Johan Palm till Malmö #3


Det blir musik i Folkets park i år igen.
Foto: Mårten Svemark

 
Publicerad: 22 April 2009 18:58

Malmö.Paketkväll med Maia Hirasawa och Laleh, gubbrock med Eldkvarn och flickidolskvällar med Måns Zelmerlöv och Johan Palm. Folkligt och svenskt var det genomgående temat när Folkets park igår presenterade sitt sommarprogram.

- Den svenska kronan står lågt och artistgagerna är höga. För oss har det varit viktigt att hålla nere priserna på konserterna, vi är övertygade om att låga priser gör det möjligt för folk att gå på konsert, säger parkchef Sverker Haraldsson.

Och visst är priserna låga, ett par evenemang är gratis och för de som är entrébelagda kostar biljetterna under 200 kronor, med gratis entré för barn under tolv år i målsmans sällskap. Men det är få akter som sticker ut.

- Förra året hade vi hårdrock och utländska artister, men i år är det inget utländskt som har passat. Och vi var intresserade av paketet Punksommar men det ställde in och det har inte funnits något bra alternativ, säger scenbokaren Martin Lundin.

I fjor gick många konserter i Folkets park back och redan då pratades det om att försöka få hit någon av de ambulerande turnépaketen.

- Det bästa som skulle kunna hända är att vi skulle få hit någon turnerande festival. Men som det ser ut idag går inte det, vi måste ha tillgång till scenerna på Amiralen och Moriskan. Men ambitionen finns kvar inför 2010, säger Martin Lundin.


Bild för Alexander Vickhoff

Godbitar ur Folkets parks sommarprogram:

Johan Palm, 6 juni, gratis
Lorentz & M. Sakaries, 19 juni, gratis
Maia Hirasawa och Laleh, 26 juni, under 200 kronor
Måns Zelmerlöw, 3 juli, under 200 kronor
Eldkvarn och Sopie Zelmani, 11 juli under 200 kronor

Festivaler:
Möllevångsfestivalen: 24 och 25 juli
Malmöfestivalen: 14-21 augusti
Barnfestival 26 april med Sibel på scen

Övrigt:
Doris och Knäckebröderna inviger årets barnprogram, 30 maj

Barnloppisar:
25 april, 25 april. 30 maj, 27 juni, 11 juli, 1 augusti, 22 och 23 augusti och 5 september.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0