Buy Johan Palm "My Antidote"


My Antidote (Album)

Palm Johan


€ 16.95 (Ord. price € 17.95) Count

-5%

Delivery time: 1-3 working days


Johans Blogg 31 juli 2009, kl 15:38

Insikt

Joy Division - Insight


Nu när jag är hemma i Mjölby, där jag tillbringat nästan hela mitt liv innan det berikades med kändisskap, känner jag att jag får ett helt annat perspektiv på allting.


Det som verkligen slår mig är att min kommunikation med mina fans verkligen har varit bristfällig på sistone. Ni betyder verkligen jättemycket för mig, men jag känner inte att jag riktigt visar det. Jag bloggar till exempel alldeles för sällan. 


Sen har jag egentligen alltid varit dålig på att svara på fanbrev. Huvudskälen till det är som följer.


1. Mitt system för att sortera breven är skitdåligt. Högarna blandas med varandra, jag har ingen koll på vilken hög som är vilken och vet således inte riktigt vad jag svarat på och inte.

2. Jag är lat och det i kombination med det jag nämner i punkt 1 leder till att jag alltid skjuter upp besvarandet till lite senare.

3. Jag är disträ och kommer aldrig ihåg att göra det lite senare.

4. Jag är en ond människa.


Det jag tänker försöka göra nu är att blogga lite mer, vilket jag antydde även i förra inlägget, och även i övrigt ha bättre kontakt med fansen.


Om jag verkligen kommer igång ordentligt med ett mer aktivt bloggande så borde nog det leda till att det också blir lättare för mig att skriva låttexter, det hoppas jag i alla fall, istället för tvärtom. Tidigare har jag nämligen (utan att egentligen tänka så mycket) tänkt på inspiration lite som en åtgångsvara som långsamt förnyas, att om jag slösar för mycket av den på bloggskrivande så skulle jag inte ha lika mycket kvar till musikskapande. Riktigt kortsynt av mig.


Nu är det förstås mycket snack och inte så mycket verkstad. Så nu tänker jag (enbart för att bevisa hur vilken uppskattande, pur och god människa jag ändå är...) blogga lite jättefina presenter som jag har fått!


Jag börjar med att försöka upprätta något som länge plågat mig. Jag fick en cool, välgjord lergubbe föreställande mig själv av en riktigt konstnärlig tjej så tidigt som i julas tillsammans med en snygg teckning och ett brev i världens vackraste handstil. Henne tänkte jag ge ett riktigt utförligt och bra svar. Självklart sköt jag istället upp den saken till förbannelse och till slut visste jag inte längre ens var brevet med kontaktuppgifterna var. Så om du som skickade brevet nu läser detta:


Tack så jättemycket för julklappen!


är en bild också. Fötterna, lite av håret, en arm och huvudet lossnade tyvärr då jag råkade sätta mig på gubben. Jag försökte laga den så gott jag kunde.


Jag fick också hyfsat nyligen ett par assexiga shorts, med namnet på världens bästa (nåväl) band på rumpan. Tack för dem!Idag såg jag att jag hade fått den här hur-snygga-som-helst tavlan hemskickad av Cornelia Sewelén. Tack!


Jag fick också för ett tag sen den här teckningen av Amanda A. Bilden är nästan snyggare än vad jag är i verkligheten!


Jag vet att det finns flera andra presenter, både här i Mjölby och uppe i Stockholm, som definitivt är värda en plats på bloggen. Jag bloggar dem så fort de dyker upp.


Jag avslutar med ett stort tack till ALLA mina fans! Jag älskar er!


My Antidote på Albumslistan


Johans Blogg 31 juli 2009, kl 10:56

Ljuva ledighet!

Nu är jag ledig i en hel vecka. Gött!


Jag har stuckit hem till Mjölby och kommer tillbringa min lilla semester där för att finna mina rötter, mig själv och inre frid. Eller kanske snarare för att slappa, få gratis mat serverad och mina kläder tvättade.


Eftersom jag faktiskt är ledig så tänkte jag inte att jag skulle blogga lika skitmycket som jag annars gör under den här veckan. Det blir nog bara något inlägg per dag eller så.


Nedan finner ni bilder på Leia, familjens gamla hund. Hon badade järnet igår.


Före badet:

Efter badet:


Allsång i Gränna hamn med bl.a. Johan Palm

11:03 - 12:00

Allsång i Gränna hamn

Medverkande: Nanne Grönwall, Özz Nûjen, CC & Lee, Johan Palm och Inger Nordström. Programledare: Peje Johansson

 
Johans stjärntecken är "Fiskarna"FISKARNA

NYKELORD: Intuitiv/Medkännande
HÄRSKARE: Neptunus
ELEMENT: Vatten
TIDSPERIOD: 19/2-20/3

Fisken är den romantiska, mjuka människan, förstående och medkännande till sin natur och ömmar för alla som har det svårt. En utvecklad känsla för rättvisa, liksom förmåga att leva sig in i sina medmänniskors livsbetingelser är kännetecknande. De sjuka och svaga i samhället ligger denna milda karaktär extra varmt om hjärtat.

Den typiska Fisken är en god lyssnare, som har behov av att få finnas till för andra om livet ska kännas meningsfullt. Risken finns dock att Fisken tar på sig en martyrroll, blir för snäll och följsam och glömmer bort sina egna behov.

Denna känslomänniska har i regel en andlig förankring - en inre visshet om att det finns något mer i tillvaron än det som är synligt för blotta ögat. Intuitionen är stark, liksom lyhördheten för stämningar och atmosfärer. Denna förmåga att fånga upp känslor så till den grad att dessa ibland upplevs som egna kan vara ett problem för människor födda i Fiskens tecken, och av den anledningen är det inte oviktigt vilken miljö de simmar i.

Neptunus är den härskande planeten, vilket skänker en konstnärlig ådra och ett rikt inre liv. Denna fantasifulla karaktär uttrycker sig gärna genom någon form av kreativ, skapande verksamhet.

Fisken är oerhört känslosam, rörs lätt till tårar och ger inte sällan ett hjälplöst intryck. Därtill finns tendenser att oroa sig och ängslas, varför denna sårbara natur kan komma in i perioder av passivitet och förvirring.

Vi finner många sökare i detta vattentecken. Fisken känner sig ofta vilsen och otrygg och har en benägenhet att vilja fly vardagen genom till exempel dagdrömmar, fantasier eller droger.

Flyktbeägenheten och tendensen att leva i en drömvärld resulterar stundtals i svårigheter med att skilja på fantasi och verklighet. Fisken kan därför ibland bli ledsen och besviken när hon tvingas möta verkligheten och upptäcka att den inte alltid stämmer överens med de vackra drömmarna och visionerna.

Den Fisk som får utlopp för sin omtänksamma, kreativa läggning finner sig vanligen bäst tillrätta. Vi återfinner många Fiskar inom sjukvården, liksom i olika konstnärskretsar. Fisken har med sin empati och flexibilitet en fenomenal förmåga att leva sig in i olika roller. Många av våra stora skådespelare, poeter, musiker och dansare är präglade av detta drömmande, emotionella vattentecken.

Fysiskt förknippas tecknet främst med fötterna, vilket gör Fisken extra mottaglig för zonterapi.

Varifrån kommer namnet PALM

Varifrån kommer namnet Palm ...?

Enligt tidigare namnforskare är historien följande:


"... på 1500-talet flydde en havande kvinna från franska hugenotter och förliste med skeppet utanför Sveriges kust. Kvinnan flöt i land och födde en son som fick heta Palm i efternamn. Det var sannolikt den första Palm i släkten i Sverige.


Johan Palm - Reklam för "My Antidote" på baksidan av Okej


Johan Palm - Ännu ett fotografi från Brünopremiären, nu i Se & Hör


Artistjakten gästar oss på Harrys och Riva.

Är du den rätta killen för Ladies night, kom och gör dig hörd och vinn en turné med Ladies night.

torsdag 6 augusti 2009 19:00

Uteliv

Arrangör: Restaurang Harrys och Riva

Harrys och Riva


VästeråsArtistjakten stannar till hos oss på Harrys och Riva med buller och bång den 6:e Augusti. Med artister som Johan Palm med flera på scen. Tror du att du är den rätta, kom och visa upp dig för artistpanelen.


Länk till hemsida:  www.vasteras/harryspubar.se


Johan Palm i nolltretton - juli/aug 2009
Johan Palm - Lotta på Liseberg


Lite bilder från Liseberg tagna av Gabriella Rokolampi


Johan Palm börjar bli folklig!

Johan Palms folklighet

Nu när ironia är tillbaks

är det läge med ett inlägg om

Johan Palms folklighet.


Johan Palm har under sommaren varit med i allsång både på Skansen, på Liseberg och i Gränna.


Han har också varit med i Sommarkrysset.


Johan Palm börjar bli folklig!

Nu senast sjöng han Taube i Lotta på Liseberg

och han gjorde det med bravur....

som han inte gjort annat.


Han är mångsidig, den killen......

Kolla så får ni se en folklig rockstjärna sjunga Taube.

Han är jätteduktig.......

IRONIA


Johan Palm i Corren - 2009-07-29

Bröderna Palm och Sven-Bertil
Hur många gånger har man inte sjungit "Samborombon,en liten by förutan gata" på fester.
HELA texten med "Carmencita lilla vän, akta dig för rika män", oxar, får
och trumvirvlar på bordet. En gammal partyrökare som jag trodde hade dött skrål-döden där bland långborden.

Men i måndags kväll fick den faktiskt liv då Lotta Engberg ägnade hela sitt program åt Evert Taube och bröderna Palm ledde allsången i just "Fritiof och Carmencita", som visan egentligen heter.

När Johan,17, gled runt med micken i sitt sockervaddshår och tjejerna skrek, då värmdes mitt Taubehjärta. Och så Sven-Bertil, 74, som såg lite skakig ut men sjöng som en Gud i samma program.

Då var det till och med så att jag gärna stod ut med den överhurtiga programtonen och bingospelet mitt i.

Corren, kultur&nöje

Johan Palm i Hänt Extra nr 32 - 28 juli 2009


Nyköpings Festdagar

Nyköpings Festdagar som i år ersätter Karnevalen går av stapeln mellan den 3 och 8 augusti.


Det bjuds på konserter, sambashow, barnteater, tävlingar, knallar och underhållning av alla de slag.

På scen står bland annat Markoolio, Anna Book, Alcazar och Johan Palm. Under torsdagskvällen är det dags för final i Nyköpings Idol i tältet på Stora Torget.


Johan Palm fick städa scenen


Kommentarer på Expressen om "Lotta på Liseberg"

Postat av  korneliaelvira
Lotta som haft kanonartister hela tiden och hållt sig till gamla härliga artister med lite mer dansbandsstil och schlager och vi har sluppit höra en massa småungar som skriker vid scenen. Lotta har ändå lyckats samla så många ungdomar som sjungit med i allsångerna och de har suttit utan att gasta men så igår small bomben med Johan Palm då var det såååååååååå likt Allsång på Skansen.!!!!!!!! Det var kränkande mot Sven-Bertil !! Johan Palm tills. med Linda har varit de sämsta artister Lotta har haft. Det finns fortfarande så många fina artister av den lite äldre årgången så varför inte fortsätta med den stilen Lotta !!!! Annars är det bättre att Lotta och Anders slår ihop sina påsar och kallar det pop/rock party från Liseberg/sSkansen (de kan växla varannan veckla) Sen kan man försöka hitta en "riktig" allsångsledare där allsången får en central plats med bara svenska gamla godingar

Postat av  Erik.J
Inget fel på Bengtzing, hon gjorde det riktigt bra, hade helldre sett henne mera och slopat Sven Bertil !
Johan Palm , ja varför ska inte småungarna få se nått dom gillar, jag förstår inte "kornerliaelviras" Resonemang men du är väll en sådan där självgod människa som enbart ser till ditt eget intresse.


Johan Palm Liseberg 2009

 
Upplagd av justlikeheroine

ganska dålig film, men ljudet är bra iaf :)

Johan Palm - Lotta på Liseberg


Johan kom undan med livet i behåll


Johan Palm uppträdde hos Lotta på Liseberg - utan kravallstaket. Foto: Lennart Rehnman

Artisten Johan Palm uppträdde i går hos Lotta Engberg inför skrikande fans. Men för ovanlighetens skull utan kravallstaket.

Den sittande publiken fick nämligen gå fram till scenkanten under Johan Palms låtar, bara centimeter från stjärnan.
- Jag gillar att stå nära publiken och ser det som något kul. Det är en utmaning att komma undan med livet i behåll, säger han.

Av Christofer Byström


Alla hjärtans allsångskväll


Bild: Ciprian Gorga
Zara Nätterdal och Charlotte Lindén med budskapet "Keep ur hands off Johan"

Till skillnad från förra veckan hedrade solen inte allsångspubliken med sin närvaro. Det gjorde däremot Sven-Bertil Taube, Linda Bengtzing och Johan Palm - en gentleman, en nybliven mamma och en flickidol.

Det är en tapper allsångspublik som letat sig till Stora scenen och troget väntar i regnet innan måndagskvällens show. Och trots att molnen hänger kvar kvällen igenom slutar ändå regnet falla bara minuten innan det hela ska börja.

Först ut är Sven-Bertil Taube som presenteras som urtypen av en gentleman och sjunger ett par av pappas visor och en av Nils Ferlin, allt klädd i en rosa skjorta som får honom att fint matcha soffan på scen. Efter honom är det dags för Linda Bengtzing att bjuda in till allsång. Hon inleder med ett pulserande medley av sina tre schlager-hits och väcker publiken på allvar. Trots att hon för bara sex veckor sedan blev mamma till en liten flicka hoppar och studsar hon på ett sätt som inte ens kvällens tredje gäst ska kunna mäta sig med.

Denna tredje gäst är ingen mindre än flickidolen Johan Palm. Sedan han blev känd som den oskyldige och smått androgyne rockpojken under Idol 2008 har han fått en stor och trogen fanskara runt sig - i huvudsak unga tjejer.

Zara Nätterda från Örebro och Charlotte Lindén från Floda har väntat utanför Lisebergs grindar sedan 23.00 i söndags kväll. Zara är genomblöt efter det senaste dygnets regn, men Charlotte tog med sig ombyte. Ingen av dem har ätit något att tala om under de senaste 20 timmarna. Allt för att få en plats närmast scenen. Men före kvällens allsång är förväntningarna och humöret ändå på topp. De ska ju få se Johan Palm.

- Vi hoppas på en hel massa Johan och en hel massa allsång, säger Charlotte och tittar leende på Zara som direkt poängterar att de inte är som andra Johan Palm-fans.
- Vi vill inte vara desperata och skrikande som alla de andra. De är ganska respektlöst att bete sig så, säger hon.

Kvällen till ära har tjejerna, som sett och dessutom pratat med Johan flera gånger tidigare, gjort en banderoll med texten "Keep ur hands off Johan" som de tänker hålla upp för att visa Johan sin ovillkorliga kärlek.

När Johan Palm kommer ut på scenen slås hela planen framför Stora scenen av öronbedövande skrik. Den numera välkända Johan Palm-hysterin sätter in och vakterna lyckas till slut inte hålla tillbaka de hundratals skrikande tjejerna - och killarna. Däribland Charlotte och Zara.
Det finns något för alla typer av hjärtan, gammal som unga, denna kväll på Liseberg.

Joakim Andersson


Johan Palm på Stadsfesten i Skellefteå

Har fått tillåtelse av fotografen Carina Hedlund att lägga dessa bilder på min blogg.

Dessa fotografier kan köpas genom att kontakta:

Fotograf: Carina Hedlund
carina@musicstage.se
www.musicstage.se


Tack ännu en gång Carina!

För att komma direkt till Carinas fotografier på Johan:

Musicstage.se

Lotta läxar upp Johan PalmLotta Engberg kör vidare på Liseberg under reklampauserna i tv. Men du behöver inte missa det för det! Ta igen det på TV4 Play.

Johan Palm - Allsång Liseberg


Räkna med att det kommer att vara trångt framför scenen när Idol-favoriten Johan Palm uppträder hos Lotta på Liseberg. Foto: TV4

"Vi är släkt"

Mörka moln lurar över Liseberg när kvällens allsång på Liseberg drar igång. Och ljusa skrik ekar när Lotta Engberg presenterar kvällens flickidol Johan Palm.
I kvällens program hyllas Evert Taube.

"Hjärtats nyckel heter sång" är temat i kväll när Lisebergspubliken har bänkat sig för allsång. Kvällen är en hyllning till nationalskalden Evert Taube och skaldens son Sven-Bertil Taube är kvällens första gäst.
TIllsammans med den regnklädda publiken sjunger han Sjösala vals.
Lotta Engberg tar tillfället att fråga sångaren om hur det är vara en riktig gentleman.
- Jag är som jag är. Jag öppnar dörrar för att det behagar mig, svarar Sven-Bertil.

"Jag har gråtit en skvätt varje dag"

Kvällens andra gäst är Linda Bentzing. Iklädd en svart klänning och högklackade skor gör hon entré till publikens jubel.
- Jag har gråtit en skvätt varje dag, alla här är någons barn, svarar hon och visar med handen ut över publiken, när Lotta Engberg frågar om hur det är att ha blivit mamma.

Skrikande fans

Sedan är det dags för kvällens sista gäst Johan Palm. Idol-favoriten får kvällens högsta skrik och framför scenen trängs fansen med hans namn skrivit i pannan.
- Samborombon får mig att le, svarar Palm på Lotta Engbergs fråga om hans förhållande till Evert Taube.

"Vi är släkt"

Men kvällens mest förvånade är antagligen Sven-Bertil Taube som ser ut att undra var Lotta Engberg är på väg när hon visar upp ett släktträd som sträcker sig tillbaka till 1500-talets Skottland och överstedomare Georg Spalding.
- Min farmors mormors mormors farfars farfars farfars sondotters dottersons sondotters sonsons sonson är Sven-Bertil Taube. Fattar du att vi är släkt, utropar Engberg och kramar Sven-Bertil Taube.

Av Kerstin Abrahamsson


Halvtid för allsången i Gränna hamnMåndag 27 juli

Tre av fem allsånger är avklarade och vid söndagens föreställning njöt 1.500 personer i publiken av ett strålande väder. Nanne Grönwall, Johan Palm, CC & Lee, Özz Nüjen och Inger Nordström bjöd på förstklassig underhållning och publiken svarade med att sjunga ut ordentligt i allsångerna.


Nostalgitripp - Johan i "Eftersnack" Finalen - 2008-12-12


Johan Palm och jag

Allsången i Gränna och vi märker snart att det är något annorlunda som händer. Flickor i alla åldrar håller sig nära scenen och kön utanför börjar ovanligt tidigt att ringla utanför biljettluckorna. Efteråt får jag höra att tre tjejer har åkt från Eskilstuna för att lyssna på Johan Palm, inte bara idag, de följer alla hans spelningar under hela sommaren. Kapsylmästaren P berättar efter spelningen att han sett flickor stå och gråta framför scenen när JP sjunger. Innan hela evenemanget drar igång frågar arrangören om de inte tycker att jag (undertecknad, moi) är sötare än Johan Palm och jag kan inte minnas när jag sist kände så mycket negativ energi riktad mot mig som den som manifesteras i ett 'nej' vrålat av hundratals tjejer. Jag hämnas genom att spela fel på Antidote. När Palm sedan skall leda allsången genom att gå ut bland publiken har han ett led med uppskattningsvis femtio småflickor som följer varje steg han tar. Med kameror i högsta hugg. Och jag är rätt glad att Johan Palm är sötare.
     Jag får nöja mig med bilden på Charlotte Perrellis blogg. Det är där jag hör hemma. Chic.

2009-07-27 @ 10:36:46

walkingbass

Roliga hysterikor efter Johan Palm

27 juli måndag

Populärast på allsången i Gränna hamn i söndags var utan tvekan Johan Palm.
Kjell gjorde fansen avundsjuka när han berättade att han minsann intervjuat artisten.
De hade själva hoppats på en kram men allt de fick var en slängkyss.

"Securitas sa att vi fick fråga saker men inte slänga oss över honom"


 


Johan Palm* i Gränna 26/7-09 ~ Allsång

Upplagd av JohanPalmFanX

Synd att de "glömde bort" Henrik i presentationen!

Johan Palm i Gränna - Upplagda av klausbowie


Min dotter träffade Johan Palm i Eskilstuna, hihihiTv-Programmet i Aftonbladet Måndag 2009-07-27


Nu har jag fått hem min nya t-shirt -Johan Palm- som jag beställdeVad tycker ni? Gulligt eller hur?


Nostalgitripp - Johan i "Eftersnack" Del 2 - 2008-10-17Ledsen men ljudet är inte sykronisk, det ville inte funka.

Spännande kväll väntar hos Lotta

När idolen, Johan Palm står på scen tillsammans med en sjuk Sven-Bertil Taube och en mammaledig Linda Bengtzing känns det som att vad som helst kan hända hos Lotta på Liseberg ikväll.

Kvällens Lotta på Liseberg kan bli en av de mer spännande upplagorna. När idolen, Johan Palm står på scen tillsammans med en sjuk Sven-Bertil Taube och en mammaledig Linda Bengtzing som gör sitt enda framträdande i sommar, känns det som att vad som helst kan komma att hända.

Kvällens poetiska tema Hjärtats nyckel heter sång, innebär massor av Taube-låtar passande nog när Taubeupplaga Sven-Bertil är på besök. För lite drygt två veckor sedan skulle han uppträda på Taubespelen på Orust, men var tvungen att ställa in på grund av yrsel.

