Stefan Stenudd kommenterar Johans version av Hey Jude från Skansen

Nina sa...

Stefan, såg du Johan på Allsång på Skansen?
Hans version av Hey Jude var helt underbar. Så otroligt kaxigt att välja en Beatles-låt och göra den till sin egen. Jag vill se mer sånt. Du måste bara se detta, det visades enbart på SVT Play direkt efter direktsändningen.

Stefan Stenudd sa...

Nina, inte vilken Beatleslåt som helst, utan deras allra största singelhit, om jag minns rätt. En härlig psalm, som Beatles gav ett utdraget och maffigt slut.

Johans version är så ledig att den flera gånger är på håret att falla ihop. Dessutom sjunger han med uppenbar likgiltighet för att hålla ton och sådant som det brukar påstås att han inte kan. Också det är härligt respektlöst.

Han är nog ute och dansar en del vad gäller sångtexten, som är knepig för att låten är lång och många fraser ganska lika varandra. I stället lyckas han krama ur sången dess saftiga gung och emotionella eftertryck.

Skön version, just genom sina brister och sitt inslag av kaos - egentligen med den anda som borde höra allsång till.

"Vän av ordning" torde protestera i högan sky. Några skulle säkert kalla Johans framförande hädiskt - men jag tror att Paul McCartney skulle ha kul åt det, och minnas sin ungdomstid på klubbarna i Reeperbahn.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0