vara omsvärmad, men det finns tillfällen när uppvaktningen gått överstyr.


-Det är inte på någon jätteläskig nivå, men det känns lite obehagligt när folk tror att de känner en. Som när någon tjej man träffat bara ett par gånger kommer fram och säger: "det var längesedan vi sågs, jag saknar dig". Eller när de letat upp min adress och står och hänger utanför min dörr.


Bra att kompromissa


Men de närgångna beundrarna är inget som avskräcker Johan Palm från artistvärlden. Han blir gärna ännu mer känd.


-Dels för att jag vill göra folk glada med hjälp av min musik, sen är det självklart den här biten med pengar och glamour, skrattar han.

Och karriären pekar i rätt riktning. På skivan som släpps i dagarna har han fått hjälp av musikerproffs som Niclas Frisk, Andreas Mattsson och Linda Sundblad.


-Det jag är mest nöjd med är att låtarna är så bra. Sen tycker jag väl att produktionen är lite tillrättalagd, det vore kul att göra något som är mer åt Pete Doherty-hållet i framtiden.
-Men det är nog bra att kompromissa lite, för jag vill själv att första skivan ska vara hyfsad kommersiell.


På turné med storebror


I sommar ska Johan Palm ut på sin första stora turné, med ett 20-tal datum på schemat. Bandet är ett hopplock av nya ansikten, men också storebror Henrik på gitarr.


-Det är kul, för det blir lite av en Oasis-grej. Eller kanske inte, vi tycker exakt samma om allt.

TT Spektra: Vad har du för förväntningar på turnélivet?


-Det där, utbrister Johan Palm snabbt och pekar på en affisch över ett smockfullt publikhav på Hultsfredsfestivalen.
-Nej, men jag tror att jag kommer vara en förnuftig rockstjärna. Det var nåt band som sa det, att om man ens orkar festa efter spelningen har man inte gjort ett tillräckligt bra jobb.
 

TT Spektra


Johan Palm - Satellite (akustiskt smakprov)


av
 johanpalmchannel

Johan Palm i dagens KlickNu börjar medlemsantalet närma sig 1100!

Kl 08.50

Totalt antal medlemmar: 1084Frida nr 10

Johan Palm i Nyhetsmorgon på TV4

Musik i Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon gästas nästintill dagligen av band och soloartister, stora som små och inom alla tänkbara genrer. Finstämd jazz ena dagen följs av ösig hårdrock nästa. Här kan du se den senaste tidens framträdanden, liksom vilka som komma skall.

Onsdag 20 maj: Johan Palm

Vardagar 05.50
Helger 08.59


Johans Blogg 15 maj, 2009 - 02:17

Framme! Nu är jag framme i NY...Framme! Nu är jag framme i NY och befinner mig på ett hotell i China Town, området ni ser på bilden. Jag åkte limo från flygplatsen i Newark över till Manhattan. Chaffisen var en riktigt typisk New York-bo och han spelade nån gammal bluesplatta som var riktigt bra. Musiken gav precis rätt stämning när man åkte över bron och såg höghusen ett efter ett träda fram ur dimman. Mitt intryck av det stora äpplet so far är bra, om man bortser från den syrefria luften här. Det går knappt att andas! Att andas in vanlig svensk luft genom ett sugrör är nog nyttigare. Att andas in vanlig svensk luft genom en filterfri tänd cigg är säkert också nyttigare.

Detaljer från Frida

Nätvarianten i City

Publicerad: 14 Maj 2009 08:45Senast Ändrad: 14 Maj 2009 14:41

POP.Flickorna svimmar och gråter. "Emma-Lee"-singlarna säljs på löpande band. Och pojkarna är avundsjuka. Citys Pontus Hellsén bestämde träff med en av Sveriges hetaste 17-åringar - albumaktuella Johan Palm.

På din hemsida står det att du ska bli en ny David Bowie. Siktar du inte lite väl högt?

- Det är inte jag som har skrivit det, men siktar man mot stjärnorna kanske man når trädtopparna.

Men det har gått rätt fort för dig. Är det inte svårt att stå med båda fötterna på jorden?

- Det går så fort att jag inte hänger med. Fast grejen är att jag tycker att det är okej att tillåta sig själv att flyga omkring om man är medveten om att man faktiskt flyger.

Det känns som att du hela tiden har vetat vart du vill, sedan dagen du stod i hatt och spelade "The drugs don't work" för Idol-juryn. Du ska bli rockstjärna liksom?

- Alla vill väl bli rockstjärnor?

Ja, men kanske inte så intensivt. Var kommer ditt självförtroendet ifrån?

- Mitt självförtroende kommer nog från en god uppväxt. Jag har alltid spelat musik och velat framföra den för publik. Men jag sökte nog inte till Idol för att bli rockstjärna faktiskt. Ska jag vara ärlig tyckte jag mest att det var en rolig grej. Jag blev positivt överraskad att jag gick vidare.

Nu på onsdag släpper du debuten "My antidote". Nervöst?

- Nej. Det känns bara kul att få ut den. Det är som en dröm. En lång dröm. Och är det en dröm så vill jag ju försöka fortsätta att drömma.

Flickorna blev helt galna när du spelade in videon till "Emma-Lee" och under Idol svimmade de framför dig. Är uppmärksamheten det roligaste med att vara kändis?

- Jag har inte tänkt så. Men det är ju svincoolt att ha en massa fans. Kul att bli uppskattad liksom.

Du flyttade till Stockholm i vintras. Hur känns det att byta Mjölby mot huvudstaden?

- Det känns bara roligt.

Är det inte läskigt att flytta hemifrån som 17-åring?

- Vad skulle vara läskigt med det?

Ja, längtar du aldrig hem?

- Jo, ibland längtar jag hem till familjen och polarna. Men det är faktiskt roligt att vara här. Det enda som är lite jobbigt är att man inser att man måste fixa saker själv när något behöver fixas.

Som att laga mat?

- Ett tag var det mycket pizzakartonger hemma, men jag ska försöka laga pannkaka snart.

Har du flickvän?

- Jag är singel. Jag tror att jag har väldigt lite tid för ett förhållande och går inte runt och letar. Men träffar jag den rätte är det ju ändå okej. Då kommer jag nog fixa tid åt att ett förhållande.

Apropå den rätte. Du är sjukt lik Kåre Hedebrant i "Låt den rätte komma in".

- Jag får höra det hela tiden. När jag såg filmen skrek min kompis att jag var så himla lik honom precis när han kom upp ur vattnet med håret rakt bakåt och ögonen såhär...

- Ha ha! Just den minen var väl inte den bästa.

På söndag ska du vara med i Filip och Fredriks show i New York. Stort va?

- Ja, jag blev nästan lika glad över det som över skivkontraktet. Filip och Fredrik är Sveriges roligaste tv-personligheter.

Och du ska sitta där med Charlotte Perrelli och Carson Kressley från "Fab-5"?

- Ja, Charlotte har jag träffat tidigare. Hon är jättetrevlig. Och Carson verkar som en skön kille. Jag kommer känna mig trygg i den soffan.


Bild för Pontus Hellsén 
 

Johans Blogg 14 maj, 2009 - 10:35

Snygg-Johan på flygplatsen. Jag...


Snygg-Johan på flygplatsen. Jag och min pressagent Johanna har väntat i kö i timmar och planet är försenat, men vad gör det när man ska till New York fucking City?

Ny låt uppe för förhandslyssning!