Linda Bengtzing, som födde en dotter för knappt två månader sedan, har tagit en timeout från rampljuset och gör ett undantag för att vara med i Lotta på Lisberg ikväll. Och till Expressen utrycker hon sin oro för att sjunga inför publik för första gången efter graviditeten.

- Det är läskigt, när man är sångerska kan mycket förändras när man fått barn. Men jag har nog lyckats skrämma bort alla hjärnspöken, säger hon.

Men galnast kommer det nog bli när den 17-åriga flickidolen Johan Palm ska ge sig ut i publiken med en mikrofon. På Allsång på Skansen häromveckan fick han sig en försmak på vad allsång innebär, men där kunde han tryggt gå runt längs ett staket som avskiljde honom från fansen. På Lisberg finns inga sådana faciliteter. Något som kommer som en överraskning för Palm när GP pratar med honom.

- Har de inte? Ja, det blir lite mer läskigt, men spännande, det blir en utmaning.

Kvällen allsång börjar klockan 20 och är den sjätte omgången av åtta under sommaren.
Sofia Sjölin


Nostalgitripp - Johan i "Eftersnack" Del 3 - 2008-10-24


AllsångIngen mindre än Johan palm var där. Han är så snygg! Och så bra! Nej, skjut mig.
Det är sant. Han var där. Fjortisfansen också. Tyvärr.Tänk er han sjunga peps persson. Ungefär så. Men "kan han så kan vi" Vi sjöng för glatta livet.

Özz Nujen
var där också och gjorde allt mycket roligare. Efteråt gick han förbi oss så vi vinka lite i förbifaten. Sen kom han i sin bil och tutade på oss;D grr. Han gjorde hela kvällen.
Om det råkade vara så att ni inte va där så kan ni lyssna på vår skönsång på fredag och söndag på p4.

Kram & puss


Rolig karta i Nya Frida nr 15


Nostalgitripp - Johan i "Eftersnack" Del 5 - 2008-11-07


Johan Palm klättrar upp igen på albumlistan

37( 53)
/ 9/
JOHAN PALM
MY ANTIDOTE
 
EPIC
SME 88697507432

Johan Palm i Expressen Fredag 23-25 juli


Nostalgitripp - Johan i "Eftersnack" Del 6 - 2008-11-14


Taube-kväll på Liseberg


Sven-Bertil Taube, Linda Bengtzing och Johan Palm gästar Liseberg. Foto: Scanpix

Taube, Palm och Bengtzing gästar Lotta


På måndag har Lotta på Liseberg tema Taube och Lotta får besök av Taube själv, i form av Sven-Bertil, stjärnskottet Johan Palm och schlagerveteranen Linda Bengtzing.


Från Stora scenen på Liseberg drar Lotta Engberg fullt hus när hon sjunger allsång med kända artister och publiken. Sedan sommaren 2004 leder Lotta allsången från Liseberg i Göteborg.


Lotta gästas av kända artister och svenskar som uppträder med egna nummer inför publiken som sjunger med under ledning av Lotta och kapellmästaren Curt-Eric Holmquist. Både publiken och tv-tittarna har även möjlighet att delta i ett lotteri.


Avsnitt 6 av 8.


Publicerad 23 jul 2009 14:30

TV4


Hallå... Johan Palm

Uppdaterad: 2009-07-25 21:35Vi har snackat allsång och matshopping med flickidolen Johan Palm som gästar Lotta på Liseberg på måndag.

Hur är läget?
- Det är fint, hur är det själv?


Bara bra tack, vad gör du?
- Jag är på väg hem, jag har varit på ICA och handlat lite mat.


Jaha, vad blir det?
- Kyckling av något slag, och lite ris.


På måndag ska du vara med på Lotta på Liseberg, vad kommer att hända där?
- Ja, jag ska ju vara med på allsången, det ska bli hur jäkla kul som helst.


Vad ska du sjunga?
- Eeh, jag kommer inte riktigt ihåg, det blir någon Taubelåt, den där Fritiof och Carmencita. Men jag vet inte om det är en eller två egna låtar jag ska sjunga. Jag kom precis hem nu så jag ska fråga brorsan, vänta lite.


Okej.
- Jag ska sjunga min första singel Emmy-Lee i sändning och min nya singel Antidote i pausen.


Trodde du att du skulle vara med om allt det här för ett år sedan?
- Nej, hade jag trott det hade jag varit totalt dum i huvudet. Det här är verkligen stort, otroligt stort.


Är det något du har drömt om?
- Det där med allsång har jag väl inte drömt om, det är väl inte de typiska visionerna och inget jag tänkt på, men när jag väl fick förfrågan tyckte jag att det var jättekul.


Så du tycker inte att du är för cool för allsång?
- Det är härligt att vara med i det folkliga, det är trevligt.


Hur kommer du att tackla alla vilda fans i publiken, på Liseberg har de ju inga staket som på Skansen...
- Har de inte? Ja, det blir lite mer läskigt, men spännande, det blir en utmaning.


Vad tror du om göteborgspubliken?
- Göteborgare är vänliga allihop har man fått för sig. Precis som norrmän pratar ni väldigt glatt, och verkar öppna så det är nog en trevlig publik.


Vad gör du mer i sommar?
- Jag åker runt på turné till alla håll och kanter i Sverige. Vad roligt det är, det är en otrolig erfarenhet!


Så du saknar inte skolan?
Nej, inte särskilt. Men jag ska börja om i ettan på gymnasiet efter sommaren och läsa natur på distans. Men karriären är fortfarande prioriterad.


Sofia Sjölin


JÄTTEMÅNGA Klipp på Johan Palm

den 24 juli 2009

Är de typ bara jag som är 18 år som lägger upp typ JÄTTEMÅNGA klipp på Johan Palm här i min blogg? Jo det är nog så, men det är för att han är så jävla bra. Jag hittade detta klippet, hör ni hon som Gråter HELA TIDEN, hon är med överallt, på alla hans Spelningar.
Shit alltså, tänk om folk blir så mot mig? Jäkligt coolt ändå måste jag säga. Jag känner att han måste fokusera lite mer än alla andra när hela publiken bara vill ta på honom och gråta.

Johan Palm är den coolaste vi har i Sverige just nu. I mean it.


johan palm

24.7.2009 15:14

i dagens tidning gav jag johan palm fyra marhällor... "FYRA MARHÄLLOR?!" tänker ni, "ÄR DU HELT SLUT I HUVUDET?!" om JAG skulle ha läst tidningen och sett att någon gett JOHAN PALM fyra marhällor skulle jag ha reagerat så i alla fall. svaret är nej, jag är inte helt slut i huvudet. en del av mig vill förklara detta höga betyg, den delen ska få göra det nu.


jag gillar inte johan palms musik, jag tycker inte att den är speciellt bra, inte alls faktiskt. de fyra marhällorna förtjänar han på grund av hans engagemang. wow säger jag bara! när han sjöng med sin pojkbräckliga röst medan han slängde runt med sina taniga armar och trampade takten helt i otakt med de där pinnarna man kallar ben - wow. han gav allt helt enkelt, DET gillar jag.

XIT 


Nostalgitripp - Johan i "Eftersnack" Del 7 - 2008-11-21


Johan Palm - Mariehamn


Moa fick sin drömdejt


Foto: Andreas Dienert

Publicerad: idag 19:09


Lokalt Moa Clemes, 13 år från Hammarland, blev den lyckliga vinnaren att få dejta popstjärnan och flickidolen Johan Palm i går. Efter träffen nere vid Ångbåtsbryggan säger Moa att det inte var några problem att få igång snacket.
- Vi pratade om allt möjligt. Mest musik, men också om Åland och kaninhoppning.
Moa Clemes och Johan Palm var nog båda två lite nervösa vid första anblicken. De skakade hand utanför Adlon där Johan hade sitt hotellrum (i dag är han åter i Stockholm) och började ställa basfrågorna till varandra.
Vi åkte till Ångbåtsbryggan för att testa på tandemcykling men det blev inte så mycket cyklande.
- Jag hade med mig kläder för att cykla men sen när jag såg cykeln blev jag lite rädd om jag vågar, säger Moa.
Johan var inte heller överförtjust.
- Nej, jag tror inte det är något för mig. Jag vill nog hellre göra något lugnt, sa han.
Så det blev en fika inne på caféet. Och när dejtingparet väl satt sig ner pratade de på som att de känt varandra länge.
- Vi pratade om musik och lite om Åland och färjor och så. Ja, hon är väldigt social, säger Johan med en överraskad ton.
Moa berättar efteråt att dejten nog blev som hon tänkt sig.
- Ja, han var trevlig. Vi pratade mest musik, säger hon.
Har ni samma musiksmak?
- Ja, nästan. Men han gillar mest glamrock och David Bowie och så där. Jag gillar japanska band..
Under dejten dök Moas kompisar plötsligt upp. Och en svensk tjej kom fram och ville ha Johans autograf.
- Min kompis Ida är inte så förtjust i honom, men efteråt sa hon att hon blivit jättekär i honom.
Johan tycktes också ha en trevlig stund.
- Det var riktigt kul, sa han när vi vinkat av Moa och närmat oss hotellet igen.


Matig förberedelse
På kvällen uppträdde Johan sedan inför en poplysten publik på stora scenen i Mariepark och förberedelserna innan hade varit något matiga.
- Jag har ätit en ordentlig köttlunch vilket är en klar fördel. Nu är jag lugn.
Moa fanns på plats och med sig skulle hon ha ett paraply Johan kunde signera, då hon glömt ta med sig det till dejten.
Nu vill vi veta, vann du hans hjärta?
- Man hoppas ju på det. Det var väl mer kompisaktigt och inte så kärleksfullt. Men riktigt roligt!

cecilia.lindvall@nyan.ax

nyan.ax


Var allsången verkligen bättre förr?TV

Jag är en kille i 20-årsåldern som då och då tittar på Allsång på Skansen, för att det är något av ett kapitel i den svenska sommaren. Allsångens ledare Anders Lundin må stå i skuggan av Lars Berghagen, men i mina ögon är det inget fel på Anders. Att han inte är lika populär hos de äldre damerna, och till viss del herrarna, som Lars Berghagen var verkar till viss del ha satt sina spår hos folk numera. Men Anders Lundin är mycket rutinerad i rutan och har lett såväl Expedition Robinson som Melodifestivalen. Att ha flera miljoner tittare tisdag efter tisdag är inget dåligt betyg, och om inte Eva Hamilton den övriga ledningen på SVT hade trott på Lundin så hade de naturligtvis inte satt honom på den platsen.

Vad gäller de artister som gästar Skansen tror jag aldrig att utbudet har varit så bra. Däremot kan jag förstå dem som tycker att det är fel att man hellre sjunger allsång till en låt av Henrik Dorsin än Evert Taube; det är lite att förstöra den klassiska allsången.

Förvisso har showen moderniserats mycket och är inte som den var på 1900-talet. Det handlar dock om vilken målgrupp man vill rikta sig till. De unga flickorna som skriker spelar en viktig roll och gör verkligen allsången till en show. Förstår ni hur tyst det hade varit utan dem? För att locka den unga publiken till Skansen passar det inte lika bra att plocka in Östen med Resten eller Lill Lindfors, utan då är artister som Håkan Hellström, Johan Palm och Alexander Rybak mer adekvata alternativ.

De äldre damerna som var på plats med nybakat bröd varje tisdag 07.15 under Berghagens tid har jag inte sett till på länge, men de var underbara människor som förgyllde allsången med sitt engagemang. Skillnaden nu är att damerna i dessa dagar är 40-50 år yngre, lite högljuddare, och älskar Johan Palm istället för Berghagen. Kan detta vara ett slags bevis på att Lundin har lyckats locka en yngre publik?

J S


Allsången i Gränna befarar tjejhysteri


Foto: Fanny Revay. 17-årige Johan Palm har fått en stor skara tjejer efter sig. Nu befarar allsången i Gränna att det blir hysteri kring honom igen.

Den oskyldiga 17-åringen Johan Palm har skapat stor flickhysteri efter tiden i Idol. När han kommer till allsången i Gränna på söndag har arrangörerna dessutom höjt säkerheten.
- Vi har extrapersonal om det blir småtjejer som härjar, säger Hasse Lugn , ordförande i Fest i Grevskapet.


Johan Palm, som slutade fyra i Idol och som nu har släppt sitt debutalbum My Antidote, är en av artisterna som kommer till allsången i Gränna hamn på söndag. Vanligtvis har arrangörerna åtta publikvärdar vid varje allsång, men nu har man tänkt om och förstärkt. Sex publikvärdar kommer att kontrollera att allsångsevenemanget inte spårar ur. Anledningen? Småtjejer är som galna i Johan Palm. 17-åringen får dessutom två värdar som bevakar varje steg han tar.

"Vi vill vara på den säkra sidan"
- Om det är nödvändigt får vi se men vi vill vara på den säkra sidan. Det är en ju en familjeunderhållning och här är det fritt tillräde till scenen, så var det ju inte när han spelade på Skansen, säger Hasse Lugn.
- Det bli ju hysteriskt där och vi tar det på fullaste allvar. Vi har extrafolk om det blir småtjejer som härjar. När vi bokade honom var Johan Palm inte så där jättestor, men efter Idol har småtjejerna varit tokiga i honom.
Om Johan Palm får vara i fred återstår att se, men han får iallafall sällskap av Nanne Grönvall, Guldklavevinnarna CC & Lee och komikern Özz Nujen.


Johans Blogg 24 juli 2009, kl 18:39

Tack Mariehamn!

Igår var jag på Åland och gigade, så nu är jag plötsligt ute på världsturné.

Johan Palm, popyngling

Spelar: rock- och poplåtar till många småtjejers förtjusning.
Har: "slunkit in" i Idol där han kom på fjärde plats. Därefter signerade han ett kontrakt med Sony BMG och släppte skivan My Antidote.
Känd för: att han är 17 år gammal och att han trots sin ålder verkar vara en ganska kaxig kille som gör vad han vill.
Vi är: nyfikna på hur det går på Nyans dejt-tävling med Johan och vinnaren Moa.

nyan.ax

Nostalgitripp - Johan i "Eftersnack" Del 8 - 2008-11-28Bitar ur "Eftersnack" Del 8. Sorry för vissa konstiga klippningar men det babblade en del och ville bara ha med Johan.

Nostalgitripp

Inom kort (idag) tänker jag lägga upp en nostalgitripp på Johan i "Eftersnack" som gick i TV400.
Kan bli kul att kolla på igen.
Börjar med Del 8 - Dagen då Johan tyvärr lämnade idol.

Går sedan bakåt i tiden.

Hoppas att ni gillar!!

Johan Palm och Amy Diamond till sommaryranIdolfavoriten Johan Palm och Amy Diamond blir de stora dragplåsterna till Gävle Sommaryra.

I dagarna tre kör stadsbussarna upp till området runt Läkerol arena där det nya arrangemanget Gävle sommaryra arrangeras. Yran går av stapeln 6-9 augusti och förutom Palm och Diamond kommer bland annat Clownen Manne att vara på plats för de lite yngre.

Vid området runt Läkerol Arena kommer det finnas gatuförsäljning och tivoli. Även Brynäs kommer delta och arrangera en så kallad "skills competition".

Jon Wahlqvist


Vinnaren av 3D-bilden på Johan PalmTävlingen är avgjord! Julia Forsberg är den lyckliga vinnaren av ett foto av Johan Palm i 3D. Julia svarade rätt på frågan om vilken låt det var som Johan Palm sjöng som extranummer i Webballsången. Rätt svar var "Hey Jude". Dessutom rörde hon hela redaktionen med sin motivering till varför hon skulle vinna tävlingen:


"När Johan kom till Allsång på Skansen hade jag och min mamma tyvärr inte råd att åka till Stockholm. Det kändes som om jag levde i ett svart hål en hel vecka efter att min mamma berättat det. Men när Johan kom till min stad var det det bästa som någonsin hänt mig. Jag har nog aldrig varit så lycklig. Att ha 3-D bilden på honom, på min vägg, kan påminna mej om vad äkta glädje faktiskt är! Jag kan tänka: "sitt inte här och deppa, gör något åt det" Sedan IDOL 2008 startade har inte bara jag, utan min familj, och många vänner märkt att jag blivit en gladare människa! Och det har jag.. eftersom att Johan medför så mycket glädje, han är en glad människa och det gör så mycket! För mej är han inte bara "min största idol" utan också en så stor förebild, en bra förebild! Och jag behöver bli påmind om det varje dag! Den bilden kan hjälpa mej med det. Så att jag kan bli en lika, härlig, folkkär, positiv och glad människa som Johan!


Grattis Julia Forsberg!
Allsångsredaktionen


Johan Palm - alla tjejers favoritJag ska vara helt ärlig. Förra veckan visste jag inte vem Johan Palm var. Men efter ett kort besök i Hunneboparken vet jag det. Idolidolen Johan Palm är utan tvekan tjejernas absoluta favorit. I Hunnebo var det inte lika hysteriskt som på TV4:s Sommarkrysset, men det var ändå full fart.


Jag var tyvärr på plats alldeles för kort stund för att kunna ge ett omdöme om framförandet utifrån ett musikaliskt perspektiv. Ur ett idolidolperspektiv är dock omdömet tveklöst - Johan Palm dominerar!

Anders Frick - blog

This entry was posted on torsdag, juli 23rd, 2009 at 09:27


En äldre intervju - Johan Palm, artist

Publicerad: 26 juni 2009, 01:15
Senast uppdaterad: 2 juli 2009, 00:10

Vilken fråga är du riktigt trött på att få?

- Det måste vara "Skulle du kunna tänka dig att dejta ett fan?"

Skulle du kunna tänka dig att dejta ett fan?

- Det är ganska irrelevant huruvida de är ett fan eller inte eftersom jag vill dejta dem för deras personlighet och inte vilken musik de gillar.

Många anser att det är okreddigt att vara med i Idol, vad tycker du själv?

- Man kan tycka vad man vill om det, men utan Idol hade jag aldrig blivit känd så jag är evigt tacksam över att det finns.

Vilken är din favorit i Jonas Brothers?

- Kevin Jonas är det en av dem som heter, så jag svarar det. Men egentligen gillar jag den som säger "baby" hela tiden. Fast det gör de kanske allihop.

Har det hänt att du blivit förväxlad med den lille killen i "Låt den rätte komma in?"

- Allt för många gånger. När jag var på efterfesten för premiären av den filmen kom Josef Fares fram till mig och berömde mig för min insats och eftersom det var under Idol-tiden så trodde jag att han menade det jag gjorde där. Sen sa han "men du har blivit mycket äldre nu" och när jag sa "eeh nej" insåg vi båda att han menade killen i filmen varpå vi båda brast ut i gapskratt. Eller jag gjorde det i alla fall. Det verkade nog nästan som om jag hånskrattade åt honom.

Många tidigare Idol-deltagare har försvunnit snabbt från rampljuset, är det något du själv är orolig för?

- Om jag skulle försvinna nu tycker jag ändå jag fått rätt gott om tid i rampljuset. Men bara jag får fortsätta med musiken är jag nöjd.

Du sa en gång att du har tänkt bli snuskigt rik, vilken spelar störst roll; musiken eller pengarna?


- Den här ordningen är det; musik, kändisskap, pengar och till sist vänner och familj.

Vilken är den största missuppfattningen om rockstjärnelivet?

- Än så länge har jag inte upplevt så mycket rockstjärneliv, så en stor missuppfattning är väl att man får leva rockstjärneliv bara för att man blir rockstjärna.

Vilken del av rockstjärnelivet tilltalar dig mest då?

- Jag hade gärna velat kasta ut en tv genom fönstret, men det finns för få tjocka tv-apparater i dag och det är lite fjolligt att kasta ut en flatscreen. Så det ser dåligt ut.

Vad är det trögaste någon någonsin sagt till dig?

- Det är inte något någon sagt till mig. Men tv-reklamen för mitt debutalbum där jag säger "Mitt första debutalbum" som är ett väldigt uppenbart skämt, hamnade på Floskeltoppen i Aftonbladet för att någon kommenterade att man inte kunde ha ett andra debutalbum.

Har du läst Bibeln?

- Små fragment, inte ens vanliga fragment utan väldigt små fragment. Fast det var nog bara när jag skulle konfirmeras. Eller så var det ur psalmboken, jag vet inte.

Får man skämta om allt?

- Ja, men inte i alla sammanhang.

I vilken film hade du velat att ditt liv skulle utspelas?

- "Brokeback Mountain". Det verkar så mysigt med manlig kärlek.

När har du varit som närmst att ta någon annans liv?

- Just nu när du ställde den frågan.

Nämn något som är otroligt underskattat?

- Jonas Brothers's integritet.

Om du skulle vara blottare för en dag, vem skulle du visat dig för?

- Jag skulle blottat mig för Kevin Jonas, för att jag vet att han skulle uppskatta det. Jag upplever nämligen mig själv som en generös människa.

När känner du dig som en nörd?


- Varje ledig stund när jag inte är framför en kamera. Jag tillbringa väldigt mycket tid framför datorn med tv-spel och liknande.

Använder du dig av vita lögner?

- Ja, det gör jag, Snygg tröja förresten.

Var det bättre förr?

- Nej, för då fanns ju inte jag.

Religion eller vetenskap?

- Nej.

Vad är ditt slutgiltiga svar?

- Jag säger som Jonas Brothers; "Baby ".


Brew House - arena för ny musik

Under tre kvällar på Kulturkalaset blir Brew House återigen arena för ny musik. Ett flertal rykande färska band delar varje kväll scenen med en redan etablerad headliner.

Konceptet heter NEMIS - New Music In Sweden och är Studefrämjandets satsning på att skapa utvecklingsmöjligheter och speltillfällen för oetablerade band runt om i landet.  

