Corren Publicerad kl 00:00, 31 jan 2009

Good bye, gamla trista ironi

Det var ganska stort hallå inför första programmet av "Popcirkus" i onsdags. Luuk och Sinding-Larsen satt i morgonsoffan och berömde varandra och vi tidningar skrev lydigt.


Äntligen skulle det bli levande popmusik igen i SVT.

Första programmet blev en flopp. 193 000 tittare.

Om vi östgötar motsvarar snittet så var vi sisådär 18 000.

Och i Mjölby kanske 540.

Det var i så fall synd.

För då missade ni Kristian Luuks reportage om Idol-Johan Palm och hans fans.

Det är ju sånt man skrattar åt, flickan som nästan svimmade ni vet. Klippen på you­tube hör till de flitigt klickade. Ha ha!

Men Luuk tog tjejens känslor på största allvar, hemma i köket fick hon berätta hur hon kände när hon träffade Johan back stage. Hur vettig som helst. Och väldigt härlig. Och det bästa av allt, hon skämdes inte ett dugg. Förut gillade hon Darin, nu var det Johan. Punkt.

Sedan snack med Johan som svarade så rart och så klokt. Inte heller han i närheten av att göra narr av någon.

Sist psykologen som förklarade att det är som att vara förälskad, att fler borde leva ut sina känslor under trygga förhållanden och att det inte är tokigt på något vis. Och hade hon själv skrikit sådär? Jodå, på en konsert med Duran-Duran en gång.

Det var ett underbart inslag.

Good bye gamla trista ironi, wellcome riktiga känslor som man vågar stå för. Och det levererat av den gamle ironikern Luuk.

För övrigt var "Popcirkus" för långt och saggigt, men livespelningarna med Markus Krunegård från Norrköping och A Camp strålande.

Till artikeln


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0