14 maj, 2009 - 14:21 - Stefan

I dag bjuder vi på en förhandslyssning av låten Antidote och även ännu ett akustiskt videoklipp med Johan och Henrik!

Lyssna och njut: http://publishme.se/forhandslyssna!

Glöm inte att också kika in på Johans nya blogg på Aftonbladet: http://blogg.aftonbladet.se/31328!av
 johanpalmchannel

Johan i FridaJohan med i dagens City
Demografin på Johan Palm på Drottninggatan 1apr 09 - 1-14 maj


Jan Rippe möter Sex and the City-stjärna i "Söndagsparty"

Hallå där Jan Rippe, 54 ...som tillsammans med "Macken"-kollegan Anders Eriksson, 53, gästar "Söndagsparty med Filip & Fredrik" på söndag.

Kommer "Macken" att öppna nu igen, Jan Rippe?
- Ha ha, Filip och Fredrik vill ju prata gamla tider, det är helt riktigt. Särskilt Fredrik är tydligen ett stort "Macken"-fan.
Vad ska ni göra?
- Vi vet faktiskt inte vad vi ska göra. Men vi har fått order om att packa ned overallerna och kepsarna från "Macken". Kanske spelar vi in ett "Macken"-inslag på Manhattan... Men det kan bli vad som helst, man vet aldrig med de där killarna...
Charlotte (Kristin Davis) från Sex & The City är också med, hur känns det?
- Jag har faktiskt inte sett så mycket av den serien, det är mest min fru. Men det ska bli skitkul att komma dit.
Och Charlotte Perrelli och Johan Palm från "Idol" kommer också.
- Ja, just det, Perrelli har jag träffat förut men inte Johan. Han ska tydligen bli stylad av en av "Fab 5"-killarna, ha, ha.

 Av Maria K Broman


Orginallåten till "Teenage Battlefield" - Bombs Bombs Away - The Sounds

Ärligt talat så tycker jag att Johans version är mycket bättre och passar hans röst.
Johan har gjort en mycket bra cover, enligt mig.


Johans Blogg 13 maj, 2009 - 22:48

Bakom mig ser ni staden som jag kommer att befinna mig i imorgon

När ni ser bilden härunder så tror ni förstås att jag redan är i New York, men faktum är att det bara är en tavla.


Johan försöker sig på ett amerikanskt dollar-grin. Lyckas kanske inte jättebra.

Johans Blogg 13 maj, 2009 - 22:36

Packar inför USA-resan


Till mina utländska läsare

Högst upp till höger har jag lagt in Googles översättning.
Bloggen översätts då till det språk ni önskar.
Kanske inte helt perfekt men ganska okej.

Finska - Suomi
Oikeassa yläkulmassa Minulla on Google-käännös
Blogi sitten käännätettävä haluatte
Ehkä ei ole täydellinen, mutta täysin kunnossa

Tyska - Deutsch
Oben rechts habe ich in Google-Übersetzung
Der Blog dann in der Sprache, die Sie wünschen
Vielleicht nicht perfekt, aber ganz okay

Franska - Français
En haut à droite j'ai mis la traduction de Google
Le blog se traduit alors dans la langue que vous souhaitez
Peut-être pas parfait, mais tout à fait okej

Slovakiska - Slovenský
V pravom hornom rohu som v Google preklad
The blog následne preložený do jazyka si prajete
Možno nie je dokonalá, ale úplne v poriadku

Engelska - English
At the top right I have put in Google translation
The blog then translated into the language you wish
Maybe not perfect but quite okay

Ryska - Русский
В верхней правой я имею в Google Translation
Блог, затем переводятся на язык вы хотите
Может быть, не идеально, но вполне нормально

Spanska - Español
En la parte superior derecha que tengo en traducción de Google
El blog traduce en el idioma que desea
Quizá no perfecta, pero muy bien

Grekiska - Ελληνικά
Στο πάνω δεξιά έχω μετάφραση στο Google
Το blog στη συνέχεια μεταφράζονται στη γλώσσα που επιθυμείτε
Ίσως δεν είναι τέλεια, αλλά αρκετά καλά

Just nu på kontoret... Johan signerar plattor!

13 maj, 2009 - 15:11 - Ninath


Här kommer det en liverapport från Sony Music-kontoret...

Johan Palm sitter i vårt vattenskadade kök och signerar sin skiva till alla de som har förbeställt den från Ginza! Plattan kommer snart att levereras till en brevlåda nära dig... (Om du har förbeställt skivan, alltså!)  Vi har några födelsedagsbarn på kontoret idag och Johan mumsade glatt i sig av de tårtor som nyss stod uppdukade på köksbänken...

Vi fick tyvärr en otäck vattenskada här på kontoret i helgen och nu ska stora delar av vårt golv brytas upp, väggar ska rivas osv... Å mitt i detta sitter Johan och signerar, käkar tårta och laddar för New York-resan... Gött!

Missa inte att förhandslyssningen är igång nu också!


I dag börjar Johan blogga på Aftonbladet!

13 maj, 2009 - 19:33 - Stefan

I dag börjar Johan blogga på Aftonbladet!

Blogginläggen från Aftonbladet kommer att visas här på sidan under "blogg". Men man kan bara kommentera de nya inläggen från Aftonbladets sida.

Den gamla bloggen som har funnits här på sidan går fortsättningsvis att läsa på adressen www.johan-palm.se/blogg

Läs bloggen på Aftonbladet här: http://blogg.aftonbladet.se/31328


Johan Palm - Teenage Battlefield (akustiskt smakprov)av johanpalmchannel

Johans Blogg 13 maj, 2009 - 19:09

Smakprov på Teenage Battlefield

Här är ett smakprov på första spåret Teenage Battlefield från mitt nya album My Antidote. Live med brorsan Henrik Palm.

Vi kör en förhandslyssning av fem låtar från albumet med start idag fram till söndag. Låtarna går att lyssna på på min hemsida, http://www.johan-palm.se/, och här på bloggen får ni liveversionerna!

Johans Blogg 13 maj, 2009 - 17:28

Hej skrivkramp!

Här sitter jag och signerar några skivor - bara 1000 stycken.

Nu har medlemsantalet nått 1000!!

Kl 09.18

Totalt antal medlemmar: 1000


Eurovisionsartisterna krigar med Johan Palm och Svante på gyllene listan

Artikel | 2009-05-12

Mitt uppe i hysterin efter den första avslagna semifinalen från Moskva så presenterar vi vår egen topplista - gyllene listan en makalös blandning av de populärsta artisterna och de personer som det skvallras om och som våra vill läsa om och söker efter här på Gylleneskor. Alla på denna veckas lista är eurovisionsaktuella med undantag för Johan Palm. Ungerns Zoli Adok vinner med nöd och näppe över Gylleneskors egen "bloggar-babe" Jesper Blomberg! Men Zoli har fördel som ESC-artist denna vecka! (Sorry Jesper),

Denna veckas gyllene lista vecka 19-20 är enligt följande, (förra veckan inom parantes):

1. Alexander Rybak, (1)
2. Svante Thunberg (2)
3. AySel (ny)
4. Johan Palm (3)
5. Zoli Adok (ny)
6. Jesper Blomberg (7)

Skrivet av:
Alexander Borodin (alex)

Källa: Gylleneskor

Söndagsparty med Filip & Fredrik - Trailer 17 maj


Ojdå! Knappt 2,5 timmar efter nådde medlemsantalet 950!

Det går med rasande fart! Härligt!!

Kl 18.17

Totalt antal medlemmar: 950


Johan Palm - Hemsideinfo, förhandslyssna på mitt nya album, Spotify åt folket!‏

Hej!