- Det här är en chans för de nya banden att få visa upp sig inför en större publik, säger Andreas Westholm, artistansvarig på studiefrämjandet som i samarbete med Kulturkalaset står bakom evenemanget.  

Varje kväll har sin speciella genre. Tisdag: metal, onsdag: pop/indie och torsdag: soul/pop. Veckans headlines består av metalbandet Marionette som spelade på Metaltown redan innan debutplattan släppts, Molotov Jive med sina episka och stökiga poplåtar och så flickidolen och före detta idoldeltagaren Johan Palm från Mjölby.  

- Om man gillar kvällens headline är chansen stor att man även gillar den övriga musiken den dagen och på sätt kan hitta nya band att lyssna på, säger Andreas Westholm.

Spelprogram (Kl. 18-22 alla dagar)  

Tisdag 11/8:
Deceptic, Honey Mustard, Killing on impulse, One Without, Science of demise, Concrete Legends. Headline: Marionette  
Onsdag 12/8: Taikes, Tread new traumas, Moonlight wranglers, The cat killers, Mole. Headline: Molotov Jive  
Torsdag 13/8: Circus Transmopol, Contra, Alma, The Modcons, Oh Jollity, Pickadoll. Headline: Johan Palm  

Åldersgräns: 13 år

KÄLLA

Johan Palm
Kvällens headline! Flickidolen från Mjölby

Göteborgs kulturkalas i samarbete med Studiefrämjandet Göteborg intar Brewhouse som arena för ny musik även iår. Varje kväll innefattar även en headline. Totalt kommer 18 färska akter spela samt 3 headlines.

Konceptet heter NEMIS (New Music In Sweden) och har varit Studefrämjandets satsning på ny musik i hela landet.


Storleken spelar roll. I alla fall enligt 17-åringen Johan Palm från Mjölby. Sedan han övertalades av sina vänner att söka till Idol 2008 har Johan Palm inte bara skapat hysteri bland fans runt om i Sverige och fått skivkontrakt, han har även bestämt sig: Han vill bli stor, en legend.

Johan Palm har jobbat hårt hela våren på sitt nya material med inslag av britpop. Första singeln Emma Lee släpptes i mitten av april och gick upp som tvåa på singellistan. Debutalbumet kommer i slutet av maj. I sommar åker Johan Palm och hans band ut på turné i landet.

''Jag har inte sett sån här hysteri sedan Beatles,'' sa Laila Bagge om de skrikande fansen som följde Johan Palm under delfinalerna i Idol 2008.

''Det är verkligen mäktigt att få släppa sin egen platta, 2009 känns som att det kommer bli ett roligt år. Jag ser fram emot att få jobba med min musik på heltid,'' säger artisten själv. 


Torsdag 13 Augusti 2009 klockan 20:00 - 20:45

Festplats: Brewhouse

KÄLLA

Nostalgitripp - Johan Palm - det blir dyrt med frimärken i längden!


Nostalgitripp - Är "Idol"-killen Johan Palm, 17 år, landets nästa stora stjärna?


Nostalgitripp - Julporträttet - Johan Palm


Corren 2009-07-22 från KP - 8 frågor till Johan Palm

8 frågor till Johan Palm

1. Vad äter du helst till frukost?
-Kaffe och mackor. Fast idag åt jag kalaspuffar. Jag köpte ett paket och älskar det!

2. Har du någon tjej?
-Nej,inte för tillfället. Och jag längtar inte heller.......har inte riktigt tid. Men om jag
blir kär på allvar är det en annan sak. Då vill man ju satsa på det.

3. Hur länge sover du på mornarna?
-Om jag inte jobbar så ligger jag gärna kvar till klockan fyra! På eftermiddagen, alltså.

4. Vad har du för framtidsdrömmar?
-Att fortsätta med musiken och leva på den. Att nå ut till folk. Och bli svinigt rik, förstås.
Haha! Jag vill ha en stjärna på trottoaren i Hollywood och vara känd över hela världen.
Det tror jag att alla artister drömmer om, fast vissa vågar nog inte säga det.

 5. När blir du ledsen?
-När folk som betyder mycket för mig blir ledsna eller mår dåligt.

6. Blir du ledsen när folk är taskiga mot dig på internet?
-Nej! Det verkar vara riktigt korkade människor som skriver ibland, och det kan man ju inte
bry sig om. På sätt och vis är det bra för en artist att ha folk som hatar en. Då blir det
lite krig mellan dem och fansen,och då hålls lågan brinnande. Men det är ju viktigt att ha
fler fans än sådana som inte gillar en. Haha!

7. Hur mycket tid använder du till att fixa håret?
-Vissa dagar ingen alls. Andra dagar upp till en kvart. Jag måste ha huvudet upp och ner,
fylla det med farliga produkter och riva i det med naglarna.

8. Har du någon hemlis du inte berättat för någon tidigare?
-Ja, att jag tycker det är jättejobbigt att stämma gitarren när andra duktiga musiker lyssnar.
Det skulle kännas så pinsamt om jag stämde fel utan att höra det.

Resultatet av röstningen - Favoritlåt på "My Antidote"

Favoritlåt på "My Antidote"
08. You're Killing me 26
07. Satellite 23
09. More To Her Than Meets The Eye 19
05. Danger Danger 18
06. Antidote 15
01. Teenage Battlefield 14
04. All The Time In The World10
03. Come On 9
02. Emma-Lee 6
10. Let The Dream Begin 4

TOFTS - Will he be a rockstar??

20 juli 2009, kl 08:25


...YES HE WILL!!


Johan Palm är bäst live, då hans raspiga röst kommer till sin rätt!


Underbar lördag spenderades i Rättvik - självklart lyssnandes på Johan Palm och hans band!


Ni som hängt med vet ju att jag blir beskylld då och då för att "ta" andras bilder (mohahaha) Men ni som vet bättre vet ju att jag inte behöver det :D


Jag måste nog väg en 6:e gång den 8:e Aug med :D


Jag VET - jag är Too old for this shit, men det ger jag blanka FAN i ;)


Ett fåtal av alla foton från helgen följer nedan.


Jag var svettigare än bandet - och då var de skapligt svettiga ;)


En liten Notalgitripp - Akustiska smakprov

Måste bara tillägga det att när jag kollat på dessa videor igen att Johan är för härlig. Jag skrattar gott. Som sagt han gör mig glad!
Är det samma sak för er?
 

Vinn en dejt med Johan Palm

Glöm inte att anmäla dig till dejttävlingen med Johan Palm innan det är för sent. Senast tisdag kväll klockan 22 vill vi ha din motivering med namn, ålder och telefonnummer. Besök vårat tält på Rockoffområdet eller maila på redaktion@nyan.ax.

nyan.ax

Nytt bildspel på min Bildblogg

Johan Palm sjunger "Hey Jude".
Johan Palm nästa år?

Punkigt brittpop med härliga svävningar!

Kom igen och säg vad ni tycker!

Sofa Song (Acoustic Unique) The Kooks

 

The Kooks - Sofa Song (Music Video)

Tipset till dessa videor fick jag av:
IRONIA

Johans Blogg 20 juli 2009, kl 21:42

Tack Skara, Hunnebostrand och Rättvik!

Förra veckan besökte jag inte bara ovanstående städer - jag gigade i dem också! I vanlig ordning har det varit skitkul.


På hotellet i Skara bodde jag på rum nummer 217 - något  som enligt Henrik hade varit jävligt läskigt om jag hade läst The Shining. Som tur är har jag inte gjort det. Ska nog ta och göra det snart och se om jag blir retroaktivt rädd.


I Hunnebostrand spelade vi på en klassisk blå folkparkscen vid ett fint gräsområde med höga kullar och låga dalar. Dessutom hade en piratflagga hissats upp i någon flaggstång. Crazy crazy.


Rättvik bjöd på en extraordinärt vacker utsikt vid kusten. Själva spelningen ägde rum i ett gemytligt tält och det blev ett jäkla ös både på och framför scen. Det var dessutom skitvarmt och samtliga bandmedlemmar svettades mer än killen i den där deodorantreklamen.


Jag har bara tagit en bild under dessa dagar och istället för de vackra miljöerna valde jag att fota det minst intressanta av det jag beskrivit i det här inlägget.


Här får ni - en spännande bild på nyckeln och dörren till rum 217:


Johan Palm i Hunnebostrand - More to her


Nettanzz

Mera bilder från Sara Karlsson - RättvikLIPGLOSSARNA

Johan PalmSjövillans festivaltält, Rättvik 18/7
Publik: ca 400Johan Palm från TV4:s Idol-program underhöll i Sjövillans festivaltält på lördagen. Inövat förvirrat, tycker tidningens recensent på plats.


Om någon blir förvånad över följande mening så ska jag ge den personen en glass, men jag måste skriva det ändå: Publiken består till största delen av trettonåriga tjejer. Det är de som ringde in och röstade i Idol, de som har gjort skyltar där det står "WE LOVE U JOHAN" och de som kommer att komma hem till sina föräldrar efter spelningen och hysterisk informera dem om att "han tittade på mig!". The army of Sony Ericsson-kameror. Cubus-eliten.


Vad man än vill kalla dem så utgör de nästan hela publiken. Den är inte så jättestor, men det märks inte, för deras skrik får Sjövillans festivaltält att kännas som Globen.


Och vad gör då Johan för alla de här tjejerna? Jo, han gör sitt jobb. Han har med sig fem kompisar (varav en är hans bror) som är hans band, han sjunger med en inte helt perfekt röst och rör sig med sina karaktäristiskt ryckiga moves.


Trots att han inte ens varit känd i ett år, är lika gammal som jag och inte ens får dricka på efterfesten så känns han ändå som en ganska rutinerad artist. Han vet hur han ska sjunga och hur han ska vara, och han vet vad tjejerna längst fram förväntar sig av honom.


Men samtidigt som han vet precis hur han ska göra, så fortsätter han på sitt varumärke som en lite bortkommen sextonåring. Han är inövat förvirrad, låtsas som att han inte har någon koll alls på vilka låtar han ska spela, och när han ska presentera sitt band så försöker få det att verka som om det är den första bandpresentation han någonsin gjort.


Hela hans överdrivna och inövade jargong som bortkommen liten pojke gör att idolprodukt-stämpeln bara blir tydligare. Jag har så svårt att tro att Johan någonsin kommer att få en chans att vara sig själv och få göra det han själv vill. Och det är lite sorgligt, för han har ju allt som krävs.


Han är snygg, han har fans och han är ju duktig. Och spelningen är verkligen inte dålig. Det är bara det att det känns som att han inte är något annat än just en produkt.


Fridah Jönsson


 Publicerad: 2009-07-20 15:37
DT.SE

Hysteri kring Johan Palm


Det blev hysteri när Johan Palm uppträdde i Rättvik.
FOTO: LINNEA STÅHLBERG

2009-07-20 05:50 
En av tjejerna har skrivit "Johan Palm - jag älskar dig" i pannan och de flesta har skrikit sig hesa redan innan det börjat. Även Johan verkar fundera på hur man ska hantera hysterin.

Vad? Johan Palm med band
Var? Sjövillan i Rättvik
När? Lördag kväll
Publik? Hysteriska
Betyg? DD

Det är skrik, det är gråt, det är svett, tårar, plakat och autografblock. Publiken är nästan uteslutande tjejer och det är precis sådär spänt i luften som när man väntar på sin livs idol. När han anländer in på scenen håller de mindre barnen för örenen på grund av höga jublet som uppstår.

Det roliga är att Johan Palm och hans band skulle kunna vara vilket lokalt demoband som helst. De har ingen scenvana, ingen erfarenhet av att turnera eller bemöta och hantera publik. Johans blick vittnar om en skräckblandad förtjusning till hysterin framför scenen, något jag förstår. Hur hanterar man ett gäng tjejer som skriker att de älskar en, när man själv knappt har koll på vilken dag det är? Bandet ser ut att uppskatta att de inte är lika dragna i som deras sångare, de ser klart mer avslappnade och glada ut än Johan. Och som den vimsiga yngling han är levererar han tafatta mellansnack som bara förstärker intrycket utav ovana och ja, killen är ju faktiskt inte mer än 17 år.

Bandet spelar helt okej, men för ett öra som inte lyssnat in sig särskillt på Johans album så blir man inte direkt tagen med storm. Johan har en häftig röst om han använder den rätt, men jag tror att de ska vara glada så länge de kan rida den här vågen, för den kommer inte bestå i all evighet.

LINNEA STÅHLBERG

DALA-DEMOKRATEN


Johan Palm - Rättvik - Fotograferat av Sara
Se fotografierna här:
LIPGLOSSARNA

Johan Palm - 18/7 Rättvik

Av sarris121Johan Palm i Rättvik - Fotografier av Tilda Björklund

Det finns massor av fotografier på hennes hemsida!

STARCRAZY

Och på hennes blogg


Angående bilderna från Skansen och Grönan

Detta bjuder jag på så ta för er. Jag älskar er alla fans till Johan och Johan ska spridas så alla mina bilder där är det bara att ta hem och föra vidare.
Dom är snappade från filmerna så det är lugnt.

Jag älskar att dela med mig.

Hoppas ni gillar!

Johan Palm - Sommarkrysset

Bilder på Johan Palm - Växeln Hallå

Bilder från Rättvik tagna av Sara

Sara har tagit dessa härliga bilder från Rättvik.
Fråga henne om lov om ni vill låna dem.

Bilder på Johan Palm - "Emma-Lee" på Skansen


Bilder på Johan Palm när han sjunger "Hey Jude"Svensktoppen: Långkörare dominerar

Publicerad 19 juli 2009

Veckans svensktoppslista bjuder inte på en enda nykomling. I stället är det långkörare som Malena Ernman, Lars Winnerbäck & Miss Li och BAO med Helen Sjöholm som dominerar.


Störst förändring står "Idol"-tvåan Amanda Jenssen för. Hon hoppar upp fyra placeringar.


1. (1) Malena Ernman: "La voix"

2. (2) Lars Winnerbäck & Miss Li: "Om du lämnade mig nu"

3. (3) BAO med Helen Sjöholm: "Du är min man"

4. (4) Tomas Ledin: "500 dagar om året"

5. (9) Amanda Jenssen: "Greetings from space"

6. (6) The Refreshments: "Keep movin' on"

7. (5) Sarah Dawn Finer: "Moving on"

8. (7) Caroline af Ugglas: "Snälla snälla"

9. (10) Arash & Aysel: "Always"

10. (8) Heat: "1000 miles"


Nya utmanare:


11. Pernilla Andersson: "Ystad badflicka 1957"

12. Jaqee: "Kokoo girl"

13. Rolandz: "Eda Lee"

14. Johan Palm: "Emma Lee"

15. Cajsa Stina Åkerström: "Dagen är vaken"


Svensktoppen sänds söndagar i P 4. Röstningen sker med hjälp av en statistiskt utvald jury i åldrarna 16-79 år.

KÄLLA


Johan Palm & Bandet

Johan Palm

Henrik Palm

Simon Janlöv

Mats Ericsson

Steve Christersson Frend

Adam Lundberg


Johan Palm                                             Henrik Palm

Simon Janlöv                                          Mats Ericsson

Steve Christersson Frend                       Adam Lundberg


Allsång i Gränna HamnI sommar blir allsången från Gränna hamn hela Sveriges Radios allsångsprogram!


Programmet spelas in i Gränna hamn kl. 19.00 söndagarna: 12/7, 19/7, 26/7, 2/8, 9/8 och sänds efterföljande fredag kl: 11.03 i SR Jönköping och SR Östergötland och på söndagar kl. 12.03 över hela landet i P4 med start 19 juli


Under fem söndagar med premiär den 12 juli spelas allsångerna in för sändning i Radio Jönköping och Radio Östergötland påföljande fredag.


Nytt för i år är också att hela Sverige kan lyssna till allsångskvällarna söndagen efter det att de har spelats in.


Producent för allsången i Gränna Hamn är Calle Wisborg och han var lite hemlighetsfull när det gällde artisterna, men klart är ändå att vi bland annat får lyssna till och sjunga med Charlotte Perrelli, Sten Nilsson, Johan Palm, Scotts och Nanne Grönwall.


Det är också en riktig överraskning klar till finalprogrammet så förutom dessa artister kommer också en komiker att medverka vid varje program för att få in lite humor i Allsången också.


Ny programledare för i år blir Peje Johansson från Radio Kronoberg. Ni har också hört honom i P4 Riks i helgmorgon och som inhoppare för Lisa Syrén i Ring så spelar vi.


En spännade och het sommar ligger alltså framför oss vid Allsången i Gränna Hamn 2009.

INSPELNING 26/7 kl 19.00Johan Palm
Mjölbysonen slutade på en hedrande fjärdeplats i Idol. Flickfavoriten har nu ett fått ett tungt skivkontrakt och debutplattan släpps under sommaren. Managern Laila Bagge tror stenhårt på denne 16 årige talang.


Rockoff i MariehamnBoka båtresa inklusive festivalpass 1, 3 eller 9 dagar


Missa inte sommarens höjdpunkt inom rock och pop, Rockoff i Mariehamn. Hos oss köper du ett paket med båtresa t/r inklusive biljett för en, tre eller nio dagar med garanterat insläpp.


Rockoff pågår den 17-25 juli 2009. Bland artisterna kan nämnas E.M.D., Lena & Orup, Caroline af Ugglas, Johan Palm, Markoolio, A Camp, Jerry Williams förutom ett 10-tal andra stora namn.


Paketpris båtresa t/r Åland inklusive konsertentré

  • 1-dagsbiljett 396 kr/person
  • 3-dagarsbiljett 702 kr/person
  • 9-dagarsbiljett 855 kr/person

Köpt biljett gäller valfri kväll och du garanteras insläpp.


Läs mer på http://www.rockoff.nu/rockoff/.


Telefonbokning

Tel 08-452 40 00. Bokningskod ÅKROCK.


Gäller ej specialkryssningar eller charter. Begränsat antal platser. Åldersgräns. Ta med ID-handling. Reservation för ändringar.

VIKING LINE


Johan Palm i Hunnebostrand - All the time in the world


Nettanzz

Johan Palm i Hunnebostrand - Emma-Lee


Nettanzz

Jag borde nog skämmas?...

2009-07-17 kl. 18:32

God afton allesammans!
Jag sitter just nu hemma och har precis börjat koka upp vattnet till tortellinin som är en del i maten som jag nu ska laga klart lagom till att Moa kommer hem ifrån jobbet. Jag sitter just nu och spelar lite musik ifrån Spotify och fick plötsligt en låt skickad till mig av en polare över msn. Det var Johan Palms låt "Emma Lee". Jag har aldrig (och då menar jag aldrig) tyckt om honom och alltid ratat honom för hans otroligt ynkliga, barnrumpsfyllda utseende och röst. Men nu, av någon anledning, så har den här låten fastnat som fan och jag sjunger faktiskt med i refrängen och tycker att låten är bra. Jag kan då inte komma ifrån tanken angående om jag kanske ska skämma lite på grund av detta?


Jag menar - Johan Palm?

Men ja, låten har hur som helst fastnat och jag kan inte säga annat än att den faktiskt är riktigt bra. Nu vet jag inte hur pass mycket de har retuscherat hans röst med datateknikens under som man kan ta till i dag, men det spelar egentligen mindre roll. För låten bygger enligt mig på en skön text, bra melodi och ett minst sagt härligt gung. Sen kan man som sagt frågesätta Palm som sångare, vilket inte är den bästa som skapats här på planeten. Men jag trodde aldrig att jag skulle skriva rader som dessa. Att jag faktiskt gillar en låt som Johan Palm, hysterins största flickidol, framför.


För en vecka sedan...

18 juli, 2009 - 12:28 - Ninath

...var Johan nästan hela dagen på Grönan eftersom det var Sommarkryssetdagen förra lördagen. Å jag, Ninath har ju lite semester och har därför inte uppdaterat sidan sedan dess - men här kommer en liten update i alla fall.

Jag var också på plats på Grönan och det var en sån trevlig dag! Tack alla fans som väntade många många timmar på att det roliga skulle börja. Det var en mycket bra stämning på Grönan och många glada och högljudda tjejer på plats... Underbart!

När Johan framförde "Emma-Lee" live så satt resten av de medverkande artisterna och tittade på programmet på en TV-monitor som stod backstage, och det var minsann fler än en som sa "Åh, den här låten är så braaaa..." Backstage på Grönan är så härligt... Det är charmigt men knappast flådigt. Artisterna dricker kaffe ur plastmuggar och äter lösgodis av tveksam kvalitet... Men på TV ser det dyrt och snyggt ut tycker jag!

Det var en magisk lördag på Grönan!

I veckan som kommer åker Johan till Åland för att spela - kika in under "Turné" för lite mer info.

Ha en fin lördag därute!

/ninath


Idolidolen tog Hunnebotjejerna med storm

Hunnebostrand: Förra årets idolfinalist Johan Palm charmade tjejerna rejält, när han besökte Hunneboparken på torsdagskvällen. Konserten var kort och intensiv men väluppskattad av den relativt lilla publiken.

Publiken bestod nästan uteslutande av tjejer, som dock långt ifrån fyllde parken. Kanske berodde det på den sena timman, kanske på att allmänintresset för idoler från Idol måhända inte är större.


Men de som var där var väldigt nöjda efter konserten.

- Han är så söt, säger Rolly Fermelin från Stockholm.

- Han sjöng så bra, säger hennes kompis Carly Jensen från Drammen i Norge.

- Vi har väntat jättelänge på det här, säger de i kör.


När de för höra att Johan Palm skriver autografer lite längre bort, skriker de "iiiiihh" och rusar bort för att få en namnteckning av den store idolen.


Först i autografkön står Olivia Svensson, som får en signatur på sin keps. Strax efter kommer Alfons Hansen från Strömstad. Han vill ha en autograf på ryggen av sin T-shirt, för att han tycker att det är så coolt.


