TV400 imorgon!

07:15 Idol 2008
08:10 Idol 2008
09:10 Idol 2008
10:10 Idol 2008
11:05 Sändningsuppehåll
14:05 Idol 2008
15:05 Idol 2008
16:05 Idol 2008
17:00 Idol 2008
17:55 Idol 2008
18:55 Idol 2008Idol 2008

Torsdag 31 december 2009 07:15 (R)

Reprisstart. Del 1 av 25.

I kväll är det premiär för den femte säsongen av Idol, den här gången med en helt ny jury. Säsongen börjar som vanligt med en auditionsturné, först ut är Stockholm.

Peter Jihde leder programmet, precis som i våras, men en helt ny jury är på plats för att bedöma talangerna, Laila Bagge, Andreas Carlsson och Anders Bagge, heter de meriterade jurymedlemmarna.

Förutom Stockholm besöker juryn: Luleå, Lund, Göteborg och Karlstad.

Del 1 av 25.
Det här den femte säsongen av TV4:s succéprogram Idol - och en helt ny jury är på plats, den mest meriterade jury någonsin - Laila Bagge, Andreas Carlsson och Anders Bagge. Tillsammans har de 40 internationella hitlåtar och 200 miljoner sålda album bakom sig. Programledare är även den här säsongen Peter Jihde.

Andreas Carlsson är producent och låtskrivare och har bland annat arbetat tillsammans med musikproducenten och kompositören Max Martin och med artister som Backstreet Boys, Britney Spears och Celine Dion. Han har även skrivit två vinnarlåtar till American Idol.

Laila Bagge är manager och talangscout och har även arbetat för Sony BMG i New York och haft skivbolagsmogulen Tommy Motola som chef.

Anders Bagge är producent och låtskrivare och har skrivit och producerat låtar åt bland andra Madonna, Janet Jackson, Santana och Jennifer Lopez.

Fem städer besöks under auditionturnén: Luleå, Lund, Göteborg, Karlstad och slutligen Stockholm. Men även i år hade de sökande en möjlighet att söka till Idol 2008 via tv4.se. Totalt har drygt 21 000 personer sökt till Idol under åren - alla beredda att kämpa för en plats på Sveriges stjärnhimmel.

Förra årets stora final hölls i Globen, där Marie Picasso stod som vinnare efter en hård kamp mot Amanda Jenssen.Episodguide

Fler avsnitt

KÄLLA


Johan Palm i Corren


Johan Palm i "Hänt Extra" nr 53 - 22 dec 2009


Johans Blogg 28 december 2009, kl 17:04

Artist Radio på Spotify


Nu har tydligen jag en sån. Vem i HELVETE har bestämt vilka artister som ska ingå? Det är då inte jag och jag hoppas att det inte heller bestäms av lyssnarstatistiken.  Att Håkan Hellström, Ted Gärdestad, John ME, Miss Li, Melody Club och Magnus Uggla finns med är jättehärligt och att Takida också finns på listan är ju bara humor. Men VAD FAN gör Lars Winnerbäck, E.M.D., Martin Stenmarck, Caroline af Ugglas och Amy Diamond där?


Det här är det roligaste som hänt idag, men folk kan ju på allvar få för sig att det där är min musiksmak, vilket förstås är ännu roligare men verkligen inte bra.


Så minns vi 2009! Veckorevyn

Årets Ego

JOHAN PALM

"Jag vill ligga med mig själv"

"Jag vill ligga med mig själv"

Hann på ett par veckor skriva att han ville ligga med sig själv, uppmana Allsång på Skansen att skaffa kravallstaket inför hans konsert och vägra ta emot läsarfrågor i Aftonbladets ”chatta med Johan Palm”-special om de inte var skrivna på rim. Om han inte var så söt hade vi hatat honom. (Men nu är han ju faktiskt söt, så vi älskar det.)

KÄLLA


Johans Blogg 24 december 2009, kl 09:20

Julafton


God jul!


Min julkalender har varit ett misslyckande.


Ni får kanske någon slags julklapp när jag har tid. Det vore i februari någon gång.


Johan är med i Fridas "KillKalender" för år 2010
För mig kommer det att vara December hela året, hihi!!

Johans Blogg 19 december 2009, kl 00:45

Artonde december
Jag är världens bäste julkalendrare känner jag.


Jag har för tillfället en långväga kamrat på besök hos mig. Jag och hon var på Skylten i Linköping i kväll för lite livemusik. Det var längesedan jag var där sist. Stället kändes fortfarande härligt. Guldgossen och nåt band som hette Zackarias verkade vara dragplåstren för de flesta. Det andra hade jag ingen koll på alls och vi missade dem också.


Något som överraskade var bandet Oh My!. Jäklar vad de bara öste ordentligt och var hur coola som helst! De lät dock oroande mycket som det fantastiska bandet The Strokes. Misstänker att sångaren är Julian Casablancas brorsa.


Oh My! får faktiskt äran att bli dagens luckinnehåll. Har inte riktigt lyssnat igenom studioinspelningarna, men jag antar att bandets låtar inte bara görs rättvisa live.