Förra veckan lanserades äntligen min nya hemsida komplett med blogg, gästbok, forum, bildgalleri, turnéschema och en hel del annat.

Om du inte redan har registrerat dig kommer du att behöva skapa en ny användare för att kunna logga in och ta del av medlemsfunktionerna. Oroa dig inte, det gamla forumet är fortfarande kvar med alla trådar och inlägg. Du behåller din användare där. Ett tips är att registrera sig med samma användarnamn på nya sidan som man har i forumet.

Okej, nu till de riktigt goda nyheterna:
I morgon fram till söndag kommer jag att lägga upp en låt om dagen från mitt nya album My Antidotehemsidan. Första låten ut blir öppningsspåret Teenage Battlefield. Ska bli skitkul att höra vad ni tycker om låtarna!

Ännu en god nyhet:
Som en liten present får du en inbjudan till den fantastiska musiktjänsten Spotify! Genom inbjudan kan du aktivera ett gratiskonto och få tillgång till massor av musik att lyssna på helt kostnadsfritt och lagligt. Om detta låter bra maila till den här adressen: info.sweden@sonymusic.com så får du en inbjudan skickad till din mailinkorg!

När du har kommit igång kan du kan börja med att lyssna på denna spellista med mina favoritlåtar: HÄR
Lyssna gärna extra mycket på mina låtar - jag får ju fortfarande pengar för det! ;)

Nu har jag endast ett litet önskemål. Kolla in sidan! (...och stanna gärna där i två, tre, elva timmar. Gör det till en daglig vana.)

Allt gott,
Johan Palm

JOHAN PALM 

Tre nya akter klara för Rockoff

Publicerad: idag 16:35

Lokalt A Camp, Johan Palm och Starpilots kommer till Rockoff i sommar. Det meddelar festivalarrangör Dennis Jansson i ett pressmeddelande.

Idoldeltagare
Jansson har även bokat Idoldeltagaren Johan Palm till festivalen. Palm har under våren jobbat med debutalbumet som släpps i slutet av maj. Första singeln "Emma Lee" släpptes i mitten av april och gick då upp som tvåa på singellistan. Enligt Jansson ska materialet ha en doft av britpop.
- Det ska bli mycket intressant att se Johan live med eget band i sommar. På Rockoff scenen står han fredagen den 24 juli.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax

Rockoff Festivalen 2009
Rockoff 2009 arrangeras den 17-25 juli 2009. Festivalpasset kan köpas på Shell Select i Mariehamn. Inom kort släpps även biljetterna på Ticnet.se och Lippupalvelu.

Rockoff Festivalen arrangeras i Mariehamn på Åland.Mitt i östersjön
Rockoff Festivalen är Ålands största återkommande sommarevenemang. Rockoff har sedan starten 1997 utvecklats till ett årligt återkommande evenemang som lockar mer än 40.000 besökare under 9 dagar. Rockoff arrangeras i Mariehamn, Ålands öarnas huvudstad, och lockar både ålänningar, bortaålänningar och turister till att ha en skön vecka i solen.

Festivalprogram 2009

Några fasta tider gäller:
Kl. 18.00 öppnar fetivalområdet alla dagar och serverar mat samt underhållning. Entréavgift uppbärs/fri entré med festivalpass.

Programmet varierar från dag till dag, klicka på datumet för att se detaljerad program och meny.

17.07. (Fr.)Starpilots (00:00)
 E.M.D. (00:00)
18.07. (Lö.)Lena & Orup (21:00)
19.07. (Sö.)Caroline af Ugglas (00:00)
20.07. (Må.)Takida (00:00)
23.07. (To.)Johan Palm (00:00)
25.07. (Lö.)A Camp (00:00)


Kl. 24.00 avslutas programmet på samtliga scéner.

Lördag 25.7
Stort fyrverkeri kl. 24.00

Med reservation för ändringar.
Nu är det över 900 medlemmar på Johans hemsida

Kl 15.40

Totalt antal medlemmar: 907


Svar på frågorna

12 maj, 2009 - 11:17 - Ninath

Tack igen och igen för alla frågor... Mycket uppskattat av oss som jobbar med sidan och Johan själv... Här kommer första delen i frågor-och-svar-svängen! HÄNG MED!


FRÅN JOHAN PALM:

Hej!

Bra frågor! Här kommer svaren:


Skulle du säga att du är en party-typ eller stay at home-typ?
Nej, snarare en blandning.

Brukar du döma människor efter utseendet?
Inte direkt, men till viss del är det klart att jag gör det, det gör alla. En persons klädstil kan ju till exempel ge en aning om hur denne är.

Hur många gitarrer har du?
Låt se... Sju!

Om du var en tjej, vad skulle du vilja heta då?
Gun, då det namnet betyder skjutvapen på engelska. Skitcoolt ju!

Varför är du mer populär bland tjejerna tror du?
För att tjejer generellt har bättre smak! ;)

Hur ofta är du inne på forumet?
Jag brukar oftast kolla det någon gång om dagen.

Tror du lyckan kan köpas för pengar?
Svarar med ett citat av Francoise Sagan (som jag för övrigt inte alls vet vem det är): "Pengar gör ingen lycklig, men jag gråter hellre i en Jaguar än i en buss."

Vad skulle du göra om du var osynlig för en dag?
Gå runt och skoja med och skrämma folk, såklart!

Hur många låtar blir det på skivan?
Tio!

Vilket är det snyggaste klädesplagg du äger?
Min skinnjacka och mina gula PF Flyers.

Hur kände du när du fick erbjudandet om ett skivkontrakt och hur gick det till?
Jag blev jätteglad!

Tror på spöken, andar och sånt?
Nej! Allt sånt man hör om är nog bara vanliga människor som är osynliga för en dag och springer runt och skojar med och skrämmer folk.

Säg en låt, som du aldrig skulle kunna framföra på scen. Varför?
Valfri låt med Takida. Där har vi ett riktigt lågvattenmärke.


Om din fråga inte kom med den här gången så har du säkert tur i nästa omgång!

Det är MYCKET kul på gång nu vill jag påpeka och understryka... Tror inte jag får berätta allt som kommer att hända, men låt mig skvallra lite om att Ni kommer att kunna hänga med i vad som händer när Johan besöker New York på ett bra sätt framöver... Å Ni kommer kunna se honom i MÅNGA TV-program under releaseveckan, och även höra honom på radio... Håll ögon och öron öppna!

Glad dag på Er därute!

/ninath

JOHAN PALM


En liten påminnelse - Johan Palm i New York

Hihi, nu står Johan med och överst i listan!


JP E-L

idag har det mellan mig och emelie varit rätt mycket snack om johan palm och emma-lee. vi tycker att den är ungefär gudomlig. den är hur bra som helst och jag köpte singeln så fort ja såg den i butik. jag blir helt fascinerad av johan och har läst intervjun med honom i nyaste frida en sisådär hundra gånger.


"jag är faktiskt bäst i hela världen" hur kan någon som säger sådant inte vara en skön snubbe?
hhuggss


Johan Palm gäst på lördagPå lördag kommer Johan Palm hit, bara några dagar innan han släpper sin nya platta!

Det blir även en recension av boken Onkel Montagues Spökhistorier av Chris Priestley.


Följande förändringar har skett på min blogg

Nedräkning

Tid kvar tills Johans album släpps


ÖversättningFotovisningChatt

Johan Palm i Frida!


Bilddags


Tack för alla frågor!