Intresset för artisten från Mjölby var stor bland besökarna. Det var tack vare en fjärdeplats i fjolårets TV-tävling Idol som han blev känd för svenskarna. I maj släppte han sin första skiva och för drygt två veckor sedan var han med i Allsång på Skansen.

Anders Frick

BILDEXTRA


Johan Palm röjde loss på scenen i Hunneboparken. Publiken lyste dock med sin frånvaro.


Johan Palm skriver autograf på Olivia Svenssons keps. Olivia stod allra först i den långa autografkön.


Johan Palm charmade Hunnebopubliken under 45 intensiva minuter.


Tjejerna ger upp ett skrik när Johan Palm går ner för scenen. Notera särskilt texten "Framtida fru Palm" som en av idolens beundrare skrivit på armen.


Rolly Fermelin och Carly Jensen är stora fans av Johan Palm, eftersom de tycker att han är söt och sjunger så bra


Mera bilder på bröderna Palm på premiären av Brüno

Expressen "Fredag"Aftonbladet "Klick"


Ett dragplåster till allsången

Publicerad 17 juli 2009


Även Johan Palm kan få problem - här har en av hans gitarrsträngar gått sönder.

Fotograf: THOMAS KÜHNEL

Strängar gick av, förstärkare sprängdes, strömmen gick och ett kraftigt skyfall dränkte publiken i vatten. Det var minst sagt händelserikt när Bert Karlsson tillsammans med Skara IK anordnade allsång i Olins Park i onsdags kväll.
- Allt hade ju börjat så bra, sa allsångsledaren Erica Sjöström chockat när hon såg skyfallet komma.

Och visst hade kvällen börjat bra. Himlen var blå, publiken hade mysigt och flickidolen Johan Palm hade tillsammans med sin bror Henrik redan hunnit bjuda på ett uppträdande. Men när Nanne Grönvall klev upp på scenen efter knappa timman öppnade sig himlen rejält.

Allsången fortsatte trots det fram tills det att bandet C-G och Blåljus uppträdde lite senare. Då gick helt plötsligt strömmen och all musik dog ut. Kvar fanns då bara chockade människor och det kraftigt fallande regnet... Arrangörerna fick dock snabbt ordning på problemet och i takt med att regnet upphörde återgick kvällen till vad den egentligen var, en fest. Publiken fick fortsätta njuta av både Johan Palm, Nanne Grönvall och diverse lokala artister.

När Johan sjöng var det fullt av tjejer ståendes nära scenen.
- Det blir mer nära här, än till exempel på Skansen, säger Johan själv om uppträdandet.
Erica Sjöström från Drifters var kvällens allsångsledare och detta skötte hon på ett utmärkt sätt. Hon var full av glädje och gick runt ute bland publiken och lät dem sjunga med i mikrofonen under allsångerna. Inte ens under det kraftfulla skyfallet försvann hennes glada humör eller skämtande med publiken. En orsak till detta kanske var att Erica själv kunde stå under tak, medan publiken fick trängas under sina paraplyn ute i regnet.

När det händer någonting i Skara är det nästan alltid en viss Bert Karlsson som ligger bakom händelserna. Så var det även denna gång.
- Det gäller ju att någon kan sakerna, säger Bert och syftar framför allt på sitt val att flytta allsången från Fornbyn till Olins park.
- Hit kommer även ungdomarna, så var inte fallet tidigare, säger Bert.

Ja, publiken var av blandad sort och uppgick till närmare 2000 personer, en riktigt bra siffra. En av dem som sjöng var Stig Carlsson från Skara som tyckte så här om Nanne Grönvall:
- Jag gillar henne, säger Stig.
Nanne själv tyckte det var kul att vara i Skara, men insåg att hon har en hektisk sommar framför sig.
- Ja, det har jag, men nästa vecka ska jag ha semester, sa den påpassade sångerskan nöjt.

Semester blir det även för Skaras allsång, åtminstone fram tills den 5 augusti.
- Då kör vi igen, med bland annat Magnus Carlsson från Barbados, avlutar en nöjd Bert Karlsson.

Pontus Pettersson

Bildextra


Johan Palm var minst sagt populär bland tjejerna... 

THOMAS KÜHNEL

Här är Johan Palm - sedd ur beundrarnas vinkel.

THOMAS KÜHNEL

Även Johan Palm kan få problem - här har en av hans gitarrsträngar gått sönder.

THOMAS KÜHNEL

NLT


Tävla om en date med Johan Palm


Foto: Privat

Publicerad: idag 10:56

Lokalt Har du länge velat dejta Johan Palm, eller är du bara nyfiken på rock- och popsångaren? Nu kan du få chansen att träffa honom. Nya Ålands nöjesredaktion lottar nämligen ut en dejt på tu man hand med stjärnskottet.
Senast tisdag kväll vill vi ha din anmälan.

Passa på att besöka Nyans tält i Mariepark för att tävla på plats. Vi hänger i tältet varje kväll mellan klockan 20 och 22. Det går även bra att maila in en anmälan till dejttävlingen. Skicka ditt namn, adress och telefonnummer plus motivering till varför just du ska vinna dejten till redaktion@nyan.ax


Lite info om Johan
Namn: Karl Johan Viktor Palm.
Ålder: 17 år.
Gör: Sjunger så det står härliga till. Lite så där rockigt och ungt men ändå rossligt.
Vill: Desperat gå på dejt med en ålänning. Åtminstone tror Nöje det.
Stjärnstatus: Jodå, efter Idol 2008 pekar det bara uppåt. Hamnade på fjärde plats i tävlingen och nådde senare en första plats på Sverigetopplistan med sin debutsingel Emma-Lee.
Ska: Spela popiga och rockiga låtar torsdag 23 juli klockan 19.30 på Rockoff i Mariepark.
Tävla om: En dejt med Johan torsdag 23 juli mellan klockan 16.00 och 16.30.


Johan Palm kommer till Dalarna

2009-07-17 05:50  - En jäkla grym show där vad som helst kan hända.

I Idol 2008 byggde den oskyldiga rocksångaren Johan Palm upp en stor fanhop av skrikande tjejer.
Det blev ingen finalplats i tävlingen, men resan till fjärdeplatsen hann göra honom populär och skivkontraktet var inte långt borta. Uppståndelsen kring honom verkar han dock ta med ro.
- Det är klart att det är en stor skillnad att bli igenkänd överallt, men jag njuter mest, det är en av sakerna som gör det här så kul.

På Johans debutalbum "My Antidote" finns singeln "Emma-Lee" som när den släpptes i april nådde en förstaplats på Sverigetopplistan. Efter det har spelningarna rullat på, senast besökte han Sommarkrysset och Allsång på Skansen. Men imorgon ikväll är det alltså dags för ett besök på Sjövillan i Rättvik och efter en stunds betänketid kommer han fram till att det är hans första Dalabesök.


"Vad som helst kan hända"

- Jag har fått för mig att Dalarna är fint, och sen har ju Peace and Love festivalen satt det lite på musikkartan också. Men annars är det väl mest dalahästar man tänker på.
När jag nämner att Malena Ernman också spelar samma kväll i Rättvik skrattar han bara.
- Vi kommer nog inte konkurrera om besökarna den kvällen, vi har helt olika publik.
Han vill heller inte berätta så mycket om själva spelningen utan säger:
- När det är live så är det live, lite punkigt sådär, då kan vad som helst kan hända.


LINNEA STÅHLBERG

DALADEMOKRATEN


Johan Palm har inga tvivel


Nyss uppträdde Johan Palm på Allsång på Skansen. Imorgon spelar han i Rättvik i Sjövillans festivaltält.  Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

Rättvik
Imorgon spelar Johan Palm från TV4:s Idol i Sjövillans festivaltält i Rättvik. Vi passade på att dra tio frågor ur hatten för att ta reda på ett och annat okänt om den unga flickidolen från Mjölby.

När tvivlade du senast på det du gör?

- Jag har inga tvivel. Det har varit lite vägskäl och ibland funderar man ju men annars har jag inte direkt tvivlat.

När var senaste gången du var i en kyrka?

- Det kommer jag inte ihåg, men det var inte alls länge sedan. Eller jo, jag har nog inte varit i kyrkan på ett tag. Nu blir gudarna inte glada.

När var du riktigt stolt över dig själv senast?

- Stolt är jag väl ganska ofta. Men riktigt stolt var jag nog när jag uppträdde på Allsång på Skansen. Men framför allt är själva framgången det som jag är mest stolt över.

Hur firar du jul?

- Jag firar alltid med släkten. Antingen hemma eller hos mina farföräldrar. Kanske ute i någons sommarstuga. Det är alltid trevligt att träffa kusiner och käka god mat. Jag firar som vanliga människor.

Är du rädd för småkryp?

- Nej, det är jag inte. Jag gilla en del småkryp men kanske inte getingar. Helst vill man inte ha några småkryp i maten.

Vad ångrar du mest av allt?

- Det vore en total lögn att säga jag inte ångrar någonting men jag kan inte komma på något just nu.

Vilken är den största kärlekshandling du skulle kunna tänka dig?

- Jag vet inte. Hur menar du då? Amputera benet eller något sådant kanske. Men det beror på vem det handlar om. Just nu finns det väl ingen jag bry mig extra om.

Vad har du för dolda talanger?

- Jag kan vissla och blunda samtidigt! Sen är jag rätt bra på att massera också.

Vilken är din senaste lästa bok?

- Totalt hjärnsläpp! Det var jätte länge sedan jag läste en bok. Det är inget jag är så stolt över. Jag började nyss på Låt den rätte komma in men sen slutade jag. Jag kanske borde börja på den igen.

Är du mörkrädd?

- I rätt stämning kan jag vara det. Men oftast inte.

Fakta: turnén:

- Det är hur kul som helst. Det går bättre och bättre. Övning ger. Alla grejer som kräver rutiner som att röra sig rätt och mellansnack.

att vara flickidol:

- Det är skitkul. Det har ju sina fördelar. Det är mer eller mindre hysteri.

framtiden:

- Efter turnén tänkte jag återgå tillstudierna och plugga på distans. Jag tänkte nog flytta tillbaka till Mjölby, skaffa en studio och skriva låtar.


Johanni SandénJohans Forum - Allsångens kändisar levde upp till fansens förväntningar

Re: Träffat Johan?

av max500 16 jul 2009, 22:25


Nu var det ju såhär att det var några som träffade Nanne Grönvall också, men jag skriver allting som handlar om Johan med kursiv text ;D
och jag skrev bort folks efternamn, bara för att ingen ska bli arg på mig.
och ja, det är jag som är Rebeckan i artikeln ;D

Allsångens kändisar levde upp till fansens förväntningar

SKARA: Mötet mellan artisterna som igår uppträdde på allsången och vinnarna i SkLT:s läsartävling blev återigen en uppskattad händelse.
Även om det fanns en viss blyghet från båda sidor.

Att ta en fika med en känd artist som man bara sett på tv är ingni? undrar hon belevat och vänder sig till alla sina tre fikakompisar på en gång.
Samtalet glider snabbt in på hennes senaste framträdande i Vara, på Jordgubbens dag.
- Det har ju blivit som min andra hemtrakt, skojar Nanne Grönvall.

Present
Håkan [efternamn] halar efter en stund fram en liten present i form av en väderpinne av egen tillverkning.
Nanne blir jätteförtjust och sedan pratar hon med Barbro [efternamn] om hennes hobby att virka och brodera.
- Jag är så imponerad. Själv har jag för lite tålamod för det.
När Johan Palm anländer till sitt fikabord är Nathalie [efternamn], 6 år, ganska blyg.
17-årige Johan försöker få igång samtalet.
- Hallå! Vad händer? Ska vi bara prata med varandra, eller vad ska vi göra?
Blygheten verkar nästan smitta av sig.
Rebecka [jag] lider dock inte av tunghäfta.
- Har du inte fått reda på nånting? frågar hon lite spydigt.
Sedan är samtalet igång även vid det bordet.

Snäll
Snacket handlar om hur det är på olika spelningar och om den hysteri som ibland uppstår kring Johan Palms person.
- Det är skitkul. Det är inte så farligt, tycker kändisen.
- Det är mest vid spelningarna det kan bli lite hysteriskt. Jag kan gå och handla i affären som vanligt. Dessutom kan jag ta på mig mörka glasögon, så blir jag som Clark Kent, skrattar Johan.
Sedan kommer Bert Karlsson in.
- Hur är det med dig min lille pôjk? säger allsångsledaren till Johan, som vänder sig om lite generat.
Tjejerna är nöjda efteråt.
- Han var jättesnäll, tycker Rebecka.
- Precis som han verkar vara på tv, säger Kajsa.

Av: Sven Lundstedt
Ur: SkLT 16 juli 2009


Alla mina besökare från lite överallt i världen... Johan sprids!!

   
1.Sweden  
2.Finland  
3.France  
4.Germany  
5.United States  
6.Mexico  
7.Slovakia  
8.Norway  
9.Italy  
10.Spain  
11.Russian Federation  
12.Unknown - European Union  
13.Iceland  
14.Poland  
15.Macedonia, the Former Yugoslav Republic of  
16.Turkey  
17.Austria  
18.United Kingdom  
19.Macao  
20.Cuba  
21.Aland Islands  
22.Greece  

Johan Palm i Skara - Fotograf Gabriella Rokolampi

Johan Palm i Skara

 
FeliciaPalm

JohanPalmFanX
JohanPalmFanX

JohanPalmFanX

Lite fotografier från Gotland av StarOfUsA

Johan Palm - Tv-programmet för 27 juli 2009 i TV14


Johan Palm är med i ännu ett korsord - Se & Hör nr 30


Britney Spears - Globen

Janet | 2009-07-15 00:14


Jag såg Britney år 2001, och det var en show utan dess like. Helt makalöst. Idag kändes det mest som att cirkusen kring Britney var själva showen, och hon var där som ett namn. För "Britney Spears" har blivit större än hon själv. De flesta av mina favoritlåtar var inte med, så det kändes mest som någon slags cirkusföreställning där både artisten och musiken som gjort henne till den hon är, stod i bakgrunden för en underhållande show. Klart det funkar, men jag saknade hjärtat i det..


Lite mat innan konserten med Popp och Johan

Janets blogg


Johan Palm i "Sommarkrysset! Fotograf: Sara


Alices blogg


I Fredags gömde vi oss...


Johan Palm i Se & Hör nr 29Glöm inte att Johan är i Skara ikväll på Allsång i Olins ParkArtister 15 juli

Nanne Grönvall
Johan Palm
C-G och Blåljus + lokala artister
Allsångsledare: Erica Sjöström
och Drifters

Kapellmästare är Lennart Palm.

KÄLLA

Johan Palm & Bandet i Malmö - Fotograferat av Sonia

JOHAN PALM HIMSELF #2


Johan Palm i korsord - Aftonbladet Kryss 13-14 juli 2009 Kändiskrysset


Johan Palm - Sommarkrysset

Fick låna dessa bilder av Tilde Björklund
Till och med Palm har hetare fans

Så mycket bryr sig svenskarna om att Britney Spears är här.

Hysterin, självmorden, sorgen efter Michael Jacksons död vittnar om att hardcorefansen fortfarande existerar. Men inte här i dag. Till och med lille Johan Palm hade skapat mer hysteri.

Men det kanske är lika bra, med tanke på Spears rädsla för kidnappningshot.

Läs hela rtikeln här:


Johan Palm i Hänt Extra nr 30


Min sommartablå: Johan Palm


Johan Palm i Allsång på Skansen. Foto: Carl-Johan Söder

När det är varmt och ljust är kanske inte tv det man prioriterar högst, men den före detta Idoldeltagaren Johan Palm tackar inte nej till ett roligt South Park-avsnitt.


Vad ser du helst på tv en regnig sommardag?

- Simpsons och South Park. Annars någon bra film, gärna komedier. Zoolander är bra till exempel.


Om du fick leda ett sommarprogram, vilket skulle det vara?

- Det vore kul att leda Sommarkrysset och göra jättesvåra kryss bara för att jäklas!


Vem är snyggast i tv-rutan i sommar?

- Alla i bandet A Camp, som var med i Allsång på Skansen samtidigt som jag. Hela det gänget är jättecoola.


Vad skulle du gärna stryka ur tv-tablån?

- De där klockorna som är mellan programmen i SVT. Kan de inte bara ersätta dem med South Park eller något?


Om du skulle vara en tv-serie-karaktär - vem skulle du vara?

- Jag har hört att jag är lik han Jerry i Tre vänner och Jerry. Annars kanske JD i Scrubs, han är väldigt tankspridd liksom jag.


Om du skulle vara med i en dokusåpa, vilken skulle du kunna tänka dig?

- Idol, haha! Nej men Bachlor kanske. Frågan är ju Pest eller kolera, dokusåpor är ingenting man söker sig till. Jag är lite för bekväm för Robinson, men varför inte? Lite miljöombyte är alltid roligt.


Om du fick återuppväcka ett gammalt tv-program, vilket skulle det vara?

- Det första jag kommer på är Vänner.

TV4


Janets bloggGaaah. Har haft världens sjukaste dag. Skulle vilja berätta hela historien, men den är alldeles för lång för att återberättas, och förmodligen inte ens intressant om man inte var med. Hur som helst är jag glad att Johan var där som stöd mitt i all kalabalik. Förlåt, nu gör jag er nyfikna. Men jag lovar, det är inte ens en rolig historia att berätta. Dagen började med en presskonferens på Scandic Malmen, inför Stockholm Pride Festival där jag ska vara med och uppträda. Det kommer bli hur kul som helst! Jag har inte varit insatt i hela Pride-festivalgrejen, men efter att ha hört vilka roliga grejer som är planerade är jag råtaggad! Tycker själva grundidén är helt fantastisk, då det för mig är en självklarhet att man ska få vara precis som man själv känner att man är. Och att hela staden blir engagerad känns riktigt kul! Och tydligen skrev jag upp mig för att hoppa bungy jump...


Sen träffade jag ju upp Palmen för en fika, och nu sitter jag på t-centralen i väntan på min bästa vän (Poppo, har inte varit med i bloggen på ett tag) som ska anlända!

Janets blogg


Johans Blogg 13 juli 2009, kl 19:41

Liten fika med Janet


Johan Palm & Bandet i Malmö - Fotograferat av Sonia

JOHAN PALM HIMSELF #1


Alla stora stjärnor har varit små


Veckolista Album - Vecka 28, 10 juli 2009

Johan upp 10 platser

39( 49)
/ 7/
JOHAN PALM
MY ANTIDOTE
 
EPIC
SME 88697507432

SVERIGETOPPLISTAN

Johan Palm & Bandet i Malmö - Fotograferat av Sonia

RESTEN AV BANDETUnga artister drog 6000

Drygt 6 000 personer njöt av både unga talanger och kändisar som Måns Zelmerlöw och E.M.D vid Nickelodeondagen på Kneippbyn i går kväll.

En talangtävling med fem deltagande ungdomar ingick i skådespelet. Bäst gick det för tioåriga Anna Lundgren från Kalmar och sommargotländska sedan många år. Hon vann med sin tolkning av klassikern "Can't take my eyes off of you" och går nu vidare till finalen och får uppträda för publiken på Liseberg i Göteborg i september.
De som inte gick vidare kunde ändå glädjas åt att få sjunga för en väldigt stor publik.
Talangtävligen Nick Star startade i Visby och kommer att fortsätta med uttagningar på fyra andra ställen i Sverige.
Alla deltagarna väljer ut vardera tre låtar som återfinns på Nickelodeons hemsida och spelar in en egen version. En röstning pågår sedan på nätet och så småningom väljs fem kandidater ut som får uppträda inför publik.
På söndagen hölls första uttagningen på Kneippbyn där Markoolio var konferencier. Husband var E.M.D och artister som Alice, Johan Palm och Måns Zelmerlöw lockade drygt 6 000.


Åsa Sveds

GOTLANDS TIDNINGAR


Johan Palm - Sommarkrysset


Nickelodeon dagen - Johan Palm - Emma- Leeupplagd av Gotlandsbo

Nickelodeon dagen - Johan Palmupplagd av Gotlandsbo

Johan Palm & Bandet i Malmö - Fotograferat av Sonia

HENRIK PALM


Sonia

Johan Palm - Hela du är musik!!!

12 jul kl 09:58, 2009

Johan Palm tror jag har en lång musikkarriär framför sig. Han har en särskid utstrålning. Musiken är medryckande. Det ska bli spännande att få följa hur han kommer att utvecklas.


Jag tycker att det är härligt att lyssna på både nya unga musiker och äldre väl etablerade. På så sätt lever man både i gårdagen och nutiden på samma gång. Man får följa med den nya generationen samtidigt som man är i sin egen. Jag gillar när olika generationer möts. Det kan hända bl a i musikens värld.


När det gäller Johan Palm, så tror jag att jag med hans musik också får följa med in i framtiden.

Läs kommentarerna här:
maskroskvinnan


Johan Palm - Hunnebostrand

JUMPCITY


Presenterar Sommarprogrammet i

HUNNEBOPARKEN - 2 0 0 9


Från den 25 /6 till den 7/8  kl. 15.00-21.00 har vi öppet

hopplandet JumpCity för alla hoppsugna ungar.

Entré 60:-  Vuxna Gratis i Barns sällskap


De dagar JumpCity krockar med kvällsuppträde kortas öppettiderna något.

Vi har tak över anläggningen så oavsett väder har vi öppet JUMPCITY.


Biljetter på dom större evenemangen kan beställas på ticnet.se

Biljetter även hos  Gewerts(Kungshamn), Hunnebokiosken,

Folket Hus Hunnebostrand samt Sotenäs Turistbyrå


I Parken finns Kiosk med Glass, Popcorn, Dricka, Godis, Kaffe, Korv o Bröd m.m.

