Johan Palm petar ner Melodifestivalsbidragen

Artikel | 2009-04-17



Denna vecka klarar endast fyra av årets Melodifestivalsbidrag att placera sig topp tio på försäljningslistan.

"Tingaliin" tycks vara ohotade på förstaplasten men får nu konkurrens av en blondrufsig flickfavorit i Johan Palm, som med sin debutsingel nu seglar upp på en andraplats.
Förra veckans tvåa, Måns Zelmerlöw, faller igenom till en 16:e-plats.


Malena Ernman, Alcazar, Caroline af Ugglas samt E.M.D. klarar dock att hänga sig kvar på topp tio som nu annars fylls på av singlar som länge legat på listan men som tidigare inte lyckats rå på melodifestivalsbidragen.


Emilia, Velvet och Lili & Susie är de melodifestivalsartister som förlorat mest under veckan. Velvet har helt fallit ur listan tillsammans med BWO och Molly Sandén, Emilia går från en 13:e till en 35:e och Lili & Susie från en 14:e till en 42:a placering.


Anmärkningsvärt är att det är förhållandevis många låtar som inte tog sig till final i Melodifestivalen som ändå lyckats ligga högt på försäljningslistan. Star Pilots ligger på en 15:e-plats, Lili & Susie har under många veckor legat högt och även BWO samt Velvet har funnits med på listan fram tills nu. Next 3, som nu ligger på en 36:e-plats med sitt melodifestivalsbidrag och på en 58:e med sin första singel "Baby (Give me a try)", har också lyckats sälja bra. Även Jonathan Fagerlund har legat flera veckor på försäljningslistan och är nu på en plats 46.


Om vi ser till övrig svensk musik på listan så är Darin nu i slagläge. Han smyger runt på listans nedre placeringar med sin singel "What if" (som inte bör kunnas förväxlas med Cookies n Beans låt med samma titel) och ligger även högre på listan med hans lite äldre singel "Runaway". The Poodles har, trots att de i år stod utanför Melodifestivalen, lyckats vara högt placerad på försäljningslistan under flera veckor med sin singel "One out of ten".
Erik Segerstedt ligger inte bara på försäljningslistan som en del i E.M.D. han har även lyckats med sin egna charmiga singel "Saturday Night".

Övriga svenska artister på listan är The Sounds, Mando Diao, Basic Element, Veronica Maggio, Miss Li, Peps Persson som åter ligger på listan med "Oh Boy", Swingfly, John ME samt Lars Winnerbäck i duett med Miss Li.


Veckolista Singlar - 17 april 2009
 
1. P-BROS FEAT. DJ TREXX & OLGA PRATILOVA - TINGALIIN
2. JOHAN PALM - EMMA-LEE
3. MALENA ERNMAN - LA VOIX
6. ALCAZAR - STAY THE NIGHT
7. CAROLINE AF UGGLAS - SNÄLLA SNÄLLA
9. E.M.D. - BABY GOODBYE
12. H.E.A.T - 1000 MILES
15. STAR PILOTS - HIGHER
16. MÅNS ZELMERLÖW - HOPE AND GLORY

24. SARAH DAWN FINER - MOVING ON
34. AGNES - LOVE LOVE LOVE
35. EMILIA - YOU'RE MY WORLD
36. NEXT 3 - ESTA NOCHE
42. LILI & SUSIE - SHOW ME HEAVEN
46. JONATHAN FAGERLUND - WELCOME TO MY LIFE

56. TINGELING FEAT. PIHLMAN - TINGELING


Skrivet av:
Eva Linde (Eva-Li)

TILL ARTIKELN

Kommentarer
Postat av: Beatrice

Johan äger! :D

2009-04-18 @ 14:34:04
URL: http://beeahh.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0