11 maj, 2009 - 14:24 - Ninath

Oj oj oj vad Ni vill veta många saker om Johan... Tack snälla Ni för engagemanget och nyfikenheten!

Jag har precis mailat Johan en hel bunt med utvalda frågor från Er fans och nu är det bara att hoppas att han är snabb på att svara...

I slutet av arbetsveckan är det dags för Johan och hans resesällskap att lämna Svedala för USA och New York... Det blir sannerligen ett spännande äventyr att åka till det stora äpplet och spela in hysterisk TV-show med Fredrik & Filip. Ytterligare info om detta kommer här på hemsidan...!

Hoppas att Ni har haft chans att utforska johan-palm.se och alla funktioner här på hemsidan. Stefan som är webbmaster har gjort ett kanonjobb med alla roliga funktioner, visst? (Nu ska vi bara se till att använda dem också!)

Nu börjar förresten nedräkningen ordentligt... Den 20 maj är det RELEASEDAGS!

/ninath


Äldre video med Johan

Är "Idol"-killen Johan Palm, 17 år, landets nästa stora stjärna?


SWE - Top 10 Single Charts 09.05.2009


Emma-Lee med på samlingsskiva

Rix FM Festival 2009 (2CD) (Album)Disc 1

14. Emma-Lee - Johan PalmDigilistan - Johan Palm upp 9 platser

27365Johan PalmEmma-LeeColumbia


Johans Blogg 10 maj, 2009 - 15:47

Kolla in min coola studiohörna!Notera mitt nya snygga provisoriska skrivbord. Classy!

Guitar Hero-kontrollen hör givetvis inte hemma i min snuskigt proffsiga studio. Den är bara med på bilden för att jag med viss relevans ska kunna säga att jag lätt spöar dig i det spelet.

Kommentar:
Han har ju världens bästa humor och hans ironi är bara så awesome.
Den killen är verkligen något, om det nu finns folk som tvekat :).


My Antidote (Album)

Plats 11 på mest sålda kommande skivor.
2009-05-11 - Nu på plats 10.
Palm Johan - My Antidote
Betyg:Recensioner (2)

Rose-marie

Skitbra!!! Måste köpa ...

Lill

bäst=))<33


Vad gör man när det är lugnt kring Johan, jo lägger in lite fotografier
Johan Palm i NöjesBobster


Nu har medlemsantalet på Johans hemsida nått 800

kl. 22.08

Totalt antal medlemmar: 800

European Hot 100 Singles

Emma-Lee
Johan Palm
Emma-Lee
Chart Listing For The Week Of maj 09 2009:
This Week Last Week Two Weeks Ago Weeks on Chart Peak Position
78 96 - 2 -


Hihi, lite tokigt kanske men här är min vägg vid skrivbordet.


Johans Blogg 9 maj, 2009 - 17:41

På väg till dagens rep


Nätvarianten - ”Det vore skönt att bli rik”


Om Johan Palm lyckas med målet att bli ekonomiskt oberoende kan han satsa på det som han tycker spelar roll. "Musiken och skapandet", säger han. Johan tycker inte att uppmärksamheten är för jobbig. "Jag har ju valt det här", säger han. Foto: Björn Lindahl

Johan Palm om livet som idol - och varför han inte letar efter en flickvän

Tjejerna flockas runt honom.

Det har han inget emot.

Men när det ryktades att Johan Palm hade pussat någon, då var det inte lika roligt längre.

- Några fans var helt förtvivlade och skrev att de skulle ta livet av sig, säger han.

Johan Palm lever mitt uppe i sin rockstjärnedröm.

Den gängliga flickidolen glider rastlöst runt i lokalerna på skivbolaget när Nöjesbladet träffar honom för intervju. Gitarren i högsta hugg. Spelar lite här, sjunger lite där. När webb-tv teamet ber honom köra "Emma-Lee" tar han i för full hals i några minuter, innan han till sist sjunker ihop i fåtöljen.

- Nä, nu orkar jag inte mer.

Det är slitigt att vara flickidol. Men sjuttonåringen från Mjölby klagar inte.

- Det är kul. Jag vill ju det. Det blir sällan jobbigt. Jag har ju valt det här. Jag gillar uppmärksamheten så länge det inte går överstyr, och det gör det knappast.

Etta på singellistan

Hans första singel "Emma-Lee" från debutalbumet "My antidote" gick nyligen upp som etta på singellistan. Inspelningen av videon i centrala Stockholm för några veckor sedan blev kaotisk och fick avbrytas när uppbådet av hyperventilerande tjejfans blev för stort.

- Det var som en hel vägg med mobiltelefonkameror bakom mig, säger Johan Palm.

Inspelningen blev omöjlig att genomföra och fick flyttas till en annan gata.

Men trots alla beundrare är Johan fortfarande singel. Och han protesterar inte när Nöjesbladet undrar om några av dessa tjejer skulle ha någon chans på honom.

- Det är ju att generalisera, men vissa har såklart chans. Jag letar ju inte riktigt efter ett förhållande, jag har så mycket annat att göra. Men det vore väl inte fel i och för sig.

Ett förhållande med honom vore dock inte det lättaste, om man får tro honom själv.

- Jag skulle inte kunna gå ut om jag hade ett förhållande. Om jag skulle göra det skulle många fans bli avundsjuka. Det var något rykte någon gång, som inte stämde, om att jag hade pussat någon. Då var det mycket "det här trodde vi inte om dig Johan", att de skulle sluta vara fans och sådana saker. Några var helt förtvivlade och skrev att de skulle ta livet av sig. Det var inte alla som reagerade så, men ganska många ändå. Det var lite oroväckande. Till slut fick de väl veta att det bara var ett rykte, som byggts upp och blivit större och större.

Vad fastnar du för hos en tjej?

- Det är viktigt med humor, och helst ska hon vara smart också. Och utstrålning är viktigt. Någon slags genuin... äh, jag vet inte. En slags genuin självsäkerhet och optimism. Rent allmänt, de där personerna i skolan som får MVG på alla prov, men inte orkar plugga för att de är för lata. Den typen av människor brukar vara rätt sköna.

"Slippa tänka på pengar"

Albumet "My antidote" släpps den 20 maj. En dröm går i uppfyllelse. Men Johan Palm har större planer än så.

- Det vore skönt att bli rik så man kan bli ekonomiskt oberoende och på så sätt slippa tänka på pengar. För att koncentrera sig på det som verkligen spelar roll. Musiken och skapandet.

Victoria Gund


Nu har jag skannat artikeln från Afronbladets Nöjesblad

Johan Palm i Aftobladets Nöjesblad
Ska försöka skanna artikel så den syns bättre.

Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - End Of The RoadOBS!
Denna video har inte jag lagt upp på YT och är inte av samma kvalitet, tyvärr.

Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - Free Falling


Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - Long Train Running


Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - Friday I'm In Love


Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - I'll Stand By You


Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - med Robin E We Built This City


Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - You Can't Hurry Love


Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - Poison


Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - Johnny The Rocker


Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - The Winner Takes It All


Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - Beautiful Ones


Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - Viva La Vida


Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - When You Were Young #2


Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - You Don't Know What Love Is


Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - When You Were Young #1


Vilka som tittar på klippen av Johan Palm från mig på YouTube
Intressant!

Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - Don't Look Back In Anger


Videonostalgi - Johans uppträdanden i Idol - The Drugs Don't Work


Varför hata?

Har bara de senaste dagarna hittat två hatbloggar - Dumdjävlar och http://blogg.apkatt.se/.

