Fira tjugo runda år med Globen



Globen har varit en av Stockholms viktigaste nöjes- och sportarenor i tjugo år. Det ska naturligtvis firas så det står härliga till. I helgen är det jubilumsfest och start för utställningen Globe Expo. Kommunikationschef Marie Lindqvist berättar om firandet.


Vad händer under jubileumshelgen?

- Det blir fullt av aktiviteter i hela Globen-området. På lördag morgon börjar årets audition till Idol 2009, redan klockan nio uppträder Kevin Borg och Johan Palm för de som köar. Därefter är det öppet hus i Globen och i Globen Centrum.

- Det blir danslektioner med Tony Irving, plastis där folk får åka skridskor med Djurgården Hockey och möjlighet att spela fotboll med Hammarby. Vi kommer även att ha ponnyridning och friidrottshändelser. På söndagen är det massor av gratisaktiviteter inne i Globen Centrum.

Ni har en utställning som heter Globe Expo också?

- Ja, den höll jag på att glömma, haha. Vi inviger den på lördag. Det är en resa tillbaka, genom Globens historia. I ord och bild. Och så bjuder vi på en glimt in i framtiden också. Vi visar till exempel hur Sky Wiev kommer att se ut, en turistattraktion där glasgondoler tar besökare ända upp på Globens tak.

Hur kommer det sig att auditions till Idol 2009 hålls på området?

- Det var helt enkelt så att deras audition-turné föll väldigt väl samman med vår jubileumshelg. Så det passade bra att de höll dom i Hovet.

Om du får fantisera fritt, vad kommer att hända när Globen fyller 40?

- Då kommer allt att vara mycket större! Det här kommer att vara ett av Europas största evenemangsområden.


Ruben Brundell

Fira Globen

Var: Globenområdet.

När: 25-26/4.

Kostar: Allt är gratis.



Kommentarer
Postat av: victoria

Jag ska till globen med mina kompisar, vi kanske möts :P

2009-04-23 @ 19:35:31
URL: http://rretarded.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0