Brew House - arena för ny musik

Under tre kvällar på Kulturkalaset blir Brew House återigen arena för ny musik. Ett flertal rykande färska band delar varje kväll scenen med en redan etablerad headliner.

Konceptet heter NEMIS - New Music In Sweden och är Studefrämjandets satsning på att skapa utvecklingsmöjligheter och speltillfällen för oetablerade band runt om i landet.  

- Det här är en chans för de nya banden att få visa upp sig inför en större publik, säger Andreas Westholm, artistansvarig på studiefrämjandet som i samarbete med Kulturkalaset står bakom evenemanget.  

Varje kväll har sin speciella genre. Tisdag: metal, onsdag: pop/indie och torsdag: soul/pop. Veckans headlines består av metalbandet Marionette som spelade på Metaltown redan innan debutplattan släppts, Molotov Jive med sina episka och stökiga poplåtar och så flickidolen och före detta idoldeltagaren Johan Palm från Mjölby.  

- Om man gillar kvällens headline är chansen stor att man även gillar den övriga musiken den dagen och på sätt kan hitta nya band att lyssna på, säger Andreas Westholm.

Spelprogram (Kl. 18-22 alla dagar)  

Tisdag 11/8:
Deceptic, Honey Mustard, Killing on impulse, One Without, Science of demise, Concrete Legends. Headline: Marionette  
Onsdag 12/8: Taikes, Tread new traumas, Moonlight wranglers, The cat killers, Mole. Headline: Molotov Jive  
Torsdag 13/8: Circus Transmopol, Contra, Alma, The Modcons, Oh Jollity, Pickadoll. Headline: Johan Palm  

Åldersgräns: 13 år

KÄLLA

Johan Palm
Kvällens headline! Flickidolen från Mjölby

Göteborgs kulturkalas i samarbete med Studiefrämjandet Göteborg intar Brewhouse som arena för ny musik även iår. Varje kväll innefattar även en headline. Totalt kommer 18 färska akter spela samt 3 headlines.

Konceptet heter NEMIS (New Music In Sweden) och har varit Studefrämjandets satsning på ny musik i hela landet.


Storleken spelar roll. I alla fall enligt 17-åringen Johan Palm från Mjölby. Sedan han övertalades av sina vänner att söka till Idol 2008 har Johan Palm inte bara skapat hysteri bland fans runt om i Sverige och fått skivkontrakt, han har även bestämt sig: Han vill bli stor, en legend.

Johan Palm har jobbat hårt hela våren på sitt nya material med inslag av britpop. Första singeln Emma Lee släpptes i mitten av april och gick upp som tvåa på singellistan. Debutalbumet kommer i slutet av maj. I sommar åker Johan Palm och hans band ut på turné i landet.

''Jag har inte sett sån här hysteri sedan Beatles,'' sa Laila Bagge om de skrikande fansen som följde Johan Palm under delfinalerna i Idol 2008.

''Det är verkligen mäktigt att få släppa sin egen platta, 2009 känns som att det kommer bli ett roligt år. Jag ser fram emot att få jobba med min musik på heltid,'' säger artisten själv. 


Torsdag 13 Augusti 2009 klockan 20:00 - 20:45

Festplats: Brewhouse

KÄLLA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0