Det måste vara jättejobbigt att hata så mycket

Inte nog med det

De har hoppat på två av Ironias favoriter

Mymlan och Johan Palm

*sitter och ruvar på hämnd*

Men Ironia skulle i all sin ödmjukhet aldrig sänka sig till samma låga nivå och hata......

Ironia är idel solsken och glada tankar

Det är helt främmande för Ironia att överhuvud taget klaga på nåt alls.....

Ironia tycker bara att vissa saker har mindre existensberättigande än andra....

Som hat till exempel....

FÖR ÖVRIGT: så förstår jag att jag antagligen har ökat antalet läsare på hatbloggarna genom länkningarna....Varsegod, ni får er säkert ett gott skratt....

Ironia

Tar ironin och ödmjukheten till en egen nivå!


My Antidote


1.  Teenage Battlefield

2.  Emma-lee

3.  Come On

4.  All The Time In The World

5.  Danger Danger

6.  Antidote

7.  Satellite

8.  You're Killing Me

9.  More To Her Than Meets The Eye

10. Let The Dream Begin


Konstigt, men ännu en bild av Johan


Många namn bakom Johan Palms "Antidote"

Blogginlägg | 2009-05-08 |

Den 20:e maj släpps Johan Palms debutalbum. Ett skivsläpp som redan på förhand känns som en succé, men som om det inte lever upp till förväntningarna kan sågas ganska rejält. Fast ändå inte. Johan Palm sitter i sitsen att alltid gör han någon glad. Om inte recensenterna, så sina fans.

Jag gillar Johan Palm. Han känns skön och okonstlad, även om jag är rädd att han ska driva sin egensinnighet lite bortom sig själv, som Lars Eriksson. Men än visar han på större glimt och självdistans än de flesta artister. För det är jag beredd att kalla honom. Nu är han aktuell med albumet "My Antidote".


Jag hoppas inte att "ju fler kockar desto sämre soppa" gäller här. För det är en god samling personer bakom albumet, förutom Johan Palm själv återfinns Niklas Frisk, Andreas Mattson, Peter Månsson, Anders Wikström, Linda Sundblad & Jonas Sohn, Peter Kvint, Tobias Gustavsson, Ashley Hicklin, Mårten & Lina Eriksson samt Mattias "John ME" Edlund. En mycket spännande blandning.


Ashley Hicklin (riktigt lovande artist!) antar jag ska stå för den internationella glansen, även om jag blir mer imponerad av namn som Niclas Frisk, Peter Kvint och Mattias Edlund. Jag kan se hur man försökt fånga Johans punkighet och britpopsinfluenser i urvalet av låtskrivare, men jag vet inte om det räcker. Att satsa stort är inte alltid rätt.


Jag sågade för drygt en månad sedan Johan Palms debutsingel för att vara för välstruken, men betvivlade aldrig att han skulle sälja bra. Jag har lite i mitt stilla sinne känt att det spelar inte så stor roll vad killen skriker ur sig, han slår ändå. Det är om han vill imponera på oss andra som det krävs lite mer. För det är ändå det som är grejen med Johan Palm. Han är redan flickidol, men han skulle mycket väl kunna bli något mer om han bara vågade. Eller snarare om skivbolaget bara vågade. För han gör det.


När jag har letat andra kommentarer om "Emma-Lee" har jag hittat många likadana. Många som saknar Johan Palms egna uttryck. Som Stefan Stenudd. Få förunnat fick dock jag feedback på vad jag skrev av en av låtskrivarna själva. Missade ni det, kolla upp det för Mårten svarade väldigt bra, bland annat om Johans egen påverkan.
 

Samtidigt anar jag när jag läser Corren, som är den första tidning som lyssnat på Johans skiva, att "Emma-Lee" (skriven av M Eriksson/A Hicklin/L Eriksson/J Palm) skiljer sig från de andra spåren. Att "Emma-Lee" som förstasingel är lite mer radioanpassad. Det ger mig hopp. För det är konstigt att det som är radioanpassat alltid känns fel. Men Johan Palm visar ändå själv på sin hemsida att han har den rätta attityden:
- Jag tänker bli en legend, en David Bowie. Jag vill inte bara ha radiohits utan även låtar som blir klassiker så att folk kommer ihåg en.


Johan Palm är 17 år. Han är inte legend än och ska inte heller låta som en sådan. Att han nu satsar på att sälja för att sedan kunna välja sina strider är kanske klokt. Hoppas bara han inte tappar oss som vill följa honom på vägen. Att han vågar lysa igenom.

Skrivet av:
Eva Linde

GYLLENESKOR

För en gångs skull kommenterar jag en artikel jag lagt in.
Så jävla bra skrivet. Jag har tårar i ögonen. Det rör mig
Vad som rör mig mest är att folk faktiskt bryr sig om Johan. Många vill att han lyckas. Att han lyckas göra det han vill inom musiken, det är allas vår vilja. Vi älskar Johan och vet vad han kan ge.
Tack för denna artikel.

Johan Palm - 24Corren


Fråga Johan Palm! (Nu har du din chans...)

8 maj, 2009 - 15:58 - Ninath

Fredagshej,

Vi som jobbar med johan-palm.se tänkte höra lite försiktigt om Ni vill hjälpa till att ställa Johan mot väggen? Inte bokstavligen, men vi undrar om Ni vill hjälpa till att fråga Johan lite spännande frågor! Vad vill Ni veta om Johan? Vad undrar Ni?

Skriv Era frågor till Johan här under på "kommentarer" - tidigt nästa vecka väljer vi ut de roligaste, smartaste och intressantaste frågorna och skickar dem till Johan, som får svara snällt på det Ni undrar... Är ni med?

Skrivskrivskriv kluriga frågor till Johan redan nu...

Det blir som en långsam men rolig chatt det här! Johan var förresten uppe på Sony Music-kontoret tidigare i dag och jag hörde lite om allt spännande som är på gång inför albumreleasedagen den 20 maj. Det blir en intensiv tid för både Johan och Er fans - underbart!

Trevlig helg!

/ninath

Johan-Palm.se


Här är pappersvarianten i Corren om Johan Palm

Har fått bilderna av Monica. Hennes dotter Mariza har tagit bilderna.Gylleneskor Topp fem

Sveriges mest populära just nu

1. Alexander Rybak
2. Svante Thunberg
3. Johan Palm
4. Rennie Mirro
5. Niklas Hogner

Mest eftersökta på Google & Gylleneskor v 18

GYLLENESKOR


"Jag får en sån egoboost så det är inte sant"

Publicerad 06:30


Nu vill Johan Palm inte vara Idol-Johan längre, - Fast det sämsta jag kan göra är att inte låtsas om att Idol har funnits. Det här hade ändå inte hänt utan det.
Foto: Clara Herner

För ett år sedan var Johan Palm en okänd niondeklassare i Mjölby. Nu släpper han snart en skiva som kommer att få tusentals 13-åriga tjejer att skrika i extas. Vi träffade idolen i hans nya hemstad.

Vi hinner faktiskt vara utomhus i fem minuter innan det händer. En tjej i övre tonåren glider fram med en papperslapp och räcker den till Johan Palm.

- Min lillasyster älskar dig. Kan jag få en autograf?

Johan luskar reda på en penna, försöker hitta någon jämn yta att ha som underlag och rafsar ner sin signatur.

Det är det mest dramatiska som händer under vår halvtimme på Hötorget. I övrigt får idolen mest vinka lite på avstånd och några tjejer står en lång stund och fyller mobiltelefonernas minneskort med bilder.

