Corren Publicerad kl 07:00, 14 nov 2008


Bild: Scanpix (montage corren.se)

Johan kör både rock och soul

Soul finns på schemat i kvällens "Idol". Inget som kanske passar Mjölbykillen Johan Palms röst - men för storfavoriten Kevin Borg sitter temat perfekt.

- Låten jag ska sjunga är helt otrolig. Och när jag gillar en låt är det partytime, säger Kevin efter gårdagens repetitioner.

Kevin Borg studsar upp och nerför trapporna i "Idol"-hangaren i Stockholms frihamn. På scen bränner han av Stevie Wonders "Signed, sealed, delivered", med en falsettsång som skulle gjort Stevie avundsjuk.

- Jag har väntat hela veckan på det här. Jag måste ha roligt på scenen - numret håller ju bara på i två minuter, säger han.


Johan bygger staden

De senaste veckorna har 22-åringen från Malta seglat upp som storfavorit i tävlingen.

- Folk här tror att jag var en färdig artist på Malta, men det var ingenting. Jag var en amatör, en trubadur som sjöng "Suspicious minds" för att tjäna lite pengar. Men nu hoppas jag att mina drömmar ska bli verklighet, säger han.

Johan Palm, som hängde löst förra veckan, ska i kväll bjuda på sin version av the Supremes "You can't hurry love". Just soul är kanske inte genren som passar Mjölbykillens röst bäst. Men kvällens final har också en andra del - nämligen duetter. Och då blir det rock när han kör Starships "We built this city" tillsammans med Robin Eriksson.

"Kevin är en jättebra partner"

Kevin Borg bjuder på Bill Medley och Jennifer Warnes "(I've had) the time of my life", känd från filmen "Dirty Dancing", tillsammans med Anna Bergendahl, 16.

- Vi får mycket energi och blir glada av varandra. Kevin är en jättebra duettpartner, han är lyhörd och ödmjuk, säger hon.

Fotnot: Corren sökte Johan Palm under hela gårdagen utan framgång.

Marcus Nyenger
Reporter

Till artikeln

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0