  

Vid alla större arrangemang

finns även Öl, Vin o Matservering i Parken.


16/7  Johan palm 


 


 Förköp: 170:-   Eftersläpp: 210:-


Beställ biljett till Johan Palm här


Eller ring  077-170 70 70


JUMPCITY

Visby: Nickelodeondagen med Alice & Johan

Idag var det Nickelodeondagen i Visby på Gotland, medverkade gjorde bl a Idoldeltagarna Alice Svensson & Johan Palm. Sedan var även EMD mfl på plats i Kneippenbyn. Nyhetswebben.se

Expressen Söndag 12 juli 2009


Johans Blogg 12 juli 2009, kl 13:18

Resumé

Min aktivitet på bloggen de senaste dagarna har varit lika med noll. Anledningen är att jag har haft fullt upp med annat. Här är en liten sammanfattning av vad:


I förrgår vaknade vi i Jönköping, sedan stack vi till Stockholm där jag hade en liten signering. 


På eftermiddagen var jag och Henrik hos sysslingen Gabriel igen och hade vårt andra jeansmöte. Det verkar lovande!


På kvällen samma dag begav vi oss iväg med tåget mot Gävle för att sedan ta oss ut mot Hedesunda där Alices 18:e födelsedag firades för fulla muggar. Det var skitkul!


Dagen efter vaknade vi hos Alice, sedan var det som säkert många vet dags för mig att sticka till Gröna Lund där det förbereddes inför Sommarkrysset. Efter det var det Sommarkrysset.


Jag och brorsan virrade på kvällen runt på nöjesfältet, sktitrötta, och hade hur kul som helst.


Bilder kommer senare men just nu hinner jag inte lägga upp några. Jag ska flyga till Gotland nu.


Kram!


Johan Palm - Emma-Lee på Sommarkrysset


Johan Palm - Fotografier från Kristianstad från Sonia
Tack Sonia!


Vem var bäst i kvällens "Sommarkrysset"

Glöm inte att gå dit och rösta!

Just nu är ställningen:

EMD 53%
Moneybrother 23%
Johan Palm 20%
Konditorns 2%
Velvet 2%


Johan Palm sätter flickhjärtan i brand

Fansen skriker efter PalmTjejer som hängde i timmar utanför hotellet, tjejer som svimmade, tjejer som skrev hans namn på kinderna, tjejer som skrek ut hans namn.
Omställningen blev stor för Johan Palm, 17. Men nu börjar han vänja sig vid att vara flickidol.
- Det blir inte grå vardag, men det känns mer normalt nu, säger han.

Johan Palm är utan tvekan Sveriges mest populära 17-åring just nu. Redan under "Idol"-tiden stod det klart att Mjölbypågen hade en förmåga att sätta damernas hjärtan i brand.
Efter fjärdeplatsen i talangtävlingen har karriären gått spikrakt uppåt. Debutplattan har rosats av kritikerna och kravallstaketen har fått plockas fram när Palm uppträtt.
På lördagskvällen uppträdde unge Palm i "Sommarkrysset".
- Det har varit hur kul som helst. Ganska högljutt ... De är roligt fortfarande, det blir inte grå vardag att tjejerna skriker så här, men det känns mer normalt nu, säger han efter att han framfört sin singel "Emma-Lee".

Rädda för Palm

Men vad som får folk att skrika hans namn vet han inte riktigt.
- De skriker för att de tycker om mig tror jag, eller för att de blir rädda när de ser mig. jag vet inte, säger Johan Palm.
Under kvällen uppträdde även EMD. Och de vet vad deras artistkollega går i genom.
- Jag kan förstå fenomenet Johan Palm, jag har själv varit där. Han är en glad och sprallig kille, egen och genuin. Det går hem hos folk, säger Danny Saucedo, som tävlade i "Idol" 2006.

Av Victor Johansson


Expressen 11 juli 2009

Johan palm och alice dansar:) 18års kala

Johan palm och alice dansar:) 18års kalas i hedesunda!
Palm får TV4 att höja säkerheten


Foto: Ronny Johannesson

På "Allsång på Skansen" ackompanjerades Johan Palm av skrik, gråt och hysteri.
Inför kvällens "Sommarkrysset" räknar både TV4 och Johan med samma fans-anstormning.
- Det har jag faktiskt bekräftelse på, säger Johan Palm.


Ända sedan första sekunden i "Idol" har Johan Palm varit synonym med horder av tjutande tjejer. Att de dyker upp på "Sommarkrysset" råder det ingen tvekan om.
- Det har jag faktiskt bekräftelse på. Jag spelade i helgen och snackade lite med några av dem. 'Vi kommer på "Sommarkrysset"', sa de, säger Johan Palm.
Även flickfavoriterna EMD uppträder i programmet och TV4 har höjt säkerhetsberedskapen inför kvällens sändning.
- Vi har vidtagit extra åtgärder, ja. Vi anpassar oss alltid efter artisterna och det väntade publiktrycket, säger Lotta Bäck-Remnes, exekutiv producent för "Sommarkrysset".

"Härlig stämning"

Allsångskaoset har däremot bara gjort Johan Palm förväntansfull.
- Vad kul det var! Sådan härlig stämning! Bra drag och mycket folk.
Inte heller "Sommarkrysset"-publiken och tv-tittarna, andra än hans mest hängivna beundrare, känns som en utmaning.

Inga autografer

- Jag lär mig så mycket på min sommarturné - hur man ska röra sig på scenen, få till ett bra mellansnack, få i gång publiken.
Men de trogna fans som hoppas på en autograf efter framträdandet kommer han dock att göra besvikna.
- Nej, någon signering kommer det inte att bli. Men så klart jag ska försöka hinna träffa dem lite, säger han.

Av Linnea Jungert

Fans-kaoset kring Johan Palm

Hotellet där deltagarna i "Idol" 2008
bodde slog larm till TV4 - de kunde inte garantera sina gästers säkerhet på grund av fansen utanför.

När Johan röstades ut ur "Idol" utbröt kaos och en ung tjej svimmade.

Inför "Allsång på Skansen" kom de första fansen tidigt på morgonen, under repetitionerna var skaror av tjutande fans på plats - under sändningen var hysterin total.

Johan dränks i beundrarbrev
och både framträdanden och signeringar resulterar i gråt och hysteri och kräver extra vakter.


Johan Palm till KulturkalasetMia & Klara, Johan Palm och Darin.
Det är några de senaste bokningarna till Kulturkalaset.

Kulturkalaset i Göteborg äger rum 11-16 augusti. I fjol hade man över 600 000 besökare, och Göteborgs stad hoppas så klart på ny succé i år.
På måndagen presenterades ytterligare några namn som är klara för Kulturkalaset, däribland "Idol"-favoriterna Johan Palm och Darin, humorduon Mia & Klara och soulartisten Jaqee.
Sedan tidigare är bland andra Robert Wells, Laleh, Hammerfall, Bob Hund, Hello Saferide, Veronica Maggio och Markus Krunegård klara för Kulturkalaset.

GT

Lyssna på Johan i P4 Kristianstad, Sommarmorgon 9/7

Johan Palm i Sommarmorgon med Malin och Johan.
Medverkande: Malin Nilsson, Johan Pettersson och Johan Palm.Tack Hasse för tipset.

Brew House – arena för ny musik på Kulturkalaset

Under tre kvällar på Kulturkalaset blir Brew House återigen arena för ny musik. Ett flertal rykande färska band delar varje kväll scenen med en redan etablerad headliner.

Konceptet heter NEMIS - New Music In Sweden och är Studefrämjandets satsning på att skapa utvecklingsmöjligheter och speltillfällen för oetablerade band runt om i landet.

- Det här är en chans för de nya banden att få visa upp sig inför en större publik, säger Andreas Westholm, artistansvarig på studiefrämjandet som i samarbete med Kulturkalaset står bakom evenemanget.

Varje kväll har sin speciella genre. Tisdag: metal, onsdag: pop/indie och torsdag: soul/pop. Veckans headlines består av metalbandet Marionette som spelade på Metaltown redan innan debutplattan släppts, Molotov Jive med sina episka och stökiga poplåtar och så flickidolen och före detta idoldeltagaren Johan Palm från Mjölby.

- Om man gillar kvällens headline är chansen stor att man även gillar den övriga musiken den dagen och på sätt kan hitta nya band att lyssna på, säger Andreas Westholm.

Kulturkalaset pågår mellan den 11-16 augusti och bjuder på närmare 800 helt gratis programpunkter. Hela programmet finns på hemsidan: www.goteborg.com/kulturkalaset


Spelprogram
(Kl. 18-22 alla dagar)


Tisdag 11/8:
Deceptic, Honey Mustard, Killing on impulse, One Without, Science of demise, Concrete Legends. Headline: Marionette
Onsdag 12/8: Taikes, Tread new traumas, Moonlight wranglers, The cat killers, Mole. Headline: Molotov Jive

Torsdag 13/8: Circus Transmopol, Contra, Alma, The Modcons, Oh Jollity, Pickadoll. Headline: Johan Palm

Åldersgräns: 13 år


Johan Palm & Bandet (Tivoliparken - Kristianstad)

Dessa foton går att beställa hos Festvalphoto.net
Photographer: Stefan Johansson


Johan Palm - Sjövillan


Partytält på stranden, vid långbryggan i Rättvik. Program länge ner. Det händer på stranden!

18 juli           

Massa aktiviteter både på stranden & i vattnet, beachvolley boule after beach m.m.


Rock & poptema!

(kl:12-20 ingen åldersgräns)


Barnens afterbeach kl:15.00 vid strandcaféet


Unga lokalaband kl:16.00
 

Idol Johan Palm på scenen kl:18.00


Noice
80-tals kanonerna kör alla sina hits, DJ Marina Ingemarsdotter spelar nya & gamla favoriter. Mat & dryck! kl: 21-02

För mer info, biljett eller
bordsbokning ring 0248-134 00,
info@visitsjovillan.se  http://www.visitsjovillan.se/


 http://www.siljan.se/
Siljan Turism
0248-79 72 00

Välkomna!


Johan Palm svarar på Martin Rolinskis fråga

Martin Rolinski undrar vem det är som bestämmer av Johan och hans bror när de jobbar ihop. (Hallå P3)
Medverkande: Johan Palm, Martin Rolinski, Camilla Zamek


Folk på stan om Johan Palm

Hallå P3 har frågat folk på stan vad de tycker och tänker om Johan Palm. Johan kommenterar och svarar på när han senast lagade mat och hur det gick.
Medverkande: Johan Palm, Camilla Zamek


Artistjakt 2009

På scen uppträdde Johan Palm, Pauline och Måns Zelmerlöw
Efter cityfesten kommer sommaryran

Publicerad 4 februari 2009 - 16:38
Uppdaterad 4 februari 2009 - 16:41

Cityfesten i Gävle genomfördes ju för sista gången förra året. Men nu har en privat arrangör presenterat en ny idé om en festival som ska heta "Gävle sommaryra".

Bakom evenemanget står Tomas Gavlén, som tidigare bland annat jobbat med Cityfesten och Havsfestivalen. Tiden för arrangemanget blir 6-9 augusti och festivalen kommer att hållas i området kring Läkerol Arena i Gävle.Johan Palm uppträder där den 8 augusti.


Nöjesbladet 10 juli 2009

Kolla även HÄR

Hysteriska fans fick träffa Johan Palm


Kön var lång, det var många som vill träffa Johan. 

Sara, Lina och Julia ville få sin skiva signerad av Johan - igen.

Johan Palm är hysteriskt populär. 

Nyheter24 fick en exklusiv intervju.

Något som svenska folket kan få lära sig redan i förskolan är att där Johan Palm befinner sig, där råder hysteri.


Efter Idol har hans första skiva My Antidote rosats av medierna och Johan Palm-hysterin är ett faktum. I sommar är han högst aktuell med en Sverigeturné.


Under fredagseftermiddagen befann sig flickidolen i en butik i Stockholm för att signera skivor, affischer, skor och allt annat som fansen ville ha signerat av den förre Idoldeltagaren. Nyheter24 fanns självklart på plats mitt i all hysteri och fick en exklusiv intervju med Johan.


Flickidolen Johan Palm, hur känns det att bli kallad det?

- Det är jätteroligt faktiskt, säger han till Nyheter24.


Du har många hängivna fans. Känner du igen många av dem som har följt dig länge?

- Menar du Maja eller?, säger han och syftar på ett av sina fans.

- Nej, men det är jättekul att ha så många hängivna fans.


Varför tror du att du har blivit så galet populär?

- Det är väl för att jag tilltalar en väldigt ung publik som kan relatera till mig.


Det kan de ju med så många andra också. Kan det vara för att de ser dig som alternativ, någon som går mot strömmen?

- Mitt mål är göra så alternativ musik så att ingen vill lyssna på den. Nej, jag skojar bara. Men jag tycker att det är roligt att gå mot strömmen. Mina inspirationskällor är Bowie, Suede och Babyshambles.


Du har fullt upp nu, men vad gör du i höst?

- Jag börjar plugga igen på distans och börjar förhoppningsvis skriva material till en ny skiva, avslutar Johan för

Nyheter24
.


Johan Palm - Kristianstad
Fotografier: Johanna Wallin


Johan Palm - Kristianstad

 


Upplagd av alokabrowneyes1967

Tyvärr inte hela sånger.

Johan Palm - Kristianstadsdagarna

Foton : Todde Jönsson


Johan Palm träffar fansen i Tivoliparken


Sverige mest missförstådda


Idol-fyndet Johan Palm kom, såg och segrade på årets Kristianstadsdagarna. Bilder: Johanna WallinPublicerad: 9 juli 2009, 01:15
Senast uppdaterad: 9 juli 2009, 23:25

Konsert En fråga: om man jobbar som arrangör, hur kan man då ha så svårt för vettiga arrangemang? Skulle vilja påstå att det är ett totalt hjärnsläpp att boka Johan Palm som ensam artist i Tivoliparken och ta 150 kronor för det. Att publiken svek var ingen överraskning. Att man skulle spela Electric Banana band som uppvärmning var däremot en outsider.

Fast sedan är också Johan Palm Sveriges just nu mest missförstådda artist. Han gör musik för vuxna som säljs till barn och ironiserar över sitt eget kändiskap men blir istället tagen på blodigt allvar. 17-åringar vet ju inte vad ironi är eller hur?

Jag kan tycka att det är orättvist, för att i Johan Palm, har vi vår nästa riktigt stora stjärna. Med ett starkt, om än något tillrättalagt och överproducerat debutalbum i ryggen äntrar han scenen, som vanligt ackompanjerad av flickskrik. Och alldeles snart strömmar det musik ur högtalarna som småbarnen aldrig hört förr; jag tror bestämt att det är punk.

Johan och hans mannar har smutsat ner materialet från skivan så till den milda grad att Sony BMG borde skita ner sig av förskräckelse. Det är ljusår från den skakiga turnépremiären jag bevittnade i Malmö för en månad sen. De "gröna gitarrfingrarna" är ersatta med självförtroende och energi och det låter inte som något annat som trillat ur "Idol"-fabriken tidigare.

Något som slår mig är att det aldrig blir tråkigt att kolla på Johan Palm. Ett litet skrik här eller en melodiförändring där och du har helt plötsligt en annan låt, en bättre låt. Testa det nån gång, EMD!

Givetvis finns det fortfarande saker att jobba på. Hur valpigt charmig showen än må vara så ska man aldrig underskatta rutin. Men potentialen att bli en världstjärna finns utan tvekan där. Önskar bara att det vore fler som fattat det.
 
Johan Persson

Kristianstadsbladet

Johan PalmUpplagd av aliiisias

Rösta på Johan Palm!! Han är bubblare igen, hihi.

Varje söndag ger vi dig Sveriges bästa topplista - Mix Topp 20.

20 av dagens absolut största hits framröstade av dig! Röstar gör du via formuläret här nedan. I Mix Topp 20 hör du också de största Mix Megapol-artisterna berätta om sina låtar och sig själva.
 

MIX TOPP 20 - V. 27


1. Yohanna - Is it true
2. Milow - Ayo Technology
3. Arash/Aysel - Always
4. Anders Fernette - Hungry eyes
5. Pauline - Give me a call
6. Alexander Rybak - Fairytale 
7. Pink - Please don't leave me 
8. Sarah Dawn Finer - Moving on  
9. Måns Zelmerlöf - Hold on
10. Veronica Maggio - 17 år
11. Kim - Here comes the night
12. Beyoncé - Halo 
13. Style - Vill ha dig igen 
14. Kings of Leon - Use somebody
15. Pink - Sober

16. Takida - Handlake Village
17. Fibes oh Fibes - Lovechild
18. BWO - Right here, right now
19. Alcazar - Stay the night
20. Erik Hassle - Hurtful 


BUBBLARE

Alcazar - Burning
Johan Palm - Emma-Lee
Kelly Clarkson - I do not hook up
EMD - Youngblood
Alice - Lady LuckHärlig reklam För Johan Palm till Kristianstadsdagarna!!
Henrik Palm blir frånåkt av turnébussen i Motala.Upplagd av klausbowie

Kom och träffa Johan Palm på Kungsgatan 3!Johan Palm


Signering innan konserten. Johan Palm bryr sig verkligen om sina fansKön är redan ordnad.


Kl kvart över ett börjad folket köa för att se sin idol Johan Palm.

Johan Palm i 3-D

torsdag 9 juli 13:56

Johan Palm i 3-D? Ja, på något sjukt sätt har ett 3-D foto på idolstjärnan hamnat på mitt skrivbord. Jag lottar nu nu ut bilden.


Klicka på länken för att få reda på vad du behöver göra.

http://cm.svt.se/2.110066/1.1620293/vinn_3-d_bild_pa_johan_palm?lid=puff_1620445&lpos=lasMer
Kända artister till ön på söndag

E.M.D, Måns Zelmerlöw, Alice och Johan Palm uppträder


På söndag kommer flera kända artister till Visby.
Då hålls Nickelodeondagen på Kneippbyn.
- Dessutom blir det talangjakt med fem gotländska barn och ungdomar, säger arrangören Joakim Stenhammar.


Söndag kväll blir stjärntät. Då intar E.M.D, Måns Zelmerlöw, Alice och Johan Palm scenen på Kneippbyn. Under kvällen kommer inträdesavgiften tillfälligt sänkas till 60 kronor för alla över fem år och grindarna öppnas klockan 18.00.
- Det blir också en talangjakt där jag och flera av artisterna sitter i juryn, säger Joakim Stenhammar.
Han påpekar att artisten Amy Diamond slog igenom efter att ha blivit upptäckt under en liknande talangjakt.
- Det är fem barn och ungdomar från Gotland som uppträder och en går vidare till vår stora final på Liseberg i Göteborg, den hålls den 4 september.
Under kvällen kommer också figuren Svampbob Fyrkant att besöka sommarlandet och fototillfälle tillsammans med den tecknade figuren utlovas.
Förra året arrangerades den första upplagan av evenemanget. Då lockades 16 000 besökare till Gröna Lund i Stockholm, en vanlig dag besöker omkring 6 000 nöjesfältet. Stockholm, Göteborg, Malmö och Halmstad tar också emot arrangemanget.


Linus Ehn
linus.ehn@gotlandstidningar.se
0498-202420

Gotlands Tidningar


Stefan Stenudd - Intervjua en hjärna som aldrig vilar

DN har intervjuat Johan Palm - men lika snuttifierat, ytligt och meningslöst som vilken kvällstidning som helst. Det duger inte. Kan de inte tänka sig att han har något klokt att säga?

DN är den stora draken, som ska göra på riktigt vad andra tidningar gör till häften. En intervju som de dessutom kallar Söndagsprofilen under avdelningen Livsstil borde därför vara gedigen, med ambitioner att gå på djupet och ge plats åt utvecklade tankar.
I stället är det samma blaj som alltid, med ytliga frågor som inte kan leda till annat än lika ytliga och korta svar.

Ändå är jag säker på att det finns massor av tankar som surrar runt i Johan Palms hjärna. Man märker att den aldrig vilar, varken när han uppträder eller på annat sätt rör sig i medialjuset. Mitt i popcirkusens alla spektakel blickar han omkring sig, observerar och begrundar.
Det är klart att det finns massor av intressanta tankar att vaska fram ur hans inre.

Journalister som inte upptäcker det är bundna av egna förutfattade meningar eller bara för slappa och slarviga. En intervju får liv genom följdfrågor, genom att fortsätta gräva. Det kräver att journalisten lyssnar på svaren, inte bara skuttar vidare till nästa fråga i anteckningsblocket.
DN, om någon tidning, borde begripa och förmå det.Jag har skrivit en del om Johan Palm på den här bloggen. Han har vissa kvaliteter och särpräglade egenskaper som gör att jag tror han har mer att ge som artist de kommande åren än ens hans fans föreställer sig.
Det vore en fröjd att intervjua honom och försöka nå fram till hans konstnärsskaps kärna - och få en glimt av vad han själv egentligen tänker om cirkusen omkring honom.

Jag har tänkt att det vore intressant att komplettera min blogg med intervjuer, för att se hur det kan fungera i bloggsammanhang - någon annans åsikter i stället för bara mitt evinnerliga tyckande.

Så Johan, om du har lust att vara försökskanin - hör av dig. Lite tankeläsning. Men det finns risk att jag skryter om Bowiekonserter jag varit på - och en jag missade för att jag fegade ur.


Johan Palm uppträder i Sommarkrysset


Johan Palm gästar Nyhetsmorgon Foto: Pontus Lundahl /Scanpix

Lördagen den 11 juli så uppträder den forna Idoldeltagaren tillika flickfavoriten Johan Palm i Sommarkrysset. För oss berättade han om nervositet och vem han helst hänger med en varm sommardag.