En och en halv timme tidigare sitter han i ett rum på skivbolaget och surfar efter trummisskämt på sin bärbara. I högtalarna ljuder den alldeles nymixade debutskivan "My antidote", som Corren är den första tidningen att få höra. Det låter slimmad radiorock, fast med Suediga gitarrer och Johan Palms karakteristiskt spruckna stämma i förgrunden.

En miljon i publiken

Sångaren själv är på spralligt humör. Han sjunger med i refrängerna och utsätter sin falsett för svåra prövningar. Han är ivrig att få se hur skivan ska tas emot, av fansen och recensenterna.

- Det brukar inte vara så bra när man kommer från Idol, va? frågar han.

Spår två är singelhiten "Emma-Lee", en snabb popdänga där Johans röst låter ihoppressad och ganska långt ifrån den ljusa Suede-stämman han skämde bort oss med i Idol.

Din röst har förändrats en del sen du sjöng "Knocking on heavens door" .

- Den har det, va? Den har blivit mörkare.

På "Emma-Lee" låter det nästan inte som att det är du.

- Den är mer klippt och radioanpassad än de andra. Det är väl logiskt när det är en singel. Men det är inga pitchändringseffekter som många tror.

Sista låten, "Let the dream begin", är den bästa. En kraftfull halvballad med mäktiga refränger i Suedes och Coldplays skola.

Johan Palm nickar. Nu har drömmen börjat.

Var det så här du drömde om att din debutskiva skulle låta?

- Jag hade inte så jätteutförliga fantasier. Man ser framför sig en scen som är dubbelt så bred som det här rummet, och en miljon i publiken. Man tänker i enkla bilder.

För ett år sedan var Johan Palm en fullständigt okänd 16-åring som gick i nian i Mjölby. En hastigt ivägslängd ansökan till Idol förändrade allt. På Youtube finns ett klipp när han precis har gått vidare från sitt första möte med juryn och i ett tillstånd av extas och förvirring klämmer ur sig: "det känns som att det bara händer på tv."

Han minns det tydligt.

- Det var som att ett lugn svepte över mig där i juryrummet. Jag tittade mig omkring och såg att det precis såg ut som det brukar göra på tv. Det var inte nervöst, bara overkligt. Det var mycket värre med första intervjun. En stor kamera i ett stort mörkt rum, en stor kameraman och en stor sån där ljudkille.

En osannolik resa

Han gör en snabb och rolig imitation av sig själv, med stammande röst och röstläget en halv oktav upp.

Ärligt talat inte helt olikt hur han pratar även utan en kamera i fejset, men efter lite längre umgänge med honom inser man att det finns en hel del glimt i ögat och vett och sans bakom den ivriga och lätt pubertala framtoningen. Vilket känns väldigt nyttigt med tanke på den fullständigt osannolika resa han har gjort det senaste året: från anonymitet till listetta och en armé av falsettskrikande 13-åriga tjejer som helst av allt tycks vilja äta upp honom.

- Även om det är viktigt att ta det på allvar så är det nödvändigt att inte göra det också. Jag ser till att ha kul och att njuta. Och att leva ett normalt liv vid sidan om, säger han.

Hur känns det i dig när du möter alla dessa skrikande tjejer?

- Jag får en sån egoboost så det är inte sant. Jag blir genast mycket mer självsäker. Och så glad att folk visar så mycket uppskattning, oavsett vilket sätt de gör det på.

Är det inte lite läskigt också?

- Nää. Overkligt, men inte läskigt.

Hur mycket tror du att dina fans bryr sig om hur din musik låter?

- De flesta gör det. Vissa elvaåringar kanske mest tycker att jag är cool och söt. Någon skrev i forumet något i stil med "Kan vi inte ha en Johan-träff och spela Johan-låtar som ?Posion? och ?Johnny the rocker??". Då har man ju inte så bra koll.

Och så far han ut i ett långt resonemang om maktmissbruk, vilket ansvar han har inför fansen. Och hur lätt det skulle vara att sabba hela karriären i ett litet fingerknäpp.

- Det funderar jag mycket på. Till exempel om jag sprang runt på stan och kissade på folk. Då skulle nog min karriär gå i botten, tror jag.

Eller så skulle du bara få en ny karriär.

- Ja. Som Youtube-fenomen.

Stockholm är hans hem nu. När vi ses har han precis flyttat in i ny lägenhet. Det var några som listade ut var han bodde senast, fast det var inte därför han flyttade.

- Den lägenheten låg väldigt nära en skola, så på nåt sätt var det väl självklart att det skulle märkas.

Gymnasiet på distans

I höstas hoppade han av tekniska programmet i Mjölby, men nu har han kommit in på ett distansgymnasium och ska gå om ettan med början efter sommaren. Det blir Natur.

- Jag är ju tekniskt intresserad, men det fanns inte på distans. Jag ville ha något som är ganska... allmänt... eller vad heter det?

... brett?

- Ja. Brett. Brett Anderson.

Sen ger vi oss som sagt ut på promenad mot Hötorget. På vägen möter vi två stenhårda hiphopsnubbar i 21-årsåldern.

- Oj. Där har vi mina två största fans, säger Johan.

De går förbi utan att ta notis om honom.

Sen är vi framme vid konserthustrappan.

- Vet du hur man kan göra om man vill parkera på en handikapplats? Man lägger två trumpinnar i vindrutan, säger Johan Palm.

 Erik Wallsten

Johan Palm

Ålder: Blev 17 i mars.

Bor: Stockholm.

Familj: Mamma Marie-Louise, pappa Jan, storebror Henrik, storasyster Magdalena. I övrigt singel.

Aktuell: Med skivan "My Antidote" som släpps 20 maj. Låtarna är skrivna av bland andra Mårten och Lina Eriksson, Andreas Mattson, Niklas Frisk, Peter Kvint, Mattias "John ME" Edlund, Linda "Lambretta" Sundblad och Johan Palm själv. Ger sig sedan ut på sommarturné, som kommer till Motala 4/7 och Linköping 15/8.

Stilikon: "Jag tänker inte på hur andra ser ut. Men jag är väl indirekt inspirerad av min storebror. Och Pete Doherty, kanske. Möjligtvis David Bowie i vissa fall. Och Lady Gaga. Närå."

Det största som hänt senaste året: "Att jag faktiskt tog mig tid att söka till Idol. Det var det som startade allt. Det roligaste och största är annars skivkontraktet."

CORREN

Drömmen har börjat för Johan Palm
Det har gått ett halvår sedan Johan Palm kom på fjärde plats i Idol. Nu har 16-åringen flyttat till Stockholm, fått skivkontrakt och ser fram emot sommarturnén.

Kolla på videon HÄR


Johan Palm ner 6 till plats 9 på Singellistan

9( 3)
/ 5/
JOHAN PALM
EMMA-LEE
 
COLUMBIA
SME SEBGA0900060


Johans Blogg 8 maj, 2009 - 00:39

Ordning och reda, party på söndag

Nu är det officiellt att jag kommer att vara med som gäst i Filips och Fredriks tv-show Söndagsparty!


Programmet direktsänds söndagen 17/5 från New York och gästas också av Charlotte Perrelli samt den amerikanske modekillen Carson Kressley. Det kommer garanterat att bli hur jäkla roligt som helst. Att Sveriges härligaste duo leder programmet gör ju knappast saken mindre skitkul.