Oh My!


Mera videor från LerumUpplagd av myprivatesuicide

Lite videor från Lusserocken i LerumUpplagd av CicciTheBest96

Johans Blogg 14 december 2009, kl 17:06

Fjortonde december


Jag hoppar tillbaka till lucka 14. Det blir enklast så.


Dags för lite julbak tycker jag! Det här är en riktig klassiker:Johans Blogg 13 december 2009, kl 20:42

Lucia!


Grattis på Luciadagen allesammans! Idag har jag gått runt utklädd till tärna.


Dagens lucka innehåller ett tack till alla som såg mig i Lerum där jag spelade i helgen.


Johan Palm i senaste Frida nr 25


Johans Blogg 11 december 2009, kl 12:45

Elfte december


Jag har missat både lucka 8, 9 och 10. Det kompenserar jag med att så här redan den 11 december gå till lucka 15.


Förresten, jag måste avslöja en sak: förra luckan var ett skämt. Poängen var den att jag skrev att skämten jag presenterade var mycket fyndigare än det i luckan innan och så var ju inte fallet. De var alla helt ofyndiga och det var liksom det som skulle göra dem roliga. Dessutom är det ju helt fel att förklara det roliga i saker. Det gör jag även nu och att jag motsäger mig själv på det sättet är skitkul.


Nu skulle jag kunna påstå att skriva som jag gjorde i förra inlägget inte alls var i närheten av så roligt som att formulera sig på några andra sätt som jag direkt efteråt kom på och presentera dem. Således skulle jag ha fixat något slags trippelskämt, men jag vet inte själv hur det skulle gå till riktigt.


Det skulle inte ens vara njutbart att ta del av, utan det skulle mest framstå som att jag ville briljera. Lite samma sak som med sådan där teknikfokuserad skitmetal med ändlös gitarronani i udda skalor och omotiverade taktartsbyten.


Musik som kommer undan med en lite mer progressiv approach tycker jag finns ändå. Mew och Bob Hund är exempel på detta. De fixar det i och med att det verkligen låter bra och inte krystat. Annars är i mitt tycke det bästa när tonarts- och taktbytet går obemärkt förbi och verkligen bara låter som att de ska vara där. Det kan vara riktigt effektfullt. The Beatles ska ha många sådana låtar vet jag. Vilka de är har jag dock ingen koll på, för alla avikelser går ju förbi obemärkta. Helt crazy!


Dagens lucka innehåller glögg och pepparkakor. Fika sönder!


Uppträdandet i Lerum

Tyvärr så vet jag inget säkert ännu om tid och eventuellt inträde!

De kommer att visa Idol på storbildsskärm i Lerum och Henrik och Johan ska spela i någon paus. Vilken tid vet jag tyvärr inte.

Hör av mig så fort jag vet mera!

Det kan handla om någon reklampaus eller pausen efter till röstningen är klar.

Jag kommer att försöka vara där vid 20.00 för att vara säker men som sagt, får jag mer information så kommer det på min blogg.

Johans Blogg 07 december 2009, kl 17:57

Sjunde december


Jag måste avslöja en sak: förra luckan var ett skämt. Poängen var liksom att jag bedriver julkalender och presenterar en ny lucka varje dag och att det i det här fallet var en minneslucka - och det betyder ju egentligen något annat! Ordet fick en ganska fyndig dubbelmening alltså och sådant är alltid kul.


Tror ni då inte att jag blev riktigt arg på mig själv när jag minuten efter att jag bloggat skämtet kom på flera andra, MYCKET fyndigare, skämt? Jo, det blev jag. Jättearg! Dessa MYCKET skarpare skämt som alla hellre hade kunnat få utgöra gårdagens lucka tänkte jag kunde bli innehåll för dagens. Det andra skämtet nedifrån är ett undantag och inte fyndigt. Njut!

 


Vad såg jag för film idag? Idag har jag sett Star Wars.


Så, då är en Lucka Skywalker fixad till min julkalender.

 


När duschade jag senast? Jag kommer inte ihåg.


Så, då är en jävlar vad jag luckar äckligt fixad till min julkalender.

 


Vem skjuter skott på skott och träffar alltid nåt? Han är snabbare än sin egen skugga.


Så, då är en Lucka Lucka fixad till min julkalender.

 


Vem var programledare för Popcirkus, Sveriges bästa musikprogram på länge som lade ner efter typ två avsnitt för att den jävliga pöbeln inte hade vett att titta? Jag kommer faktiskt ihåg.


Så, då är en Kristian Lucka fixad till min julkalender.

 


Kan ni googla Caroline Wiberg? Jag tvivlar faktiskt inte på det.


Så, då är en lucka like fixad till min julkalender.

 


Har Kalle Anka otur? Hans kusin eller vad det nu är har knappast det.


Så, då är en Alexander Lucka fixad till min julkalender.


Johans Blogg 06 december 2009, kl 22:05

Andra advent


Vad åt jag till middag igår? Kommer faktiskt inte ihåg.


Så, då är en minneslucka fixad till min julkalender.