Vad är det du gillar med Sommarkrysset?

- Jag har ingen jättebra koll, men jag har sett det någon gång och det verkar vara trevlig stämning.


Är du nervös för att uppträda?

- Jag tycker inte att det är så nervöst faktiskt. Det borde vara mer nervöst i och med att det är en tv-inspelning men just därför är det så uppstyrt och säkert. Jag blir sällan nervös så långt innan, utan snarare strax innan jag går upp på scen i så fall.


På lördag uppträder ju även EMD, andra gamla Idoldeltagare. Vad har du som inte de har?

- Äh, det vet jag inte. Vi är helt olika artister, det är svårt att jämföra.


Vad ska du sjunga då?

-Jag har inte riktigt bestämt än. Jag är ju med i ett band och vi kan lika gärna bestämma på plats. Men det blir någon egen låt, helt klart.


Vad ska du göra i sommar i övrigt?

- Jag håller på med en sommarturné, min första riktiga. Den kommer att ta hela sommaren och vi kommer att åka runt i hela Sverige och spela. Vi har redan nu varit från Malmö upp till Kiruna och Skellefteå.
- Om jag hade varit ledig så hade jag gärna gått på festivalen Peace and love och sett bland andra Pete Doherty. Det var hur många bra artister som helst där i år.


Tre självskrivna låtar på ditt sommarblandband?

- Usch, jag har svårt att räkna upp låtar. En självklar låt är i alla fall Vackert väder med Jakob Hellman.


Sommaren är ju flirtens säsong - hur charmar man bäst Johan Palm?

- Jag kan inte ge några instruktioner. Det bästa är att vara någon som jag gillar, haha. Sedan är det bra om man kommer på något eget sätt, vara lite originell. Jag gillar smarta tjejer med utstrålning och humor.


Berätta något roligt sommarminne!

- Man vill ju vara anekdotkillen, som drar sköna historier men jag kommer aldrig ihåg grejerna. Jag tror att den här sommaren kommer att bli den roligaste hittills.


Om du fick tillbringa en sommardag med valfri kändis, död eller levande - vem skulle det vara och vad skulle ni göra?

- David Bowie vore coolt, helt klart, men jag vet inte vad vi skulle göra direkt. Sitta ned och snacka, låta honom berömma mig för att jag är en sådan bra artist, haha! Nej vänta - jag skulle vilja skriva musik med honom! Det vore grymt.


Publicerad 8 jul 2009 16:49   Isabel Mohammar

TV4
 

Mera härliga fotografier från Motala

En anna tjej som var där och fotograferade var Jennifer Hallsberg som har bloggen StarOfUsA.

Fick låna dessa bilder av henne.
Bilderna får inte kopieras eller användas utan hennes tillstånd!


Kristianstadsdagarna

SCENEN!


18*14 m 11 m hög. Scenen är maffig.


Expressen - Onsdag 8 juli 2009


Aftonbladet - Tisdag 7 juli 2009Alex Schulman listar de fem skönaste svenskarna

Nöjesbladet Lördag den 4juli 2009


Ett härligt foto taget av Atrid Palm - Johans kusin


Valborg i Skänninge med typisk motorcykeltitt, Johan ser lagom intresserad ut.

Ta inte detta foto utan att fråga om lov, tack!

Johan Palm till JönköpingHarrys i Jönköping

Sommarkrysset - med Lottodragningen

Tid: 20:00 - 21:15


Svenskt underhållningsprogram från 2006-08. Från Gröna Lunds stora scen i Stockholm bjuds det på klurigheter i kryssform där varje detalj i programmet kan vara en lösning till sommarkrysset. Det blir också liveuppträdanden av folkkära artister samt intervjuer. Programledare: Gry Forssell.
På scenen står Johan Palm, Moneybrother, Velvet och EMD. Programledare är Tobbe Blom.

Recension

Vilket av kryssen löser du helst i "Sommarkrysset"? Snabbkrysset ska lösas på fem minuter medan husbandet och gästartisterna framför ett oväntat låtmedley. Familjekrysset passar hela familjen. Finalkrysset är klurigast men har högst vinstsumma. I kväll är det Tobbe Blom som leder lördagsunderhållningen från Gröna Lund. Sångerskan Velvet sjunger sin Melodifestival-låt "The Queen", EMD framför senaste singeln "Youngblood", Johan Palm sjunger "Emma-Lee" och bandet Konditorns framför ett medley av Britney Spears-låtar. (PM)

TvGuiden


Signeringsspecialare i Sthlm på fredag!

8 juli, 2009 - 17:06 - Ninath


Fredagen den 10 juli gör Johan en liten specialsignering på The Phone House där han signerar "vouchers" (ett värdebevis) helt gratis och fritt... ALLA är välkomna till The Phone House på Kungsgatan 3 i Stockholm (nästan nere vid Stureplan).


http://www.phonehouse.se/Template/Template1.aspx?id=891821


Klockan 14:00 sätter sig Johan med pennan i handen och han håller på till klockan slår 15:00.


Varmt välkomna!

/ninath


Johan Palm vid baren på Brünoefterfesten

Johan Palm var en av flera gäster som igår kom till Rival för att se premiären av Brüno.Johan Palm och hans bror satt båda två och skrattade så de kiknade av filmen och sedan begav de sig tillsammans med alla andra till efterfesten som hölls på Brunogallerian på söder i Stockholm. På efterfesten sågs Johan stå vid baren, det är dock oklart vad som fanns i hans glas.


Quizz "Johan Palm" på FB

Ville bara tala om att jag gjorde en kul grej på Facebook ikväll.

Alla ni som har FB kan gå och göra Johan Palms quizz.
Frågorna är inte så där jättesvåra men man bör nog känna till en del om Johan om man ska få bra resultat.

Ha det så kul!!

Stefan Stenudd kommenterar Johans version av Hey Jude från Skansen

Nina sa...

Stefan, såg du Johan på Allsång på Skansen?
Hans version av Hey Jude var helt underbar. Så otroligt kaxigt att välja en Beatles-låt och göra den till sin egen. Jag vill se mer sånt. Du måste bara se detta, det visades enbart på SVT Play direkt efter direktsändningen.

Stefan Stenudd sa...

Nina, inte vilken Beatleslåt som helst, utan deras allra största singelhit, om jag minns rätt. En härlig psalm, som Beatles gav ett utdraget och maffigt slut.

Johans version är så ledig att den flera gånger är på håret att falla ihop. Dessutom sjunger han med uppenbar likgiltighet för att hålla ton och sådant som det brukar påstås att han inte kan. Också det är härligt respektlöst.

Han är nog ute och dansar en del vad gäller sångtexten, som är knepig för att låten är lång och många fraser ganska lika varandra. I stället lyckas han krama ur sången dess saftiga gung och emotionella eftertryck.

Skön version, just genom sina brister och sitt inslag av kaos - egentligen med den anda som borde höra allsång till.

"Vän av ordning" torde protestera i högan sky. Några skulle säkert kalla Johans framförande hädiskt - men jag tror att Paul McCartney skulle ha kul åt det, och minnas sin ungdomstid på klubbarna i Reeperbahn.Vinn biljetter till Rättvik-spelningen den 18 juli!

7 juli, 2009 - 16:57 - Ninath


Tänkte vi skulle tävla lite om två biljetter till spelningen lördagen den 18 juli på Sjövillan i Rättvik. Det är en spelning där ALLA är välkomna, ingen åldersgräns och inget trubbel. Alla får komma! Läs mer här: http://www.sjovillanstalt.se/


Vi har två stycken biljetter som vi tänkte att en av er ska få lägga vantarna på... För att vinna, svara på detta:


På vilket sätt skulle du göra spelningen minnesvärd för Johan, om du var den som vann dessa biljetter och fick se konserten på plats, med en vän?


Maila din motivering till info.sweden@sonymusic.com senast på fredag 10 juli. (Du som vinner får själv se till att du är i Rättvik på rätt tid lördagen den 18 juli. Vi bekostar ej resa och boende...)


Skriv också din adress och ditt mobilnummer i mailet!


Två godingar som skall på konserten i vilket fall som helst är Sara och Sofie som har gjort den ROLIGA bilden nedan med lite smarriga kex... Fantastiskt!


TACK tjejer!/ninath


Nostalgitripp - Lite äldre och mindre äldre videor från TV Aftonbladet


En liten Nostalgitripp igen - Från SVT Lilla Aktuellt

 

Johan Palm signerar

den 7 juli 2009

På torsdag kommer Idolstjärnan Johan Palm till Kristianstad och Tivoliparken.
Han signerar med start kl. 18:00 och fram till konserten börjar kl. 19:00.
Signeringen fortsätter efter konserten.

Källa

Nattliv och Premiärer

BRUNO

2009-07-06

Borat is so 2006, i år är det Bruno som gäller. Premiären höll till på Rival och det bjöds på drinkar och en hel del skratt.

För eventet stod Nordisk film i sammarbete med Josefine carpentier.


Johan Pråmell, Johan Palm och Henrik Palm    Fotograf: Cristian Quinteros


Johan Palm - KristianstadJohan Palm


Tid:
Torsdag 9 juli 18:00 insläpp

Plats: Tivoliparken

Arrangör: Supportbolaget & KID Skreol


Kid Skreol och Supportbolaget ordnar torsdagen den 9 juli konsert för ungdomar och barn i Tivoliparken då Idolstjärnan Johan Palm intar den stora scenen.

17-åringen Johan Palm från Mjölby slog igenom stort i Idol 2008. I maj kom debutalbumet "My Antidote" och i sommar väntar en lång sommarturné. Första singeln "Emma-Lee" från plattan kom i april och gick upp som etta på singellistan. Albumet är skrivet av bland andra Niklas Frisk, Andreas Mattson, Peter Månsson, Linda Sundblad och såklart Johan Palm själv. Resultatet är en mix av brittpop och punkrock, där ett retrosound á la Suede kompletteras av färskare Mando Diao- och Franz Ferdinandinfluenser.

Förköp 150:- + serviceavgift. I entrén 200:-
Biljetter: http://www.ticnet.se/ Domus eller ditt lokala ATG-ombud.
Barn under 13 år bör gå i vuxet sällskap.
OBS: Glasflaskor får inte medtagas in i parken.


Johan Palm - Signeringar i Motala

Jag kanske kan tillägga att Malin lyckats filma mig när Johan signerar ryggen på min JP-tröja, hihi
Skäms lite föt tuggtummigandet.
Fast Johan var inte bättre, hihi.

Vill också signalera att jag tog bort alla taggar från rosen jag gav, hihi. Vill ju inte att han ska sticka sig.

Hur som helst så var det skitkul och tack Malin för videon!

Precis innan mig, i röda kappan, så är det Monica som får en autograf på sin JP-tröja.Detta har Malin filmat. Så härligt.
Fick äran att lägga ut det.
Hennes blogg är:
Malins blogg

Gå och kolla den, den är sevärd!

De fick alla att sjunga med

JOHAN PALM
vf-logga__160.jpgvf-logga__160.jpg

TV4-ARTISTER och flickidoler har väl aldrig riktigt varit min grej. Marknadsanpassade musikprodukter har sina uppenbara begränsningar. Inte minst musikaliskt. I lördags spelade tre före detta Idoldeltagare live i Skellefteå; Palm, Borg och Darin. Upplagt för en totalsågning alltså.
Först ut är Johan Palm. Temperaturen har just lyckats kämpa sig upp över tiogradersstrecket. Framför Kraftscenen ett gäng entusiastiska småtjejer på väg mot tonåren; helt opåverkade av den oförsonliga nordanvinden. Vårens stora flickidol är ju på plats. Och Palm levererar väl ungefär det förväntade: falsksång och lite dagispunk. Samt sotade ögon och ett och annat snett leende under lugg. Total ointressant och ytterst förutsägbart men den unga publiken verkar nöjd.


Västerbottens Folkblad

Mix Megapols Artistjakt 2009

På scen:

Audition med Megapols jury
Måns Zelmerlöv
Johan Palm
Pauline

Jönköping
Datum: 9 juli
Plats: Harrys & Sliver
Tid: 21:00


Johan Palm - The Phone House


Johans Blogg 05 juli 2009, kl 22:31

Välkommen in!

När jag flyttade in i den nya lägenheten medföljde den här dörrmattan. Man kan ju undra hur fan designern egentligen tänkte.


Johan Palm - Allsång på Skansen - Repetitionerna

Tänkte att det skulle vara kul att lägga upp filmerna jag spelade in under repetitionerna inför Allsången.

#1 Intervju
#2 Växeln Hallå
#3 Stockholm I Mitt Hjärta


Vad är det med brudarna?

Läste precis i tidningen om hysterin kring unge Johan Palm efter att han hade uppträtt på Allsången. Vad är det som händer med unga tjejer? Kan inte nån vara snäll att förklara. Unga killar har väl iofs också korkade saker för sig, men dom blir ju aldrig sådär utflippade. Vi kunde ju se samma sak när Björn Gustafsson slog igenom. Total kaos. Jag kom ihåg att att jag var väldigt förtjust i vissa grupper och artister, men jag löpte inte amok en enda gång och inte mina killkompisar heller.


Men många tjejer kan dra sin story "Åh, jag var verkligen helt galen i NKOTB"!


Tell me why?


Johan Palm, snart på scen i Motala

(SR Östergötland)
Ikväll är det dags för Motalafestivalen och det blir östgötskt värre på scen.
Eldkvarn är först ut, därefter Johan Palm strax innan BWO med Motalasonen Alexander Bard i spetsten.

Reporter: Lisa Tilling


Skivsignering med Johan Palm


Skivsignering med Johan Palm på Kungsgatan 3.


The Phone House presenterar tillsammans med Sony Ericsson en skivsignering med Johan Palm.


Mitt i sin sommarturné kommer idol-stjärnan Johan Palm till The Phone House butik på Kungsgatan 3 för att signera skivor. 


Datum: Fredag 10 juli

Tid: Mellan kl 14-15

The Phone House


Mera bilder på Johan Palm & Bandet - Stadsfesten


Johans Blogg 05 juli 2009, kl 20:47

Tack Motala och Skellefteå!

Helgens turnéresa har varit skitrolig, inte bara för att det var så kul att spela nära hemtrakterna och för att det var en sådan enorm publik i Skellefteå, utan förstås också för att jag åkt runt och sovit i en riktig bjässe till turnébuss. Nu känner man att man på riktigt tillhör ett rockband! ...eller kanske dansband - det är tydligen vanligare bland sådana att åka i limousinebussar.


Här är en liten guidad tur:

http://www.youtube.com/v/MdQmm0WyCJk


(Jag får fasen inte till det här med att lägga in youtube-klipp på bloggen, så ni får länken istället.)


Turnébussen


Johan Palm - MotalafestivalenJohan Palm - DN idagMåste bara lägga ut denna härliga video igen, nu från YTUpplagd av klausbowie

Första gången jag hörde Johan Palm

Blogginlägg | 2009-07-04 |Johan Palm Var en ny upplevelse för mig...


jag missade den omgången av Idol. Han sjöng bra, vågade spela ut och ta in sin publik som till viss del väntat sedan dagen före! Några av det yngre höll på att få krupp när han sträckte fram micken mot dem i "Växel Hallå..." Det var nästan gulligt...

Skönt samarbete med brodern Henrik.

Skrivet av:
Majsan Eriksson (Majsan.of.Sweden)

Källa


Stadsfesten: Johan Palm - Publiken
Monicas syster Madde


Av Robert Granström
robert.granstrom@folkbladet.nu

Publicerad 2009/07/04 15:19


Västerbottens Folkblad

Flummiga videor från Motala

Här ville inte kameran vara med längre, hihi.

Som sagt så gillade den inte regnet så bildmässigt blev det lite flummigt.
Sedan började ljudet att strula lite, synd, fast ljudmässigt är det fortfarande helt OK.
Hoppas att det är sevärt ändå.

För de som undrar hur min kamera mår så kan jag säga att den har hämtat sig. Goda nyheter!

Stadsfesten, Skellefteå lördag...På Torgscenen uppträdde bröderna Henrik och Johan Palm...


Johan kan redan vid 17 årsålder se så där rockigt blassé ut, som en stor rockstjärna ska se ut... låtarna var också dom år det rockigare hållet... småtjejerna skrek och trivdes alldels utomordentligt med Johans kropp bara på ett par armlängds avstånd.


Johan är faktiskt sin storebror Henriks arbetsgivare... Då han fick chansen att åka ut med brorsan på denna landsomfattande turné.


Enligt Henrik kan han inte tänka sig bättre chef.Johan Palm hade det sjåigt att skriva autografer efter sitt framträdande i Skellefteå.

PETER EKLUND


Johan Palm - Motala 2009-07-03 - More To Her Than Meets The Eye

Här börjar tyvärr kameran strula lite. Gillade inte regnet.Upplagd av mig själv - annkisven

Nätversionen av Corren - Fyller inte ut scenen ännu

Publicerad 4 jul 00:00


Foto: Erik Grenestam

För många var han helt klart Motalafestivalens huvudattraktion. Det gick inte att ta miste på.


Johan Palm. Mjölby-sonen som skapade Idol-hysteri. Denne till synes ostylade sångare har på något oförklarligt sätt lyckats skapa en närmast mytisk stämning runt sig själv. Det är inte svårt att tänka Beatles. Det är inte svårt att tänka Johnny Rotten. Men det är inte heller svårt att tänka garagerock. Beatles? Tjejhysterin kring Palm är total. Medan konsert brukar stavas öronproppar, så är det inte för musiken, utan för tjejernas illskrik som sålunda attiraljer behövs.


I scenspråk har Johan helt klart något Johnn Rotten-gängligt över sig. Men Palm framstår som fullständigt, fullständigt ofarlig och där slutar alla övriga liknelser. Soundmässigt har Palm landat i en stil som låter lite skitigt garageband. Tonerna är inte helt rena. Refrängerna inte särskilt catchiga. Och basgångarna håller i från låt till annan.


Stilikon


Till synes ligger storheten, för jag tänker inte påstå att de skrikande tjejerna längst fram har fel, i det falskbrytande som blir det vackra, i det fula som blir det söta och i det ostylade som blir sådär alldeles härligt kopierbart. För sällan har väl Motala sett fler trasiga strumpor, stukade hattar och handtextade pannband, och det är bara att förundras inför faktum: Johan Palm har blivit stilikon för sina fans.


Men medan en eloge går till hans ihärdighet trots strilande regn, hans avslappnande promenad bland fansen under Eldkvarns nummer och sist men inte minst till alla tjejer längst fram, så tycker jag inte riktigt att han fyller ut scenen ännu.


Christina Öberg

Corren.se

Bilder från Stadsfesten - Johan Palm


Av Robert Granström
robert.granstrom@folkbladet.nu

Publicerad 2009/07/04 15:19

Västerbottens Folkblad


Stadsfesten – Johan PalmAlla som hängt med Ironia ett tag vet att Johan Palm är en favorit och att Ironia har stora förhoppningar på hans live-framträdande.

När Johan Palm klev ut på scenen så

  1. Ironia skrek inte
  2. Ironia grät inte
  3. Ironia tänkte inte "åh vad söt han är"

Det Ironia tänkte var

"Oj vad liten han är!"

För Johan Palm är bara en handfull stor och ser ut att vara 12 år, typ.

Men det säger absolut inget om honom som artist

Som artist är Johan Palm stor

....och han kommer att bli större.

Johan Palm är så mycket bättre live än på plattan
...precis som Ironia förutspått.

Johan Palm är rockig och naturlig på scen...och hanverkar ha kul....


Han gör Killing me strålande och när han sjunker ihop mot golvet i slutet så känner man att han verkligen förmedlar andemeningen i låten.....


Ironia har aldrig varit jätteförtjust i All the time in the world men Johan gör den jättebra live. Han vågar stanna upp och vänta in publiken och känslan efter det att han sjunger stop och musiken stannar upp. När han sedan börjar sjunga igen så blir det magiskt....Det är bra att Johan Palm blir mer bekväm på scen så han vågar stanna upp och låta publiken vara kvar i känslan....Det är skrämmande att det blir pauser men artisteri är att våga stanna i dem.....Så, Johan du övertygade Ironia gällande den här låten......


Övertygade Ironia gjorde han också då det gäller Emma-lee. Alla som läst mitt inlägg om Emma-Lee vet att Ironia var skeptisk till den låten då den innehöll aldelles för lite av det som är utmärkande för Johan Palms karaktär. Live i Skellefteå gör han Emma-lee till nånting annat....något rockigt och....ja, nåt Johan Palm-aktigt....och det är så bra! Ironia like!


Ironia stod under konserten och väntade på Satellite och trodde att väntan skulle vara förgäves men den kom som extranummer...Ironia hade stora förväntningar utifrån de klipp från andra konserter där johan gör den låten så bra live...och förhoppningarna infrias. Satellite är verkligen en låt som är bra men rätt menlös på plattan men live känner nog varenda tonårstjej i publiken att Johan sjunger just till dem.


Överlag tycker Ironia att Johan Palm ska ses live och det är härligt att se att han har blivit så mycket mer bekväm och proffsig på scen...Det blir mer av Johan Palm och rockighet då Johan får lyfta låtarna från plattan till en scen där han får göra sin grej....Konserten kan kännas lite kort och Johan kör bara låtar från sin egen platta.  Han skulle kanske tjäna på att slänga in nån cover då hans eget material inte än är så stort...Det är ju bara att se de reaktioner som blev efter det att han sjöng Hey Jude på Skansen.....