Då Fab 5-Carson är med måste jag såklart se till att klä mig extra snyggt så att jag imponerar lite på honom. Alternativt så kör jag för skojs skull på den fruktansvärt osmakliga, slappa stilen och kommer iklädd mjukisbyxor ackompanjerat med nån omatchad t-shirt. Har inte riktigt bestämt mig för hur jag gör på den punkten än.


Hur som helst, ni vill inte missa programmet.


New York, here I come!
(Nästa vecka gör jag i alla fall det.)


Röstningen just nu

38%

J-t
32%

S-t
18%

Ho-
10%

D-t
2%

Iv-
0%
Ingen åsikt 0 röster
Totalt antal röster: 50
Tyck till om min blogg
Jättebra - tittar in varje dag (J-t)19
Superbra - tittar in flera gånger varje dag (S-t)16
Helt okej - tittar in då och då (Ho-)9
Duger - tittar in ibland (D-t)5
Inget vidare - tittar in väldigt sällan (Iv-)1
Ingen åsikt (Iå)0

Nu är det 50 som röstat och man börjar kunna se vad mina läsare tycker om min blogg.
Övervägande positivt vilket glädjer mig mycket.
Jag tycker om att blogga om Johan Palm, det gör mig glad att göra det.
Dom positiva rösterna gör att jag känner att jag gör något bra. Att jag gör andra glada. Härlig känsla.

Varför inte en liten bild till - Från Drottninggatan den 1a april


Nu har du chansen att bli Sveriges nästa "Idol"

Nu kan du bli som Johan Palm - Sveriges nästa stora "Idol".
Allt du behöver göra för att ha chansen är att ladda upp ett klipp där du sjunger, på TV4.se/idol - och klippen ser du direkt här på Expressen.se.
- Gör det du också! uppmanar Johan Palm.


Vore det inte för Sista chansen hade du inte haft en aning om vem Johan Palm, 17, är. Han var nämligen för lat för att ta sig till en audition - i stället blev han övertalad av en kompis att lägga upp ett klipp på "Idols"-hemsida.
Nu rekommenderar Palm dig att göra samma sak. Du kan bli nästa stora svenska "Idol".
Men kanske ska du låta bli att lyssna till Johan Palms råd.
- Mitt tips är att ha blont hår, komma från Mjölby och spela "The drugs don't work" med The Verve. Det fungerade för mig i alla fall, säger han.
Vad du väljer för låt är din ensak. Filma. Lägg upp. Och hoppas att du faller Expressen.se:s och TV4.se:s tittare i smaken.

Blev du förvånad över genomslaget som ditt klipp fick?
- Det var väl snarare senare som själva genomslaget kom. Klippet tog mig bara vidare till nästa steg. Men visst, det var väl inte riktigt något jag förväntade mig skulle hända. De flesta som söker kommer ju som bekant inte vidare.
Alla klippen hittar du direkt här på Expressen.se. Rickard Henley, chef TV4.se, säger:
- Sista chansen i "Idol" är sedan flera år tillbaka en stor succé bland våra besökare och att göra det upplägget tillsammans med Expressen gör det givetvis ännu starkare - och att vi når ännu fler potentiella talanger ute i landet.


Artikel i dagens Aftonbladet
Johan Palm hälsar på Filip och Fredrik på Manhattan. Foto: Felipe Morales


Nu har medlemsantalet nått 700 på Johans hemsida

Kl 08.40
Totalt antal medlemmar: 700

Nu behövs det en bild igen


BDB

På Henriks bdb skrev någon

till Johan att han tyckte att han verkar vara lite dryg och han svarade "ja det är jag, jag räcker hur långt som helst"

Han är långt ifrån att vara dum i huvudet den killen, tom genialisk.

Detta fick jag veta av Helen från JPFC


Här är lite kommentarer från andra bloggar om Emma-Lee

Jag älskar hans nya låt emma-lee! Det är verkligen en låt man böjar gå runt och sjunga på. Jag älskar verkligen johan palm asså, han är så sjukt skön. Jag tycker doc inte att han är så snygg som vissa värkar tycka ? Kommer ni ihåg tjejen som typ fick panik när han tog upp henne på scen? Hon skämde faktiskt ut sig rejält!Måste ge grabben lite cred för denna låt.
Tycker den är underbar. Jag är kär.Nejmen ser man på Johan Palm kommer ut med en singel sådär ett halvår efter idol slut.
Bättre än någonsin, jag har aldrig gillat honom.. alltid klagat på att han inte kan sjunga och att han är i målbrotten och att rösten inte håller. Men oj, jag fick en chock nu när jag hörde hans nya singel. Den var faktist riktigt bra och hans röst har verkligen utvecklats.
Vad tycker ni ?Emma-Lee med Johan Palm

Äntligen.
Johan Palm s första singel heter Emma-Lee<333
As bra asså!!!!!!!!!Igentligen gillar jag inte Johan Palm speciellt mycket, men den här låten är väldigt bra och skön.
Han har en bättre röst nu än vad han hade förut när han var med i Idol. Han kanske kan bli något stort? Vad tycker du om Johan?Honestly, har alltid alltid stört mej otroligt mkt på Johan, & inte diggat hans röst speciellt mkt.
Enda gången jag tyckte han var bra var dagen han åkte ut.
Free falling var riktigt bra!
Nu har han släppt singel dåva, såg den när jag & Emie var i Jönköping.
Lyssnade på den nu, & jag måste säga att den inte är så dålig.
Jag gillar den fakiskt.
Nu lyssnar jag ju inte jättenoga, för folket har på tv i bakgrunden, men som bakgrundsmusik när man sitter vid datan funkar det prima (Y)
Riktigt spänd på resten av låtarna!Jag var smått skeptisk när Johan Palm var med i idol, jag tyckte faktiskt han sjöng lite falskt men han förmedlade känsla och har en otroligt grym stil tycker jag. Vad tror ni?
Tror ni han kommer bli en älskad artist eller tror ni att han kommer lägga ner tiden som artist?
Efter detta smakprov är jag dock säker på att han kommer skriva låtar jag gillar, nästan 99 % säker! Här har ni smakprovet av singeln Emma-lee... spy eller njut ;)
Vad tror ni om Johan? Kommer han bli riktigt famous?"It's strong and it's taking me over"

First off, I apologize for the lack of posting yesterday. I was in Canada all day and came home exhausted (and with a cold!). Now onto today...
Johan Palm was one of the contestants in last year's Swedish Idol. He was my personal favorite, even though he only came in fourth. I knew that he'd make some interesting music, and while his first single may not be "interesting" it's far more professional and hit-worthy than I expected. Despite some stupid lyrics, Emma-Lee is a ridiculously catchy rock/pop track that I can see doing great things for Johan. It's already a hit on itunes, supporting my prediction that he will end up being the most commercially successful 2008 contestant. He's already got a big fanbase and sounds great on record... much better than he sounded live some weeks. I'm pleased to hear some synths in the mix as well. My hope is that the producers/team will steer him in sort of an "Ark Jr." direction, since that's the kind of music I picture him making, especially given his androgynous looks and fashion sense. The full album is out on the 20th of May and a video will be released soon. I didn't really expect anything from him until the fall, so this is a pleasant surprise.Jag har aldrig varit galet förtjust i Johan, inter seriöst. Jag har bara tyckt att han varit charmig som en apa, och velat adoptera honom. Men som artist... Nja. Men jag måste säga... DEN HÄR SINGELN! Den är faktiskt GALET bra! Alla som inte har hört den måste lyssna på den omgående! Den finns of course på Spotify (men jag antar att ni inte trodde något annat). Och jag älskar verkligen sticket! Yäy yäy yäy!