Lite mera bilder från Linköping tagna av Sonia Tibblin

SONIAS BLOGG

Johans Blogg 05 december 2009, kl 13:56

Fjärde och femte december


Det här är fusk, att sätta ihop två julkalendersluckor, men jag hoppas ni förlåter mig.


Nu är jag på väg hem igen. I torsdags kväll blev det fest hos mitt bokningsbolag och den var väl liksom huvudsyftet med resan upp. 


Jag är världens sämsta fotograf. Eller - jag är sämst i världen på att komma ihåg att faktiskt ta bilder. Under torsdagskvällen tog jag iallafall ett fåtal, men i stundens hetta tyckte jag att "jomen ett FÖNSTER gör nog sig bra i ett blogginlägg. Utsikten, det röda ljuset runtom och allt sånt ser säkert skitbra ut till lite text! Att försöka fånga någon härlig stämning eller några härliga människor på någon härlig efterfest på bild känns inte alls lika angeläget".

Snedvriden är den också. Med den bilden har vi ändå en lucka fyra tycker jag.


Efterföljande dag förbannade jag mig över att jag inte kunde gå och se Pete Doherty på grund av Debasers åldersgräns. Julen är väl en tid då man ska bry sig om andra, men sen så är det fan inte jul riktigt än, så samtidigt som jag tyckte synd om de som skulle gå så var det fan inget fel med att jag blev riktigt mycket gladare när jag fick höra att han hade ställt in. Preics som med The Kooks på Peace & Love i år. Skadeglädje är inte alltid sann glädje, men i de här fallen är det definitivt det.


Min bästa kavaj har varit på drift i någon dag, precis som favorithatt var för ett tag sen. Jag fick tillbaka kavajen och jag känner starkare för båda plaggen efter incidenterna. Nu gäller det bara att jag glömmer kvar byxorna någonstans någon kväll. När jag får tillbaka dem har jag ju en hel helig mundering.


Jag tänkte ge er en julig femte lucka också och det gör jag med en uppmaning: Köp julmust och glo på sexan från kl 18:00 till 21:30! Bara bra program.


Johan Palm till Lusserocken

2009-12-03: Flickornas store idol och älskling Johan Palm är årets dragplåster på Lusserocken.

Han kommer tillsammans med sin storebror för att  underhålla i pausen till den stora Idolfinalen, som visas på storbildsskärm.

På Lusserocken medverkar också Lerumsbandet The Berndt och sex lokala band från fritidsgårdarna i Lerum och Floda.


Johans Bloigg 03 december 2009, kl 11:18

Tredje december


Just nu gör jag det jag gör bäst - åker tåg från Mjölby till Stockholm. Jag tror faktiskt jag såg en stins nyss, men lyckades tråkigt nog inte fånga den på bild.


Det är dags för lite julstämning tycker jag, så den tredje luckan bjuder på världens i särklass bästa jullåt:


John Lennon – Happy Xmas (War Is Over)


Nu ska jag sätta mig i ett hörn i bistron och skriva i min poetbok med mitt bläck och se så där poetisk ut.


Johans Blogg 02 december 2009, kl 19:48

Andra december


Nedräkningen mot julafton fortsätter. Jag gillar julen. Jag gillar dock inte alltid snö. Vissa år bestämmer jag mig för att hata snö för att vara cool medan jag andra gånger älskar den för att jag vill vara cool på ett anticoolt vis.


Idag öppnar vi andra luckan. Det är, liksom igår, bara drygt 20 dagar kvar till julafton nu.


Jag inser redan att det i längden kan bli lite tråkigt att fortsätta mala konceptet med foton på chokladkalenderluckor. Därför tänkte jag istället mata er med annat skräp.


Dagens lucka innehåller världens i särklass bästa jullåt:

Band Aid – Do They Know It's Christmas?


Tävlingsbidrag undanbedes denna gång.


Bilder på Johan i Östgötatidningen


Johans Blogg 01 december 2009, kl 12:04

Första december


Halva Stureplans bloggelit verkar ju köra med någon slags julkalender-grej och lotta ut priser, ett för varje dag ända fram till julafton. Jag gillar konceptet och vill inte vara sämre själv, så här är första luckan i MIN julkalender:Idag är motivet en julmistel bakom en såndär spåkvinnekula. Det fanns choklad också.


Några priser har jag tyvärr inte råd med, men ni kan ju lämna tävlingsbidrag i kommentarerna för det.


Johans blogg 30 november 2009, kl 14:37

Sista november - omaka strumpors dag


Ja, det stämmer. 30 november är från och med i år de omaka strumpornas officiella dag - i alla fall om jag får bestämma. Jag hittade nämligen inget komplett rent par i morse, så då ska FAN ingen annan få ha det på fötterna heller!Det var riktigt välkommet med gig i fredags. Musiken, känslan, att få återse bandet och fansen, gensvaret från publiken, det obligatoriska hotellrumsfirandet efteråt - allt är bara så kul.


En mer gemytlig akustisk spelning är på gång. Den 11 december uppträder jag i Lerum där någonstans i Göteborgstrakterna.


Monicas bilder på Johan & Bandet i Linköping

RSS 2.0