Ironia förstår sedan inte varför Johan Palm inte förstår att han ska sjunga Antidote i den akustiska versionen.
Ironia skrev ovan om att våga stanna upp och möta publiken i känslan.....Just detta skulle Johan Palm behöva våga.......att helt naket sätta sig på en scen med en gitarr och sjunga Antidote...att låta publiken ta del av den innerlighet och konstnärlighet Johan Palm förmedlar då......Men då måste han våga blotta sig i känslan (precis som klipp från hemsidan där han sjunger Antidote akustiskt) .........Då skulle han övertyga även föräldrarna i publiken.....


Nåväl, Ironia förväntar sig stordåd av denna lilla kille i framtiden.........Han har dock bara sitt utseende emot sig då det gäller rocksstjärneattityd.....Ironia läste recension på Johan Palms spelning i Motala via Annkis strålande artikelblogg om Johan...recensenten skrev att Johan Palms scenspråk hade nåt Jonny Rotten-gängligt över sig men sen slutar likheterna då Johan Palm framstår som helt ofarlig..........Det är just det. Det kommer kvitta hur mycket johan Palm än slänger med håret eller lägger sig till med en kaxig attityd...han framstår som en snäll, liten ofarlig kille ändå.........


Men


Ironia är övertygad om att Johan Palm kommer att få sin stjärnstatus ändå...men kan faktiskt vara rock och punk och samtidigt vara snäll som vaniljgrädde.....

Det är med sitt musikaliska uttryck som Johan Palm kommer att få sin status på stjärnhimlen.....

IRONIA

Hon har lagt upp många andra bilder på Johan och bandet


Johan Palm - Motala 2009-07-03 - You're Killing MeUpplagd av mig själv - annkisven

Johan Palm - Motala 2009-07-03 - Come OnUpplagd av mig själv - annkisven


Richard Herreys foton - Motala Festivalen 2009

Richard Herrey var värd för Motalafestivalen. Han gjorde ett jättebra jobb!


'Fick en T-shirt av Johan Palm

Johan Palm - Motala 2009-07-03 - Teenage BattlefieldUpplagd av mig själv - annkisven

Oliva och Elinor fick träffa Johan Palm

Det blev ett riktigt snyftkalas när Oliva och Elinor fick träffa sin stora idol - Johan Palm.

Kolla videon här:


Motalafestivalen


Johan Palm i Motala - Signeringsdags

Monica får sin JP-tröja signerad.
Här får jag min vita JP-tröja signerad på ryggen.Sorry Johan att jag inte hann att svara ordentligt på din fråga men det var ju lite stressigt som du märkte.
Här får du iallafall svaret. Ja, det är jag som har den här bloggen, hihi, som du ser.
Hoppas alla dina fans fick sina autografer iallafall även om de sa att det bara var 5 minuter kvar. Det var ju en del bakom mig också.

Vill tillägga en sak. Det var ett underbart uppträdande och du fick ju CCC av Corren vilket är skitbra.
Synd att det regnade, det var ju svårt för folk att applådera med paraplyer i händerna, hihi.
Men annars gjorde det inget, det var så härligt ändå.

TACK JOHAN!!!

Med bröderna Palm

Som synes så ösregnade det så vi var alla genomsura men på ett gott humör.
Vi hade ju just upplevt ännu ett härligt uppträdande av Johan.


Jag och Janne

Min dotter Lilia och jag med Janne

Min dotter Lilia och jag med Janne och Jonas

Johan Palm i Motala 2009-07-03

Dessa bilder har Monica Johansson tagit under ösregnet. Bra jobbat.
Min dotter filmade och dom kommer att inom kort finnas här på min blogg.Simon

Om ni vill låna några bilder så går det bra att fråga mig.

Johan Palm i Corren


Johan Palm i MTV - Pappersvarianten


Johan Palm: "Jag har finnar som aldrig syns"

Publicerat i dag. 06:00


"Turnén är nästan som ett sommarlov", säger Johan Palm. Foto: Marc Femenia


Alice Svensson, Anna Bergendahl och Johan Palm på festen efter Idol 2008. Foto Ptarik Johnsson

SÖNDAGSPROFILEN17-årige Johan Palm kom fyra i förra årets ­omgång av ”Idol”. I våras blev hans singel ”Emma-Lee” etta på Sverigetopplistan. Efter veckans ­”Allsång på Skansen” fortsätter nu Sverigeturnén.

Hur går det med turnénerverna?

– Vissa spelningar är jag mer nervös än andra, men det är inte så farligt. Jag har inte hittat något särskilt sätt att hantera nervositet, utan jag brukar tillåta mig själv att bli lite nervig när jag kommer upp på scenen, det är ju en stor grej att uppträda, förklarar Johan Palm.

Vad skulle du ha gjort i sommar om du inte blivit popstjärna?

– Antagligen skulle jag ha hängt hemma i Mjölby och inte gjort så mycket alls, kanske umgåtts med mina vänner. Fram till nu har jag har alltid undvikit allt vad sommarjobb heter.

Saknar du att ha sommarlov?

– Nej, jag är lite ledig då och då. Och turnén är nästan som ett sommarlov, det är ju roliga grejer jag jobbar med!

Vem saknar du mest när du turnerar?

– Jag vet inte, kanske mamma.

Hur bra kommer du överens med din bror Henrik?

– Jag vet inte, bra. Jag ska fråga, vi ­sitter i taxin tillsammans, han är med på turnén… Jo, vi ­kommer överens om det mesta, tycker han också.

Vilken konsert vill du inte missa i sommar?

– Det hade varit kul att gå på Peace & Love, men det gick ju inte. Jag turnerade i stället och det är minst lika kul.

Vilken artist vill du se live?

– The Smiths eller Suede, men det går ju inte. Jag säger David Bowie eller Babyshambles i stället.

Vilken är tidernas bästa sommarlåt?

– Åh, jag kommer inte på någon. Vänta lite… Jo, den heter något med ­Bacardi. ”Summer dreaming” tror jag. Kate någonting heter hon som sjunger (reds anm. efter att Johan Palm sjungit låten i telefonen googlar vi fram artistnamnet – Kate Yanai).

Hur många låtar har du skrivit?

– Det är svårt att svara på, jag har ju varit med och skrivit fem av låtarna på min skiva, sen har jag massor som är halvklart, kanske 50 stycken.

 Är du fåfäng?

– Tja, till viss del. Men sunt fåfäng. Jag tror det är bra att vara det som ­offentlig person, fortsätter Johan Palm som oftast är väldigt stajlad på bild, med smink och nya kläder.

När du är ledig, då?

– Om jag är ledig och inte ska synas på stan så är jag inte alls fåfäng, då kan jag vara hur ful som helst utan att bry mig.

Hur ful då?

– Med glasögon och finnar som aldrig syns annars. Och fula t-shirtar.

Vad gör du på söndagar?

– Då har jag oftast spelat kvällen innan och sitter avslappnad och lugn i turnébussen. Umgås lite med bandet och kanske kollar på ”South park”, säger Johan Palm.

Johan Åkesson


Johan Palm i MVT


Johan Palm är trots sin låga ålder en proffsig enetertainer. Fotograf: Erika Wiman

Saknar starka låtar

Det är en paraplyvy som möter Johan Palm när han intar scenen på Motalafestivalen, om man bortser från de genomblöta men överlyckliga flickorna längst fram vid kravallstaketet som skriker vid varje rörelse han gör. Jag har svårt att förstå hysterin. Men jag är inte tjej, inte 15 år.
Som artist är den spenslige killen från Mjölby oväntat proffsig, har ett mer avspänt sätt och mellansnack än många betydligt äldre kollegor. Han har ingen dålig röst och det unga bandet som backar upp honom gör också ett bra jobb. Men. Självklart skulle det komma ett sådant. Det är låtarna som är problemet. Johan Palm gör radiorock av amerikanskt snitt, men det lyfter alltför sällan. Skulle behövs några smarta covers, utöver materialet från hans debutalbum. Singelhiten ”Emma-lee” är snärtig poplåt med hög charmfaktor, men det saknas fler låtar av samma kaliber.
Och hur ruffig han än vill vara, så ser han ut som en snäll och ofarlig helyllekille. Och det är inget fel med det.

Mats Bengtsson


Zelmerlöw och Palm ställer in

Måns och Johan ställer in
Måns Zelmerlöw och Johan Palm ställer in konserten i Kungsträdgården, Linköping, den 15 augusti. 

Konserten är inställd pga förändringar i turnéplanen, meddelar Arenaboalget på sin hemsida.

Johan Palm kommer istället till Linköping den 28 oktober. Måns Zelmerlöw väntas komma vid ett senare tillfälle, meddelar Arenabolaget.

Den som vill kan dock se både Zelmerlöw och Palm redan nu i helgen, på pågående Motalafestivalen. Palm spelar på fredagskvällen, Zelmerlöw på lördagskvällen.

Corren.se


Vinn en träff med Johan Palm!Nu kan du och din kompis få ett Stadsfestminne för livet. Om du är med i Norrans tävling kan du vinna en träff för två personer med Johan Palm.

Var? Stadsfesten i Skellefteå

När? Lördag den 4 juli efter Johans spelning, det vill säga vid 15-tiden.

Så här gör du: Motivera med max 20 ord varför just DU ska få träffa Johan. Skriv också vem du vill ta med dig samt vilka frågor ni vill ställa till honom.

Maila ditt bidrag till: norrantv@norran.se

Senast fredag den 3 juli vill vi ha ditt svar.

Lycka till! Palm upp på scen i MotalaIkväll är det dags för Motalafestivalen och det blir östgötskt värre på scen. Eldkvarn är först ut av de stora östgötska banden och BWO med Alexander Bard kommer senare. Där emellan har Johan Palm från Mjölby trängt sig in.


– Det är jättekul att komma hem och spela. Det var ett tag sedan jag var här och spelade. Jag hoppas att få se många jag känner i publiken, säger Palm.

Har du det hektiskt som pop-stjärna?
– Ja, det är en del arbete men det är minst dubbelt som roligt som jobbigt skulle jag säga.

Är det lika roligt som du tänkt?
– Ja, fast det är nog lite roligare än jag hade trott.

Med sig på scen har Palm ett band på sex personer, brorsan Henrik spelar gittar.

– Vi bor tillsammans nu just därför. Det är rätt skönt att ha med sig brorsan ut.

Lisa Tilling


Nu måste jag dit med en skön bild av Johan eller två...
Vi kör en på Henrik också


Bilderna är från Malmö 2009-06-06

Johan Palm i Motala

Imorgon är det dags igen!

Då ska jag iväg till Motala och kolla på vår härlige Johan Palm.
Ska bli så underbart roligt, Han blir bara bättre och bättre!

Hoppas som vanligt att jag får med mig hem härliga bilder och bra filmmaterial.
Kommer att sova över hos en väninna i Mjölby så jag kommer inte att kunna lägga upp mitt material förrän på lördag.

Hoppas att några av mina läsare också ska dit. Vore kul att träffas.

Vad tyckte du om tisdagens allsång?

Vem var bäst? Sämst? Sjöng Malena för högt, Lundin för gapigt? Hur var de skrikande tjejerna i publikhavet?
Berätta din åsikt för oss på expressen.se!

Postat av  smulankatt  54 den 2 jul 2009 kl 19:07
Johan kanske inte har perfekt röst p.g.a målbrottet.Men så illa tycker jag inte att den är.Han har i alla fall lärt sig att anpassa rösten efter de låtar han sjunger.Emma-Lee låter väl bra.Vi som har föjt hans tid i Idol har kunnat höra honom sjunga både bra och dåligt.Jämför t.ex The winner takes it all ( som i mitt tycke var hans sämsta sånginsats )med Poison eller Johnny the Rocker.En viss skillnad.Självaste Desmond Child såg ju att Johan var att räkna med och har stjärnglans.Och han om någon kan ju musik.När Johans röst mognat så låter den säkert bättre.
Det är inte alla som har perfekt sångröst.Håkan Hellström t.ex har lite svajig röst-Ändå gillar folk honom

Postat av Logos den 1 jul 2009 kl 23:54
Som sångpedagog med absolut gehör vill jag härmed bekräfta att Johan Palm är tonsäker. Så tonsäker en kille i slutfasen av målbrottet förväntas vara. Hans tillfälliga registerbrott uppkommer helt okontrollerat p.g.a att balans ännu inte råder mellan vokalligamentens och vocalismuskelns viskositet. JOHAN PALM KAN I GRUNDEN SJUNGA. Men hans låtar suger.

Postat av tant 50 + den 1 jul 2009 kl 16:06
Liseberg är för mycket dansband vilket är bra för dom som gillar det, Skansen är mycket mer varierat. Jag gillar Mia och Klara, helt underbara och kul. Johan Palm är superbra, sjunger sin stil och är hur gullig som helst att se på, duktigt av honom att så ung leda allsången igår. Anders är också bra samt underbart att få höra och se Marlena. KLAGA mindre folk, det finns annat att lägga energi på.

Postat av Katarina den 1 jul 2009 kl 13:58
Det är bra att Vi alla kan välja vilket allsångsprogram vi vill se, det finns plats för båda.
Jag tycket i och för sig att om man tycker att Johan Palm kan sjunga så borde man undersöka sin hörsel,
Jag känner också till artister som är trevliga och som ser bra ut och det finns många som kan sjunga men oavsett om Johan Palm är trevlig och söt så är det bevisat att HAN KAN INTE SJUNGA!!!!!
Det kanske är så det är att dagens tjejer, för det verkar ju mest vara tjejer som skriker sig hesa till Johan Palm, killarna i dag håller tacksamt nog på med annat.
Så även om en människa är trevlig så spelar det ingen roll, kan man inte sjunga så faller sig allting.
Men Jag håller med många här att man får titta och lyssna på vad man vill.
Men det är helt solklart att många unga tjejer BARA går efter utseende och sen så springer man o köper skivan på exv Johan Palm, det är väl knappast ngn över 18 som köper hans musik?????
Att jämf Lotta och Anders går inte, skilda program. Allsången håller hyfsad klass men det finns plats för båda. Ha det gott i solen.

Postat av ellipelli...... den 1 jul 2009 kl 00:33
asso ni äldre ska alltid va så dömande. eller vad man nu säger, vi tjejer går inte bara på utseendet. johan har utstrålning, men det har inte lotta eller lasse. johan är jätte trevlig och jätte söt. och hur vet jag det, jag har träffat honom. döm inte folk efter sång röst eller utseende! visa att ni är vuxna!

Postat av nattviolen den 1 jul 2009 kl 01:03
ellipelli,asso vi äldre dömer artister som SJUNGER efter sångröst och inget annat.Utsèndet spelar ingen roll.Vi vuxna vet att det finns miljoner människor i världen som är söta,trevliga och har utstrålning oberoende om vi träffat dem eller inte.Men tyvärr räcker de kriterierna inte alltid till för att bli en bra sångartist.Visa att du är vuxen och låt alla själv bestämma vem och vad dom gillar.

Postat av Annika den 30 jun 2009 kl 23:05
jag är varken stockholmare eller göteborgare, men tycker att "kriget" mellan allsångsprogrammen har gått lite väl till överdrift. Det går inte att jämföra Lotta och Anders Lundin, Lotta är en väletablerad artist som kan sjunga men det kan då sannerligen inte Anders Lundin. Jag som börjar närma mig 50 bast är inte det minsta intresserad av en 17-åring som inte är torr bakom öronen och en mass små gapiga småtjejer. Tacka vet jag när Lasse Berghagen höll i Allsångsprogrammet på Skansen. Nu är det bara skit, urusla artister, om man undartar Ann-Louise Hansson. Nä ikväll var det bara skräp. Visst är det irriterande med denna sablans reklam på 4:an, men det är bättre fart och kläm på Lotta och hennes underbara artister. Lycka till Lotta, denna ronden vann du!!!!!!

Postat av Katarina den 30 jun 2009 kl 23:11
Till Annika, kalasinlägg av dig, Nej Johan Palm är varken torr bakom öronen och sjunga kan han ändå inte men Annika DAGENS fjortisar går antagligen efter utseendet och då spelar det ingen roll,
det är utanpå som räknas, Johan Palm är katastrof.
Man ska inte jämf Lotta o Anders, det enda Jag har att säga är att Lotta kan sjunga samt att hon är engagerad.
Tröttsamt med alla småtjejer, pinsamt alltså.
Jag är yngre än du men är inte intresserad av J Palm, det krävs betydligt mer för att Jag ska köpa el lyssna på J Palms musik, mina öron klarar inte av sånt skräp.
Ha det bäst

Postat av Katarina den 30 jun 2009 kl 23:06
Jag jämför inte MEN Lotta är en bättre allsångsledare, som kan sjunga å andra sidan så tycker Jag helt klart att Allsången från Skansen är snäppet bättre, trivsamt att man visar smakprov på båda så att människorna kan välja om dom vill el kolla in båda...
Jag är inte tondöv Men Vad ser man i Johan Palm, Jag känner mig rätt ensam om att tycka att Han sjunger falskt, m a o HAN kan INTE sjunga...
eller är det så att pinsamma MYCKET unga tjejer är dom ENDA som är tondöva och just därför som Johan Palm går hem hos flickorna, pinsamt att se att flickorna drog samt skrek efter Johan Palm...
ÄNNU en gång säger Jag JOHAN PALM KAN INTE SJUNGA!!!!!
Är jag helt fel ute, Jag är inte ungdom längre och Jag förstår mig inte på hur man kan tycka att J Palm kan sjunga eller är det så att Han behöver inte kunna det då Sveriges fjortisar inte bryr sig, dom går efter utseendet.
Ha det bäst alla!

Postat av  EsCaPe  47 den 30 jun 2009 kl 23:33
"Annika" Man skulle kunna tror du närmade dig 70 "bast"! HerreGud - Lasse Berghagen! Den patetiske tönten! SEDAN - du och "Katarina" /som inte vågar skriva sin ålder!/ VAD är det för fel med att ungdomar gillar en speciell musik? Det är ju att ringakta de unga. Ni är ju för fasen som gamla kärringar!!!!!!!!!! Gillar de Johan Palm så är det väl inget fel i det! Lyssna ni på era gamla töntar och sluta gnälla på ungdomarna och deras smak. Klart också att Lotta kan sjunga då hon har det som yrke, men det gör väl inte programmet bättre för den skull. BingoLotto och töntiga dansband var det igår. "Allsång på Skansen" har ett enormt bra utbud. Som t.ex i kväll med "The Camp", Malena m.fl... och jag tyckte den unge killen Johan var jättegullig och han sjöng då inte sämre än Per Gessle! Anders Lundin är en utmärkt programledare som gjorde att jag började gilla "Allsång". Berghagen var för gammalmodig och låtsas alltid vara så "präktig". Ja, ja - det är ett annat kapitel!

Postat av  nattviolen den 1 jul 2009 kl 00:24
EsCaPe,gamla kärringar har också rätt att säga vad dom gillar för musik.Det är ingen rätt för enbart ungdomar.Vad är det för fel med med gamla kärringar som gillar en viss sorts musik??Gillar vi Berghagen och Ann-Louise Hansson så är det väl inget fel i det!!!.Ringakta inte äldre.
Låt ungdomarna lyssna på sina töntar och sluta gnälla på oss 60+:are som vill lyssna på VÅR musik.

Postat av Sara den 30 jun 2009 kl 22:14
Johan var bäst!

Postat av :) den 30 jun 2009 kl 22:13
Palm är så dålig att jag skäms, kom igen sverige, gå inte på sånt larv!!!!Allsång på Skansen 2009


Johans Blogg 02 juli 2009, kl 12:41

Skansen by night


Så roligt som jag hade i tisdags har jag inte haft på länge. Tack alla som var där!


"Johan, jag är gravid"

Hysteri bland Johan Palms fans.

När den omåttligt populäre artisten Johan Palm uppträdde på Allsång på Skansen i SVT under tisdagen var intresset galet stort. Fansen hade väntat i minuter, timmar och dagar för att få se sin idol på Skansens scen.


När Johan väl dök upp på scenen var skriken öronbedövande. Johan framförde först sin singel Emma-Lee. Därefter valde han allsången Växeln, hallå hallå.


När den 17-årige artisten klev ner från scenen bland publiken mitt i allsången blev hans fans hysteriska. De skrek, grät och visste inte var de skulle göra av sin glädje. Artisten fick ett flertal gånger slita sig från desperata armar och händer.


Skyltar med budskap till Johan hölls upp. Den mest iögonfallande skylten var "Johan, jag är gravid".


Det var länge sedan någon svensk ung artist var så populär som Johan är. Men han verkar ta uppståndelsen med ro och uttrycker sig ofta i media att han tycker att det är roligt med så mycket uppmärksamhet.

Johan i Allsång på Skansen:Lite fotografier


Johan är populär.  Foto: Stella Pictures

Fansen blev hysteriska när han klev ner från scenen och sjöng för dem.  Foto: Stella Pictures

Han uppträdde med sin låt Emma-Lee.  Foto: Stella Pictures

"Johan, jag är gravid".  Foto: Stella Pictures

Johan uppträdde med sin storebror.  Foto: Stella Pictures

Anders Lundin fick chansen att krama om Johan, något fansen förmodligen är väldigt avundsjuka på Lundin för. 
Foto: Stella Pictures

Johan Palm medverkade i Idol.  Foto: Stella Pictures

Fansen hade väntat länge på Johan.  Foto: Stella Pictures

Johan är oerhört populär bland de svenska tonårstjejerna.  Foto: Stella Pictures

Många vill framföra sitt budskap till artisten.  Foto: Stella Pictures

Bröderna tycker att det är roligt att uppträda tillsammans.  Foto: Stella Pictures

Han sjöng "Växeln hallå, hallå".  Foto: Stella Pictures

Fansen drog i honom.  Foto: Stella Pictures

Det blev ett stort tryck under allsången.  Foto: Stella Pictures

Tjejerna gjorde sig för inför sitt möte med Palm.  Foto: Stella Pictures

Det svängde på scenen.  Foto: Stella Pictures

Nyheter 24

Johan Palm: "En ära att få komma hit"

Artikel | 2009-06-30


©Josefine Blomberg, Gylleneskor

När det stod klart vilka artister som skulle medverka i årets Allsång på Skansen, var det ingen som fick så mycket uppmärksamhet som Johan Palm. Den unga Idol-stjärnan har på kort tid gjort sig ett namn i Sverige, och nu är det dags för honom att göra något av den mest svenska man kan göra som artist - på tisdagen kliver han nämligen upp på Sollidens scen på Skansen tillsammans med Anders Lundin.