Grejen med den här singeln är att den känns helt galet mogen för att vara Johan. Någon som håller med mig? Vad tycker ni om singeln? Skit eller toppen?Råkade hamna på den här låten, hade ingen aning om att han hade gjort en ny låt. Helt okej faktiskt.

Ni som följt bloggen vet att jag haft höga förväntningar på det som ska komma från Johan Palm.

Emma-Lee blev för mig bara ett enda stort antiklimax. Första snutten jag hörde gjorde mig så besviken. Det var en låt utan orginalitet och framförallt saknades Johan Palms kreativa själ........Förväntningarna som jag haft har grundat sig i det sätt Johan Palm tolkat de covers han sjungit under Idoltiden....där jag tycker hans tolkning ofta varit bättre än orginalet.......Jämför t.ex. "You doent know what love is" med orginalet. Orginalet som ÄR bra låter rätt slätstruket mot Johans mer otämjda tolkning.

Emma-Lee är säkert tänkt att hitta en bredare publik dvs de som inte såg Johan Palms storhet i höstas. Den har också en text som säkert tilltalar alla trånande tonårsfans (för vem vill väl inte vara Emma-Lee). Jag tycker nu när jag lyssnat ett antal gånger att den är rätt bra och den sätter sig i huvudet......Precis som Stefan Stenudd kan jag ett par minuter in i låten höra en glimt av det som jag vill höra mer av...Johan palms spruckna, rockiga röst men framför allt intensiviteten i rösten. Men som sagt vad ...det är bara en glimt.........i en låt som inte sticker ut........

Jag gillar den röst som Johan Palm nu har efter målbrottet och jag vädjar till de som producerar hans musik....Låt han ta ut svängarna, låt han brista i känslosamhet och attityd....Låt honom vara Johan Palm!

Laila Bagge sa i en intervju om Johan Palm "Att han är unik och annorlunda mot allt annat därute just nu"

Hans kommande skiva blir lite "upp till  bevis"...kommer vi att få höra något kommersiellt  gångbart eller kommer Johan Palms kreativa själ att få blomma ut......

Jag vet bara att Emma-Lee inte gav mig svaret

IRONIAS BETRAKTELSER

Hörde en låt på p3 nyss. Oh hey, helt okej tänkte jag och viftade på tårna.
Sen presenterade (lite dryga) Linda Sundblad att det var minsann Johan Palms nya låt!
Sa hon..?
Eller sa hon verkligen..?
Kan det verkligen vara...?
JA det kan det!
Mina damer och herrar Mr Idol, Johan Palm har släppt en ganska bra låt.
Emma-Lee heter den.
Och sången är riktigt bra! Frågan är ju hur fixad..?

time to pretend

Låter detta som Johan Palm?

Jag tycker inte det. Men han har blivit bättre sedan Idol. Tycker jag iallafall.

/Linnea


Johan Palm: Jag sökte, se på mig nu


Klicka på bilden för att titta

Johan Palm sökte till Idol via Sista chansen på tv4.se/idol. Gör det du med!


Här berättar Johan Palm om kaoset.


Dags igen för en skön bild


I really like it, but I'm losing control

Jag lyssnade nyss på fröken Johan Palms nya låt Emma-Lee. Och den.. var bra! Jag satt häpen framför Spotify och lyssnade igenom låten. Det låter nästan som en gammal Boppers-dänga, och den där skrikande fjortisrösten han hade igenom Idol.. borta? Verkar som så, till och med Johan Palm lyckas överraska positivt.

Skrivet av Maawgli - Igår 11:15


Johan Palm upp 3 på Realtones

11( 14)
/ 4/
 JOHAN PALM
EMMA-LEE
 
COLUMBIA
SME SEBGA0900060


Johans Blogg 5 maj, 2009 - 23:39

Irrelevant rubrik

De två senaste dagarna har jag repat med bandet inför sommarturnén. Det kommer bli riktigt bra! Uppdrag nästa rep får bli att fånga bandmedlemmarna på bild för att lägga upp på bloggen. Nu blir ni allt nyfikna va?


Veckans band. v.19

Ääärr... Johan Palm!

Och nej, jag är inget galet fan men jag är galet förtjust i denna låt och denna underbara video som inte liknar någon annan. Jag kan se den hur många gånger som helst. Hoppas ni också tycker om den och att vi får se mer av Johan i framtiden och kanske inte bara i Sverige.

http://www.johan-palm.se/nyheter/videon-till-emmalee-premi-r-idag 


Johan PalmDet har cirkulerats en hel del kring Johan Palm under hösten, tjejer blev som tokiga såfor de såg han i rutan under idol 2008, och andra, ja - främst killar enligt min uppfattning, fattade inte vad han gjorde i en sångtävling. Jag var en av dom som inte alls förstod hur kan kunde gå vidare i idol och varje gång han gick upp på scenen stängde jag av ljudet.

Eftersom att jag fullkomligt älskar idol, så kunde jag inte undgå att se honom varje fredag och tillslut fattade jag också tycke för honom. Han är ju fullkomligt grym!

Kalla mig knäpp, töntig, galen, trög - vad somhelst, för just nu i skrivande stund sitter jag och poppar hans nya singel Emma-Lee på högts volym, och jag älskar det jag hör!


Allsång i Gränna hamnI sommar blir allsången från Gränna hamn hela Sveriges Radios allsångsprogram!

Programmet spelas in i Gränna hamn kl. 19.00 söndagarna: 12/7, 19/7, 26/7, 2/8, 9/8 och sänds efterföljande fredag kl: 11.03 i SR Jönköping och SR Östergötland och på söndagar kl. 12.03 över hela landet i P4 med start 19 juliMåndag 4 maj 2009
Nu är artisterna till Allsången i Gränna klara. Det blir en sprakande kavalkad av stora svenska artister. Dessutom en och annan överraskning att vänta.

INSPELNING: 12/7 kl 19.00
Charlotte Perrelli
Per Fritzell
Sten Nilsson
Camilla Wallin
Brandur

INSPELNING 19/7 kl 19.00
Scotts
Thomas Järvheden
Eva Eastwood
Jocke Sjökvist
Medverkar denna kväll gör också vinnaren i Svensktoppen nästa från Östergötlands län


INSPELNING 26/7 kl 19.00

Nanne Grönwall

Özz NûjenJohan Palm
Mjölbysonen slutade på en hedrande fjärdeplats i Idol. Flickfavoriten har nu ett fått ett tungt skivkontrakt och debutplattan släpps under sommaren. Managern Laila Bagge tror stenhårt på denne 16 årige talang.
Inger Nordström

INSPELNING 2/8 kl 19.00
Amy Diamond
Anders Mårtensson
Peter Johansson
Nina Söderqvist
Hubcaps

INSPELNING 9/8 kl 19.00
I finalen gästas vi av en av Sveriges absolut populäraste och mest publikdragande artister som vi inte avslöjar i förväg, (ni som är på plats får en kväll ni sent kommer att glömma....)
Lennie Norman
Vocal voices
Jonathan Fagerlund
Medverkar denna kväll gör också vinnaren i Svensktoppen nästa från Jönköpings län

Husband:
Patrik Svanängen: Kapellmästare, gitarr och kör
Håkan Persson: Piano
Bosse Hellgren: Bas
Jocke Sundler: TrummoR
Huskör Vocalvoices:
Mia Jönsson, Amanda Lägervik och Matteus Bjerkander.

Programledare:
Peje Johansson

Producent och artistansvarig:
Calle Wisborg


RSS 2.0