Att Johan Palm skulle uppträda i Allsång på Skansen var, när det offentliggjordes, något som överraskade många - allsången ligger långt ifrån de forum man normalt sett förknippar Johan med. Men enligt honom själv var det ändå inte något svårt val att ställa upp. Trots allt rör det sig ju om ett av Sveriges största underhållningsprogram.

- Idol är ju ett ännu mer kommersiellt program men visst, först var jag lite tveksam, ska jag verkligen vara med i Allsången, men sen tänkte jag efter och bestämde mig för att självklart ska jag vara med här. Det är ju verkligen en ära att få komma hit, hur stort som helst och med många stora artister. Alla bra artister kommer ju hit, det är familjeunderhållning och så på riktigt det kan bli ändå.


Programmet har ju en enorm publik, känns det nervöst?

- Ju större publik det är, desto roligare känns det! Man blir mer självsäker när det är en stor publik och det är nästan mindre nervöst och mer ösigt och roligt.

Allsång på Skansen räknas av många som det kanske folkligaste forumet man kan visa upp sig i som svensk artist, men att bli en folklig artist är inte något som Johan har funderat så mycket på tidigare.

- Jag strävar ju inte efter något annat än att göra den musik jag själv vill och så. Jag kanske blir folkkär, vem vet.


Vilken skulle du säga är din stil och din målgrupp?

- Det är lite pop, rock, punk, åt det hållet.

- Min publik håller på att bredda sig, nu är det många fler killar och både äldre och yngre, men mitt avarage fan är ju fortfarande en fjortonårig tjej, så är det ju.


Men alla de här tjejerna, hur känns det?

- Helt underbart, såklart! Jag var väl som vilken kille som helst innan.

För att hinna med både skola och musik har Johan haft ett sabbatsår där han koncentrerat sig på inspelningen av sitt album och den kommande turnén. I höst sätter han sig emellertid i skolbänken igen, men det kommer inte att sätta några hinder för karriären.

- Jag har tagit ett sabbatsår och kommer nu att börja plugga på distans så att jag vara vara i hela Sverige, så det kommer förhoppningsvis att gå bra. Det är den bästa lösningen.

Skrivet av:
Mirja Bokholm

GYLLENESKOR


Alice hyllade Johan på sin blogg lite diskret

Kom precis hem från en trevlig kväll hos grannarna. Vi har haft tacokväll med marängswiss till efterätt och kollade sedan på allsången där min käre vän Johan var med. Är mycket stolt! Han är en riktig stjärna. Likaså hans bror!

Alice Svensson

Johan Palm väcker känslor - och skrikUpplagd av ExpressenTV

Här tackar Palm fansen


Allsång - Johan Palm, Emma-Lee


Allsång - Johan Palm, Växeln hallå


Tidningen Östgötasommar idag

Expressen idag


Aftonbladet idag

Gårdagens AftonbladWebballsång - Johan Palm, Hey Jude


Palm-hysteri att vänta


Johan Palm kommer till Motala.

Fotograf:Scanpix

Motalafestivalen satsar på det folkliga i år

MOTALA Det är högtryck inför Motalafestivalen.
Såväl när det gäller väder som publikintresse.
"Idol"-deltagaren Johan Palm lockar folk från hela landet.


Motalafestivalens yngste artist, Johan Palm, är oerhört het. Det är tjejer från flera delar av landet som köpt biljetter bara för att komma till Motala och se popstjärnan från Mjölby. Dessutom blir affischer på Johan Palm hela tiden nedrivna runt om i Motala.
- Vi får häfta över hela affischerna så att de är omöjliga att plocka ner, säger festivalgeneralen Calle Karlsson.
Motalafestivalen är, förklarar Karlsson, en festival riktat till den breda publiken. De mer "creddiga" och smala banden satsar man inte på i år.
- Det gjorde vi i fjol och det gick inte alls hem.

Motalafestivalen börjar på torsdag och håller på till lördag.


Läs mer i morgondagens MVT.

Mats Bengtsson


Allsångs-JohanLäs IRONIAS inlägg på sin blogg. Skönt skrivet som vanligt.

IRONIA

Fansen var helt vilda

Publicerad: 2009-07-01


Efter Johans framträdande eskorterade vakter honom av scenen där han mötte sina fans för att skriva autografer. "Utan fansen är jag ingenting", säger han. Foto: Ola Axman


När Johan Palm intog Sollidenscenen i går ekade skriken på skansen. Fans var nära att svimma och slet i honom när han gick ner i publiken för att sjunga allsång. Många hade väntat på idolen hela dagen och extra åtgärder hade tagits för att säkerställa att de unga tjejerna inte skulle svimma.

Kastade sig över Johan Palm efter att ha väntat hela dagen

Gälla skrik, fans som var nära att svimma och som slet hysteriskt i honom. Alla ville ha en bit av Johan Palm, 17.

- Fansen betyder allt, utan dem är jag ingenting, säger han till Nöjesbladet.

När Johan Palm, 17, gick på Sollidenscenen hade nog de flesta decibelmätare slagit i taket. Och när Anders Lundin intervjuade Ann-Lousie Hanson, 65, överröstades båda av skriken när Johan Palms bror Henrik skymtade på scenen.

- Det hör till. Det ska vara några såna skrik varje sommar. Det ska nog mycket till innan de här skriken slås i år, säger Anders Lundin.

Efter att ha spelat låten "Emma-Lee" på scenen sprang Johan Palm ut i publikhavet för allsången "Växeln hallå". Fansen slet desperat i honom.

- Det är en kul utmaning. Man måste tänka på att folk inte ska sno den dyra micken och att man har livet i behåll. Det blir lite roligare än att bara sjunga, säger Johan Palm.

Många fans hade varit på plats sen tidig morgon, en del till och med sen måndagen. Under hela tisdagen fick de vatten för att klara av hettan och inte svimma.

- Vi hade koll på det och hade kravallstaket och vakter så att ingen skulle bli klämd. Det är kul att de är hysteriska och att vi har en sån säkerhet att vi kan ha Johan här, säger John Brattmyhr, Skansenchef.


"Fansen betyder allt"

Malena Ernman, 38, stod inte bara på scenen utan tillhör också dem som fallit för Johan Palm.

- Jag skrek lika högt själv. Det är en sån förtjusande kille och brorsan är ju minst lika söt, säger hon.

Efteråt ledsagades Johan Palm ut från scenen av vakter för att skriva autografer åt en lång kö med väntande fans.

- Fansen betyder allt, utan dem är jag ingenting, säger han.


Tvingas byta nummer

Men det kan bli för mycket också. En del har hängt utanför hans bostad och han tvingas byta mobilnummer med jämna mellanrum.

- Man tycker själv att man är diskret med var man bor, men det hjälper tydligen inte. Mobilnumret får man byta trots att man bara ger det till dem man litar på till hundra procent

Martin Gustafsson


Johan Palms fans hysteriska


Johan Palm skapade hysteri bland fansen på Skansen och många föll i gråt. Foto: Tommy Pedersen

Det rådde ingen tvekan om vem som drog flest, eller mest högljudda, fans till Skansen i går. När Johan Palm gick på scenen föll fansen i gråt och hysterin var total.
- Det är ju en härlig känsla. Jag gillar det! säger Johan Palm.

Vissa hade köat på Skansen sedan i måndags för att få en glimt av idolen Johan Palm. Det märktes när han i går gick på Sollidens scen. Kravallstaketet tippade över då hysterin blev total.
- Jag älskar hans musik, hans utstrålning, allt. Jag är kär i honom, säger Pernilla Karlsson, 15, som skrivit Johans namn i pannan.

"Johan, jag är gravid"

Bland de många skyltar som hölls upp av hans fans fanns en med texten "Johan, jag är gravid".
- Jag såg direkt att det var några killar som höll i den så jag blev aldrig orolig, säger Johan Palm.
Många fans föll i gråt och bröt ihop. När Johan skulle signera skivor blev trängseln stor och fansen försökte tränga sig igenom de omgivande buskagen.
- Jag älskar dig, du är mitt allt, skriker en ung tjej.
Johan Palm njuter av uppståndelsen.
- Det är ju en härlig känsla. Jag gillar det! säger han.

Av David Lillemägi


Johan Palm - Allsång på Skansen #3Upplagd av mig själv - annkisven

Humor på Skansen!

Jag Idolbloggade för Aftonbladet i höstas. Ingen annan i det här landet dissade Johan Palm så hårt som jag gjorde.
Får erkänna att pojken har vuxit i kostymen en hel del. Han är duktig. Han kommer bli duktigare.


Men humorn ikväll stod inte Mia och Klara för.
Det gjorde ett plakat som lyftes upp ur publikhavet framför scenen. Med stora feta svarta bokstäver rakt in i tv-kameran:
JOHAN, JAG ÄR GRAVID


Herregud så roligt. Var det en av småtjejerna som låg bakom det där?
Om, så kommer den flickan växa upp till ett stort geni.


Imorgon Johan Palms 3e låt på Allsång - Hey Jude

Den håller på och jobbar just nu och det är dags för mig att sova.
Jag lägger upp den imorgon bitti.
Han gjorde den jättebra!

Det blir nog en liten ändring i planerna.
Nu går solen upp och videon är snart färdig så jag tror att jag väntar lite och lägger upp den ikväll.

Då kan också alla morgonpigga kolla på den. Jag behöver ju inte vakna sååå tidigt.

Johan Palm - Allsång på Skansen #2Upplagd av mig själv - annkisven

Johan Palm - Allsång på Skansen #1Upplagd av mig själv - annkisven

Johan Palm sjunger allsång på Skansen

upplagd av hinkenhinkenhink

Skansens andra allsång drog 14.000

Publicerat 2009-06-30 21:05


Johan Palm lockade besökare till Allsång på Skansen.
Foto: Roger Vikström

Värmeböljan skrämde inte bort Allsång på skansens besökare, 14.000 personer trängde in sig framför Skansens scen på tisdagskvällen.

Den före detta "Idol"-deltagaren Johan Palm, 17, gjorde debut i allsången och det lockade en hel del unga besökare till Sollidens scen på tisdagskvällen. Publiken bestod av 14.000 allsångare.


- Det var en blandad publik ikväll, både yngre och äldre, men så klart en hel del Johan Palm-fans, säger Madelene Kurtsdotter, pressansvarig för Allsång på Skansen.


Johan Palm framförde
sin egna hit "Emma-Lee" och hade sedan allsång med "Växeln hallå", Janne Lucas Perssons melodinfestivalsång från 1980.


Lisa Ekdahl gjorde sitt enda Sverige-framträdande i sommar. Hon turnerar just nu runt i Frankrike.


Andra artister som uppträdde var A Camp, Malena Ernman, Ann-Louise Hanson, Mia Skäringer och Klara Zimmergren.


DN


Chatten med Johan efter allsångenDet var många som ville chatta med Johan Palm i kväll. Här kan du läsa de frågor han hann svara på, av nästan totalt 9 000 frågor! Tack alla för att ni var med.

Johan Palm:
Johan Palm står just nu ute på scenen men kommer springandes till chatten så fort han kan efter det! Se honom så länge live här i Allsångens Play! //Moderator

Johan Palm: Tjena alla! Nu är jag här!

Cissi: Snarkar du? Haha, kram :)

Johan Palm: Hej! Nej, jag tror i varje fall inte det.

Olivia: Vad ska du läsa för program till hösten? (På gymnasiet)

Johan Palm: Natur ...har jag för mig. Jag är såpass okoncentrerad på plugget att jag knappt minns vad jag har sökt till.

jenni 3: har du magmuskler?

Johan Palm: Ja, fast de syns knappast...

Kimpzor: Kan du inte göra lite techno?

Johan Palm: Faktum är att det har hänt att jag på skoj har gjort lite techno-aktig musik. Inget som jag tänker släppa dock.

amanda: hej! hur lång är du? :)

Johan Palm: 180 cm ungefär, tror jag. 187 cm i högklackat.

Sofie!!!!: hur ser din framtid ut?

Johan Palm: Ljus, vågar jag nog tro.

matilda: har du som person förändrats när du blev känd?

Johan Palm: Jag är pretty much the same, förutom att jag är mycket bättre nu.

dalkulla: Var det en höjdare att få uppträda på Skansen?

Johan Palm: OM det var! Det var en riktig dunderhöjdare.

emelina: hej hur många syskon har du

Johan Palm: Två - en bror och en syster.

fia: När kommer din nästa skiva???

Johan Palm: Jag har ingen aning! Det beror nog på hur flitig jag är med låtskrivandet.

anna&julie: Äger du en plattång?

Johan Palm: Nej!

Amanda: är du riktig eller fejk blondin?

Johan Palm: Det är äkta vara!

Unn: Brukar du använda smink?

Johan Palm: Japp!

adam: Vad är HELA ditt namn?

Johan Palm: Karl Johan Viktor Palm.

Isabell: Är du kittlig?

Johan Palm: Hyfsat kittlig är jag.

nora: hej! Har du bra kontakt med någon eller några i idol gänget fortfarande?

Johan Palm: Jadå!

Ev: Haha! Va du seriös när du skrev på din blogg att du skulle vilja ligga med dig själv?

Johan Palm: Det där väckte mer uppmärksamhet än jag trodde att det skulle göra - och det är förstås skitkul! Jag lämnar din fråga obesvarad för att spekulationerna ska fortsätta, hehe.

Sara & Sofie: Vad ska du göra efter chatten? :) Kram

Johan Palm: Äta korv med bröd. Anders Lundin bjuder tydligen alla medverkande på det!

Angelica: Är du bra på att diska?

Johan Palm: Jadå, helt okej är jag i alla fall, men jag är mindre bra på att vilja och orka göra det.

jonna :): hur många hattar har du fått sammanlagt egentligen? ;o

Johan Palm: Säkert en fantastiljon.

Mathilda: Hur lång tid tar det för dig fram för spegeln på morgonen???

Johan Palm: Ibland tillräckligt lång tid för att folk ska kunna ifrågasätta min sexuella läggning.

Johan Palm: Tack för alla frågor och fina komplimanger! Nu måste jag tyvärr sticka iväg och käka korv med bröd. Det tar säkert slut snart. Tack! Kram Johan


"Man ska inte ta mig på allvar"


Johan Palm får beundrarbrev i massor. Foto: Mia Lindh

Johan Palm är bara 17 år men retar gallfeber på folk. Han har sagt han vill bli världsstjärna, åka limousin och att hans skiva är ett mästerverk. Lika mycket som tonårstjejerna jagar honom tål andra inte ens höra hans namn. - Man ska inte ta mig på allvar, säger Johan själv.

I kväll uppträder Johan Palm, 17, på "Allsång på Skansen" med sin brorsa Henrik, 26.
- Vi är lite som Oasis, brorsan och jag, säger Johan.
Skansen beräknas fyllas av tonårstjejer. Johan kan inte ta ett steg på stan utan att ha en drös med skrikande tjejer efter sig.
- Jag börjar bli van och blir inte lika chockad längre, säger han själv. För det mesta tycker jag det bara är kul. Posten har lärt sig var jag bor så tjejerna behöver inte ens skriva adressen, ha, ha.

"Är skitsingel"

Breven kommer i högvis. Varje dag.
- Jag läser faktiskt alla brev och blir jättesmickrad. De skriver att jag är söt, skickar bilder på sig själv och vill träffas...
Har du träffat någon då?
- Nej, jag är skitsingel!
När man nämner ditt namn är det många som blir upprörda eller arga, och på nätet skrivs det mycket skit om dig. De tycker du är dryg och kaxig med utryck som att din skiva är ett mästerverk, att du ska bli världsstjärna och bara åka limousine...
- Folk förstår inte att jag inte är så seriös i alla lägen, jag säger mycket saker med ironi. Man ska inte ta mig på allvar. Men om folk retar upp sig engagerar de ju sig och det är bra.
- Vad folk inte vet är att jag egentligen är en väldigt grå och tråkig person.

Av Maria K Broman


Johan Palm, vad har hänt?

Blogginlägg | 2009-06-30 |Jag såg på "Allsång På Skansen" idag, och fick mitt livs sommarchock!


Där kom en Johan Palm ut, jag såg honom sist i Idol. Han var skit söt och hade en underbar röst. Fast med tiden så tyckte jag att hans röst blev så konstig men killar i hans ålder, det får jag ju ta. Deras röst ändras i den åldern. Så jag tykte att hans röst blev så konsig och jag gillade den inte så mycket längre.


Så 30 Juni 2009, kommer han in på skansen. Ida Hjortsberg sprang till tv:in för att se vem det var som sjöng.  Där står Johan Palm som en helt ny artist! Vad har hänt Johan?


Du är min sommaridol!


Ska jag vara helt ärlig så gillade jag inte honom där det sista i idol, men nu så j*klar Johan!


Han kan bli stor mycket stor. Han är ju as bra!


Johan vad sägs som melodifestivalen nästa år?  haha, nej då. Skojade bara. Jag tycker inte att han platsar där. Han platsar på en scen där bara han kan vad han gör.


Han passar på en scen där bara han kan vad han gör!


Det är en riktig artist.


Tyckte att det var lite kul att han hade med sin bror på scenen, och att hans bror är med honom. Måste få tillägga att de var ju sjukt lika!


Jag kan bara säga en sak Johan: Lycka till i sommar, du är min nya sommaridol! Kanske ses, vem vet när jag är i farten!

Skrivet av:
Ida Hjortsberg

GYLLENESKOR


Vem är hunken på bänken


Om Johan själv får välja


Johan på Skansen


Johan igår


Johan Palm - Allsång på Skansen, repetition


Johan Palm: "Jag är grå och tråkig"

Publicerad: 2009-06-30 16:06Johan Palm, som slog igenom i "Idol" förra året, har enligt Expressen anklagats för att vara kaxig. "Vad folk inte vet är att jag egentligen är en väldigt grå och tråkig person", säger Johan Palm till Expressen. (TT Spektra)

Johan Palm, 17 år, slog igenom i "Idol" förra året. Den unge musikern har enligt Expressen anklagats för att vara både dryg och kaxig efter uttalanden om att hans skiva är ett mästerverk och att han siktar på att bli världsstjärna.
-Folk förstår inte att jag inte är så seriös i alla lägen, jag säger mycket saker med ironi. Man ska inte ta mig på allvar, säger Johan Palm till Expressen. -Vad folk inte vet är att jag egentligen är en väldigt grå och tråkig person.

TT


Nu får tjejerna jaga Johan Palm igen

Publicerad: 2009-06-30


Johan Palm laddar upp framför Sollidens scen. I kväll lär det bli livligare. Massor av tonårsfans väntas komma till Skansen för att heja på sin idol under allsången. Foto: MAGNUS SANDBE

Idolen: Det blir den största publik jag haft

Räkna med nerver. Och räkna med en anstormning av högljudda tonårsflickor.

I kväll gör Johan Palm, 17, debut i allsången.

- Det lär bli den största publik jag någonsin spelat framför, säger han till Nöjesbladet.

Framför scenen på Skansen är det nära 30 grader varmt.

Luften står stilla när en av landets största tonårsidoler kolugnt stegar upp avståndet och känner in scenen under måndagens repetitioner.

Vi kan kalla det lugnet före stormen. För de tomma bänkraderna på Skansen lär vara minst lika heta i kväll. Av hejande tonårstjejer.

- Ja, det kommer säkert några. Det brukar göra det, säger Johan.


Börjar plugga igen

Den före detta "Idol"-deltagarens resa, från gymnasielev i Mjölby till dragplåster i ett av landets största underhållningsprogram, har ju som bekant gått fort. Så fort att Johan inte alltid hunnit med att reflektera över framgången.

- Jag inser att jag redan fått uppleva saker på ett år som vissa drömmer om att få vara med om under en hel karriär. Men om det skulle ta slut nästa år så har jag alltid musiken kvar. Jag är inte orolig, säger Johan.

Nyligen beslutade han tillsammans med sina föräldrar att hoppa av första årskursen i gymnasiet för att satsa på musiken.

Men redan till hösten är han tillbaka i studierna. Dock inte i skolbänken. Gymnasiet ska kombineras med karriären med pluggande på distans.

- Jag får sköta läxorna medan jag är på turné, skämtar Johan.


"Mamma får tjata"

- Nämen allvarligt. Det går att läsa på distans med hjälp av dator så det ska nog gå, mamma får väl ringa och tjata om jag slöar till mig, säger Johan.

Visst är det också en mindre dröm som går i uppfyllelse i och med att han i kväll framför sin egna hit "Emma-Lee" i det klassiska tv-programmet. I Globen har han stått inför 15 000 fans och sjungit.

I kväll lär siffran snudda vid 20 000 - lägg till en miljonpublik framför teven och det här kan bli den största publiken den unge rockaren stått inför.

Men själv tar han det fortfarande lugnt.

- Det ska bara bli fantastiskt, säger han ödmjukt.

Klas Granström


Johan på Allsång på Skansen

Inom kort kommer mina videor från "Allsång på Skansen" med Johan.

RSS 2.0